Barca, "pârâtă" la FIFA pentru că "fură" copiii altor echipe
06.03.2013, 14:17Categoric, începutul de an 2013 este unul cu ghinion pentru Barcelona. Învinsă în Champions League de AC Milan, în meciul tur, bătută de Real Madrid de două ori în patru zile, în Cupă şi campionat, cu antrenorul Vilanova plecat peste Ocean, la tratament, Barcelona nu se putea lăuda că traversează o perioadă bună. Dar problemele catalanilor nu se opresc aici...
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Barcelona a fost denunţată la FIFA (care i-a atras deja atenţia) de mai multe echipe spaniole, printre care Celta Vigo şi Valencia, pentru comportamentul său în politica de transferuri pentru La Masia. FIFA a anulat, în urma plângerilor primite, cinci transferuri de tineri jucători ai celor două echipe anunţate. Celta şi Valencia au cerut mai mult respect catalanilor, care nu ar respecta codul impus de Liga de Fotbal Profesionist din Spania în privinţa tinerilor fotbalişti.
La Masia vânează tineri jucători străini
La Masia scoate, în ultima vreme, fotbalişti pe bandă rulantă. Cantitate, dar şi calitate. Metodele de lucru de la academia de fotbal a formaţiei blaugrana au ajuns cunoscute şi admirate în întreaga lume. Nu rezultatele şi metodele de pregătire a fotbaliştilor sunt contestate, însă, ci felul în care îşi captează aceşti fotbalişti.
Mai întâi a fost coreeanul Lee Seung Woo, apoi a primit interdicţie să folosească alţi cinci jucători, de diferite naţionalităţi: coreenii Paik Seung Ho şi Jang Gyeolhee (la Cadeţi B), francezul Theo Chendri (Cadeţi A), nigeriano-olandezul Bobby Adekanye (Copii A) şi camerunezul Patrice Sousia (Copii A). Impulsionaţi de succesul avut cu Messi, catalanii s-au orientat tot mai mult spre tinere talente străine.
Celta şi Valencia sunt echipele spaniole care au fost mai vocale în protestele adresate FIFA. Echipa din Vigo a contestat faptul că Barcelona a invitat familia tânărului Yelco la negocieri, deşi acesta era fotbalistul Celtei. Valencia a pierdut alţi doi copii, Enric şi Abel, prin aceleaşi metode, fapt care l-a determinat chiar pe preşedintele Manolo Llorente să-l sune pe omologul său Sandro Rosell pentru a-i cere socoteală. Şi Malaga s-a plâns de felul în care catalanii înţeleg să-şi alimenteze academia de tinere talente. Metoda Barcelonei? Obţinerea de locuri de muncă în Barcelona pentru părinţii copiilor pe care pune ochii. Şi echipa blaugrana susţine că nu încalcă nicio regulă sau lege, iar pregătirea pe care o oferă copiilor este de departe superioară oricăror alte echipe.
Articolul 19 din Regulamentul FIFA, "păcălit" de catalani
Conform articolului 19 din regulamentul FIFA, "transferurile internaţionale sunt permise doar când jucătorul împlineşte 18 ani. Excepţiile sunt permise doar când părinţii acestor copii îşi schimbă domiciliul într-o nouă ţară din motive care nu au de-a face cu fotbalul. Transferurile între ţări din UE sunt permise dacă fotbalistul are între 16 şi 18 ani sau dacă fotbalistul trăieşte la o distanţă mai mică de 50 de kilometri de graniţă, precum şi dacă clubul care-l transferă este la o distanţă la fel de mică de frontiera ţării vecine". Denunţurile cluburilor împotriva Barcelonei vizează presupuse schimburi de domiciliu al familiilor fotbaliştilor vizaţi pentru a "fenta" regulamentul.
Catalanii au făcut contestaţie, însă, amintind că ei oferă şi educaţie fotbaliştilor din La Masia, spre deosebire de alte cluburi care nu asigură acest lucru tinerilor jucători.
Etichete: barcelona , valencia , malaga , fifa , celta vigo , la masia , parata , denuntata , jucatori straini , regulament fifa , articolul 19
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...