Guvernul italian, alături de UEFA în scandalul "Super Ligii"
articol scris de Digi Sport23.10.2021, 14:43
Proiectul Super Ligii a eșuat momentan, după ce fanii cluburilor fondatoare s-au arătat împotriva ideii și au protestat.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Andrea Agnelli, președintele lui Juventus și unul dintre fondatorii Super Ligii, are parte de o nouă lovitură. Guvernul italian a anunțat că sprijină UEFA în războiul iscat pe tema Super Ligii.
UEFA, sprijinită de guvernul din Italia împotriva Super Ligii
Cei de la UEFA își găsesc aliați chiar și în afara fotbalului, după ce marile forțe au încercat să formeze o nouă competiție.
Guvernul italian a emis un comunicat prin care își arată dezaprobrarea față de proiectul Super Ligii, anunță football-italia.net.
"Vrem să anunțăm că guvernul italian a decis să intervină și să sprijine UEFA în conflictul Super Ligii la Curtea Europeană de Justiție", se arată într-o parte a comunicatului.
Super Liga Europei, desființată la două zile după anunț
Pe 19 aprilie, lumea fotbalului a fost zguduită de anunțul înființării Super Ligii Europene. Veste a dat totul peste cap și au apărut proteste peste proteste peste tot în Europa și chiar și în lumea politică.
Valul a fost atât de mare încât proiectul a fost abandonat la doar două zile după anunțul înființării. La acea vreme, varianta inițială era ca 12 cluburi mari din Europa, dintre care 6 din Premier League să formeze noua competiţie fotbalistică.
Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham şi Liverpool erau cluburile engleze care susţineau noua Superligă. Acestora li s-au alăturat Juventus, AC Milan, Inter, Real Madrid, Barcelona şi Atletico Madrid.
"Creierul" din spatele acestei competiții era Florentino Perez, președintele lui Real Madrid. Perez urma să ocupe funcția de președinte al Superligii Europene. Andrea Agnelii, preşedintele lui Juventus, a demisionat din funcţia de preşedinte al ECA şi va fi vicepreşedintele Superligii.
Super Liga inițială avea tot 20 de participante, dar 15 dintre ele erau permanente. Competiția avea două grupe de câte 10 echipe.
Pentru că se creau discrepanțe foarte mari, iar cluburile bogate deveneau și mai bogate, UEFA a aflat de planul pus la cale de primele 12 cluburi fondatoare și a ținut "o ședință de criză".
Forul european a emis și un comunicat în care critică inițiativa cluburilor din Anglia, Spania și Italia, anunțând că va lua măsuri drastice, inclusiv suspendări, în cazul în care noua competiție va exista.
Forul european a ameninţat cu repercusiuni atât asupra cluburilor, cât şi a jucătorilor.
Etichete: italia , guvern , super liga
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rezultate parțiale în timp real ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de...