”Al cui e titlul din 2001? Cea mai mare greșeală care se face acum”. Gigi Becali, acuzat că nu poate fi un brand
articol scris de Digi Sport15.07.2021, 13:51
Războiul dintre CSA Steaua și FCSB pare unul fără final în acest moment. Cea mai recentă decizie a Tribunalului București, care a recunoscut că gruparea Armatei deține palmaresul doar până în 1998, când echipa de fotbal a fost preluată de Asociația FC Steaua, a iscat noi comentarii.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, crede că Gigi Becali greșește că se identifică cu brandul FCSB-ului.
”În memoria publicului nu contează ce spun ceilalți. Lumea știe de Steaua, este un brand. Când țineam eu cu Steaua, nu mâncam o zi când era meci important. Al cui e titlul din 2001? Țoață lumea știe că el al Stelei.
Domnul Becali pierde foarte mult cu asta, un patron nu poate fi brand, un patron trebuie să fie discret”, a spus Valeriu Iftime, la Pro X.
Mai mult, omul de afaceri spune că toată această situație face mult rău brandului Steaua.
”Este cea mai mare greșeală care se face acum, să ducem Steaua în derizoiu. Nu merita asta Steaua!”, a mai spus Iftime.
Reacția apărării FCSB după verdictul Curții de Apel în privința palmaresului Stelei
"Palmaresul se transmite, adică societatea care preia clubul, preia tot istoricul echipei. Instanța spune că, după 1998, CSA nu mai are calitate procesuală activă. Dar procesul are pe FCSB ca pârât, despre care nu spune că nu ar avea calitate procesuală pasivă.
Dorința CSA, de a asocia echipa din 2017 cu palmaresul din 1947, nu s-a îndeplinit deoarece instanța spune că, după 1998, nu mai ai palmaresul deoarece l-ai predat odată cu echipa, inițial, către Asociație și din 2003, către FCSB.
CSA a recunoscut, implicit, că Palmaresul a fost preluat de FCSB din 2003 deoarece a depus acest proces împotriva FCSB, iar instanța nu a invocat lipsa calității procesuale pasive a FCSB. Decizia trebuie înțeleasă coroborând toate aceste date.
Acest lucru prezintă relevanță juridică și anume: pentru CSA, palmaresul a încetat în 1998, iar azi FCSB deține palmaresul deoarece a asigurat continuitatea echipei Steaua. Nu au relevanță denumirea clubului sau marca sub care joacă dearece drepturile de proprietate intelectuală nu cuprind și Palmaresul", a spus avocatul Adrian Căvescu, pentru Digi Sport.
Decizia Curții de Apel București în privința palmaresului Stelei
”Solutia pe scurt: Admite apelul. Admite cererile de intervenţie accesorie. Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că: Admite excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului CSA în privinţa cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 şi respinge această cerere în consecință.
Menţine restul dispoziţiilor sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA şi referitoare la soluţia în privinţa cererii conexe. Obligă intimatul-reclamant la plata către apelanta-pârâtă a sumei de 3000 lei, cheltuieli de judecată (onorariu avocaţial, taxă de timbru), cu aplicarea art. 453 alin. 1 şi 2 şi art. 451 alin. 2 C.Proc.Civ.
Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. PEA/TPC”, se arată în decizia Curții de Apel București.
- Astfel, CSA Steaua a câștigat în instanță trofeele și performanțele clubului de la înființarea din 1947 până în 1998. CSA Steaua a cerut și palmaresul clubului roș-albastru dintre anii 1998, când Viorel Păunescu a devenit președintele "militarilor", până în 2003, când Gigi Becali a ajuns la conducere, însă instanța a considerat nefondată această cerere. Deocamdată, trofeele cucerite în acea perioadă sunt "în aer".
"Palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA Steaua București! Hotărârile date în apel sunt executorii indiferent dacă sunt atacabile cu recurs sau nu. Caracterul executoriu al hotărârilor pronunțate în apel poate fi înlăturat doar printr-o prevedere legală expresă.
Precizăm că hotărârea pronunțată în apel, care nu poate fi atacată cu recurs, este definitivă și constituie titlu executoriu, în temeiul art. 634 alin. (1) pct. 4 teza I NCPC", se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook Asociația Steliștilor 1947.
Etichete: gigi becali , valeriu iftime , razboi csa steaua fcsb
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...