Motivul ieșit din comun pentru care un club a rămas fără 32 de jucători: ”Am oprit activitatea”
articol scris de Digi Sport11.04.2023, 18:16
Un club de fotbal care evoluează în liga a patra a campionatului tunisian şi-a suspendat activităţile după emigrarea ilegală a aproximativ treizeci de jucători ai săi în Europa, a anunţat marţi preşedintele grupării, Jamil Meftahi.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Clubul a rămas fără jucători, după ce 32 de fotbaliști au emigrat ilegal: ”Am oprit activitatea”
În ultimii trei ani, nu mai puţin de 32 de jucători de la clubul de amatori Ghardimaou au emigrat ilegal în Europa, a declarat, pentru AFP, Meftahi. "Am oprit activitatea şi am suspendat meciurile acum 20 de zile", a menţionat acesta.
El a pus "exodul" pe seama "lipsei de resurse financiare". "Nu putem cumpăra echipament, tricouri, încălţăminte sportivă. Jucătorii nu beneficiază de niciun fel de subvenţii financiare", a mai punctat Meftahi.
Conform preşedintelui clubului, majoritatea jucătorilor, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani, au ajuns în Europa "fie pe mare, fie mergând în Serbia (ţară pentru care tunisienii nu aveau nevoie de vize până de curând) şi apoi traversând ilegal graniţele în alte ţări".
"Suspendarea activităţilor clubului va rămâne în vigoare până când vom găsi o soluţie cu Federaţia tunisiană de fotbal", a adăugat Meftahi.
Ghardimaou este un oraş de graniţă cu Algeria, situat în nord-vestul ţării, o zonă marginală care depinde foarte mult de agricultură.
În ultimii ani, emigrarea clandestină a sportivilor tunisieni a devenit din ce în ce mai frecventă.
La mijlocul lunii februarie, clubul Avenir Sportif din Rejiche a anunţat că portarul de rezervă Khalil Zaouli, un tânăr de 19 ani, a emigrat ilegal în Italia, din cauza "dificultăţilor financiare ale clubului", notează Agerpres.
Tunisia, ale cărei porţiuni de coastă se află la mai puţin de 150 de kilometri de insula italiană Lampedusa, înregistrează regulat încercări ale migranţilor, în principal din ţările africane subsahariane, de a pleca în Italia.
În ultimii ani, confruntaţi cu o situaţie economică şi socială care s-a deteriorat şi mai mult de la lovitura de stat de acum un an şi jumătate a preşedintelui Kais Saied, mii de tunisieni au părăsit ţara ilegal pe mare.
Potrivit Ministerului de Interne italian, peste 14.000 de migranţi au sosit în Italia de la începutul anului, faţă de puţin peste 5.300 în aceeaşi perioadă a anului trecut şi 4.300 în 2021.
Etichete: ghardimaou , fotbal tunisia , fotbalisti emigranti
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Moscova „nu este...