Exclusiv Top 3 mari atacanți ai lumii care i-au făcut viața un infern lui Adrian Bumbescu
articol scris de Andru Nenciu18.04.2020, 09:57
Adrian Bumbescu (60 de ani) a răspuns provocării Digi Sport și a mărturisit cine sunt cei trei mari atacanți ai lumii care i-au făcut viața un infern pe teren.
SuperLiga: Univ. Craiova - Hermannstadt, sâmbătă, 18:15, DGS 1
SuperLiga: Rapid - UTA Arad, sâmbătă, 21:00, DGS 1
Fostul stoper, considerat de Victor Pițurcă jucător high-class în perioada în care Steaua se afla în elita Europei, a inclus în topul său select atacanți care au marcat fotbalul anilor 80-90.
Adrian Bumbescu: "Van Basten era imposibil de marcat"
"Pe primul loc l-aș pune pe Marco van Basten. Am apelat la tot arsenalul din dotare la meciul cu AC Milan, dar era imposibil de marcat. Bine, ei beneficiau de un mecanism de joc în acea perioadă care a avea ca punct final cuplul de atacanți (n.r.: Van Basten făcea pereche cu Ruud Gullit), plus o linie de mijloc formidabilă", spune pentru Digi Sport actualul coordonator al centrului de juniori de la CSA Steaua.
Olandezii Marco van Basten, Ruud Gullit și Frank Rijkaard erau deținători ai titlului european după victoria de la Euro 88 cu Portocala Mecanică, selecționata condusă de Rinus Michels.
90 de goluri în 147 de partide a marcat Van Basten pentru AC Milan, în perioada 1987 -1995
Sacchi: "Românii nu și-au dat seama ce am jucat" / Silviu Lung: "E unicul meci în care am obosit"
"De la început până la sfârșit, românii nu și-au dat seama ce am jucat noi", povestea italianul Arrigo Sacchi, antrenorul constelației de vedete de la AC Milan. "Diavolii" s-au impus în finala din Barcelona a Cupei Campionilor cu un sec 4-0, în mai 1989, meci la finele căruia portarul Stelei, Silviu Lung, explica printr-o propoziție raportul de forțe de pe teren. "E singurul meci în care am obosit".
AC Milan - Steaua 4-0, finala CCE, mai 1989
Au marcat: Gullit (18, 38), Van Basten (28, 46)
AC Milan: G. Galli – Tassotti, Costacurta (Filipo Galli, min. 75), Baresi, Maldini – Colombo, Rijkaard, Ancelotti, Donadoni – Gullit (Virdis, min. 59), Van Basten
Steaua: Lung – Dan Petrescu, Bumbescu, Iovan, Ungureanu – Rotariu (Balint, min. 46), Hagi, T. Stoica, Minea – Lăcătuș, Pițurcă.
Adrian Bumbescu, prins într-o ambuscadă de madrileni
Bumbescu a introdus în topul său personal, pe celelalte poziții ale podiumului, componenții unui cuplu de atac fantastic din Primera și din Europa. "Pe doi ar fi Hugo Sanchez, pe trei ar fi Butragueno. Mi-au făcut viața un infern", precizează fostul stelist.
"Colonelul" a simțit furia ofensivă a celor doi într-un turneu amical din 89, desfășurat în Spania, iar pe El Buitre l-a mai avut adversar în confruntările naționalei cu selecționata iberică, din preliminariile pentru Euro 1988 (0-1 în deplasare, 3-1 la București).
Real Madrid - Steaua 1-2 (semifinala, Cupa Teresa Herrera), 11 august 1989
Au marcat: Michel '15 / Ilie Dumitrescu '30, Hagi '71
Real Madrid: Buyo - Chendo, Sanchis, Hierro, Solana - Míchel, Gordillo, Schuster, Martín Vazquez (Aldana 75) - Butragueno (Paco Llorente 59), Hugo Sanchez (Losada 78)
Steaua: Lung - Dan Petrescu, Iovan, Bumbescu, Ungureanu - Mujnai, Minea, Rotariu, Ilie Dumitrescu (Balint 46, Măstăcan 88) - Hagi (Grigoraș 82), Lăcătuș
Cine l-a introdus pe Bumbescu în arta marcajului om la om? "Eu am învățat de la Valentin Stănescu și de la Ilie Oană cum să marchez un jucător. Să fac marcaj bun, să-l lovesc. <<Fii aspru!>>, îmi ziceau. Ce-i mai făceam lui Nelu Oblemenco, săracul! Nu mai zicea nimic Nelu, înghițea în sec.
Îmi spuneau Schwartzy, de la Hans-Georg "Katsche" Schwarzenbeck (n.r. - fundaș la Bayern Munchen, cu 44 de partide în naționala Germaniei). Aveam părul lung, eram blond", explica ieri Bumbescu pentru Digi Sport.
Etichete: marco van basten , hugo sanchez , emilio butragueno , adrian bumbescu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Preşedintele Vladimir Putin consideră că Ucraina trebuie să rămână „neutră” pentru a exista o șansă...