Video Huliganism, violențe și sânge la Steaua - Rapid, din Liga 4. Momente șocante care nu s-au văzut la TV
15.04.2018, 00:10VIDEO Steaua - Rapid 1-3 / A fost prăpăd în tribune la derby-ul din Liga 4, Steaua - Rapid. Huliganii stadioanelor și-au dat din nou în petec chiar pe cea mai mare arenă a țării, fără a ține cont că lângă ei se aflau copii, femei și bătrâni.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Colegii de la Digi 24 au surprins momente cu adevărat șocante, petrecute în interiorul stadionului, pe căile de acces către tribune: câteva mame își căutau disperate copiii, unii bătrâni erau întinși pe jos și strigau după ajutorul medicilor și câțiva copii plângeau îngroziți. O femeie chiar a leșinat pe unul dintre culoarele de acces.
Reporterul Digi24 l-a strâns în brațe și l-a încurajat pe unul dintre copii: "Liniștește-te, mami va fi bine". Mai bine de o treime din oamenii care au venit la stadion au părăsit stadionul în momentele scandalului, iar câteva zeci de fani au fost reţinuţi de jandarmi.
Scânteia de la care ar fi pornit scandalul s-a produs după aproape 25 de minute, când au început să zboare torțe dintr-un sector în altul. După ce au aruncat cu torțe și fumigene spre rivali, unele ajungând și pe teren, fanii Stelei au dat buzna în sectoarele rapidiștilor, în încercarea de a-i provoca, însă instigarea s-a transformat repede într-o bătaie cruntă. Meciul a și fost întrerupt preț de câteva minute de către arbitrul Marcel Bârsan, iar Marius Lăcătuș s-a dus spre peluza steliștilor pentru a încerca să-i calmeze.
Un alt moment care a pus paie pe foc ar fi fost declanșat atunci când rapidiștii ar fi furat un banner pe care scria "UEFA, uită-te, asta e adevărata Steaua B". Conform liderului "Asociației Steliștilor 1947", supărarea ce mai mare a fost afișarea unui banner pe care era scris "FCSB = Steaua". Pentru cei peste 35.000 de spectatori din tribune au fost mobilizați 700 de jandarmi și 350 de stewarzi (directorul de marketing al Stelei a precizat că firma de securitate ar fi avut un detașament de aproape 1.000 de oameni alocați pentru acest meci), însă aceștia au fost evident depășiți de evenimente.
Pentru a calma spiritele, forțele de ordine nu au mai ținut cont de nimic și și-au descărcat buteliile cu gaze lacrimogene spre ultrașii bătăuși, iar bastoanele zburau "la liber". Unii dintre huligani au profitat de neatenția forțelor de ordine și chiar au pătruns pe teren de mai multe ori, în timp ce în tribune scaunele rupte erau aruncate spre jandarmi.
Pe lângă brutele care au stricat spectacolul fotbalistic, au fost prinși la mijloc și avut de suferit o mulțime de copii, unii de cinci-șase ani sau chiar mai mici, mamele acestora și mulți bătrâni. Cu toții au fost evacuați din sectoarele respective, însă unii s-au ales cu arsuri, vânătăi și afecțiuni ale ochilor, cauzate de gaze.
Cu toate că o mulțime de persoane au ajuns la spital, Jandarmeria susține că s-au respectat pașii normali în aplanarea unor astfel de incidente:
"Folosirea substanțelor iritant-lacrimogene e prima etapă în orice intervenție a forțelor de ordine, oriunde în lume, nu doar aici. Atunci când sunt puse în pericol siguranța persoanelor, bunurile și altele, e primul lucru care se poate face. Acest mijloc de intervenție nu produce vătămări corporale și nu pune în pericol viața persoanelor. Poate produce iritații sau o anumită stare de disconfort, dar nu sunt mijloace letale și nu pun vieți în pericol. Orice altă măsură poate pune în pericol integritatea oamenilor.
Folosirea acestor substanțe în spațiu deschis e greu de controlat. E regretabil că s-a ajuns aici și că am fost nevoiți să folosim aceste substanțe și să vorbim despre aceste lucruri. Acei copii erau puși într-o situație de pericol de acele persoane care au cauzat incidentele. Pericolul era mai mult mai mare decât cel generat de intervenția noastră, în sine. În acest moment nu există alt mijloc de intervenție mai puțin ofensiv decât folosirea acestor substanțe. E păcat că la un eveniment care a suscitat un atât de mare incident", a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.
Etichete: steaua , rapid , suporteri , steaua rapid , bataie suporteri , incidente steaua rapid , violente steaua rapid
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Makaveli, pe numele său real Virgil Alexandru Zidaru, influencer și, mai nou, consilier parlamentar...