Planul spaniolilor de a depăși Premier League: ”Aducem cei mai buni fotbaliști din lume”
29.07.2014, 18:37Președintele La Liga, Javier Tebas, a declarat că vrea să atragă cei mai buni fotbaliști din lume în Spania și, astfel, să rivalizeze cu puterea comercială a English Premier League. ”Șeful” La Liga a glumit chiar cu privire la faptul că îi vrea pe ”cei mai buni 500 de fotbaliști din lume” în campionatul spaniol.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Luis Suarez (81 de milioane de euro) și Gareth Bale (91 de milioane de euro) au părăsit Anglia pentru Spania în ultimele două perioade de mercato de vară. „Nu ne vom opri aici. Vrem cei mai buni 500 de fotbaliști din lume”, a spus Tebas. „Vrem să ne asigurăm că avem cele mai bune echipe din lume, dar și cei mai buni fotbaliști din întreaga lume”, a explicat președintele La Liga.
În această vară, alte două staruri mondiale, James Rodriguez și Toni Kroos, au ajuns la Real Madrid, după ce, la finalul sezonului trecut, spaniolii au pus stăpânire pe ambele competiții europene: UEFA Champions League (Real Madrid) și UEFA Europa League (Sevilla).
James Rodriguez, Kroos și Luis Suarez vor da piept în ”El Clasico” începând din acest sezon, alături de Gareth Bale, Neymar, Cristiano Ronaldo și Lionel Messi.
Barcelona (150 de milioane de euro) și Real Madrid (110 milioane de euro) sunt echipele care au realizat cele mai mari cheltuieli în această perioadă de mercato, dominând un top 5 european în care și-au mai făcut loc Liverpool, Chelsea și Atletico Madrid.
Așadar, campioana Spaniei a devenit una din cele mai active echipe pe piața transferurilor, cheltuind 88 de milioane de euro, din care 22 de milioane pe Mario Mandzukic și 30 pentru Antoine Griezmann.
Cele mai scumpe cinci transferuri din istoria fotbalului au fost realizate tot de echipele spaniole: Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Luis Suarez, James Rodriguez și Neymar.
Asta, deși situația financiară a cluburilor spaniole este una departe de cea a formațiilor engleze. Cluburi ca Atletico, Sevilla și Valencia au acumulat datorii uriașe încercând să țină pasul cu Real Madrid și Barcelona, în timp ce echipe precum Malaga și Rayo Vallecano au fost interzise în cupele europene din cauza datoriilor.
Cluburile spaniole încearcă să cucerească piața din SUA
Drepturile de televizare în Spania sunt negociate individual, de fiecare echipă în parte, ceea ce face ca cei doi giganți, Real Madrid și Barcelona, să-și ia partea leului de fiecare dată. În schimb, în Anglia, campionat pe care spaniolii vor să-l depășească, echipele sunt răsplătite cu sume provenite din drepturile tv în baza unui contract colectiv, ceea ce face ca diferențele între sume să nu fie abisale, precum în Spania.
Tebas încearcă să micșoreze acest ecart, concentrându-se pe noi piețe de „desfacere” a produsului La Liga, precum Statele Unite ale Americii și Asia. Datorită procentului mare de populație hispanică, SUA sunt văzute ca o piață-cheie pentru fotbalul spaniol, iar Tebas, născut în Costa Rica, vrea să profite de asta.
Și aici, însă, spaniolii se luptă cu englezii. Cluburile din Albion sunt invitate de ani de zile la meciuri amicale în SUA și în turnee pe teren american. Spaniolii au descoperit de doar câțiva ani acest El Dorado, din care britanicii se înfruptă de multă vreme. „Este imposibil pentru noi să ne luptăm cu cluburile din Premier League din punct de vedere comercial. Dar încercăm să ne apropiem cât mai mult de ele. Am fost în Asia de multă vreme, dar acum ținta noastră este să cucerim această piață din SUA. Există mulți fani ai Barcelonei și ai lui Real Madrid aici. Obiectivul nostru este să îi obișnuim pe fanii de aici cu echipele noastre”, a mai spus Tebas, citat de BBC.
Etichete: premier league , la liga , sua , cantonamente , rivalitate , plan , javier tebas , epl , cei mai buni jucatori
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...