Juventus, Barcelona şi Real Madrid, victorie la tribunal împotriva UEFA. Ceferin este "legat de mâini" de justiţie
articol scris de Digi Sport14.07.2021, 13:11
Confruntarea dintre echipele care au aderat la Super Liga și UEFA părea că se termină cu victoria organizației prezidate de Ceferin, dar în mod surprinzător lupta dintre cele două părţi continuă.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Justiția spaniolă de la Madrid a respins cererea de sancţionare depusă de UEFA împotriva cluburilor, iar forul european nu va putea acționa împotriva companiei A22 Sports Management, companie ce consiliază Super Liga. După cum se ştie, UEFA a dictat anumite sancţiuni care ar putea fi invalidate dacă grupările s-ar adresa justiţiei.
UEFA nu poate lua nicio măsură împotriva iniţiatoarelor Super Ligii
În mai multe rânduri, justiția de la Madrid a întors spatele UEFA. În primă fază, magistratul Tribunalului Comercial nr. 17 din Madrid a confirmat ordinul din 4 iunie 2021 prin care a fost aprobată apariția Super League, ordin pe care UEFA a încercat să îl evite printr-un recurs, de asemenea respins.
Potrivit As.com, UEFA a nu poate lua măsuri împotriva celor 12 echipe fondatoare, adică Arsenal, Ateltico Madrid, Barcelona, Chelsea, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Milan, Real Madrid și Tottenham. De asemenea, UEFA nu poate lua măsuri nici împotriva societății care acționează în calitate de consilier al Super Liga, A22 Sports Management.
Instanţa atrage atenţia UEFA să se abţină de la vreo decizie împotriva cluburilor din Super Ligă
Cu alte cuvinte, consilierul Super Ligii rămâne reclamant împotriva UEFA, prin baza articolului 13 din Legea de procedură civilă care spune că „în timp ce un proces este în curs, oricine dovedește că are un interes direct și legitim în rezultatul procesului poate fi admis ca reclamant sau pârât”.
Societatea A22 Sports Management reprezintă fondatorul Superligii. Pe lângă faptul că a acționat în calitate de consilier, societatea a fost cea care s-a ocupat de proiectarea, crearea, promovarea, finanțarea și implementarea competiției care urma să aibă 20 de echipe.
La 1 iulie 2021, aceeași instanță a reamintit UEFA că ar trebui „să se abțină de la excluderea cluburilor fondatoare ale Super Ligii din competițiile organizate de aceasta” și a subliniat că nerespectarea acestui lucru „va duce la impunerea de amenzi și chiar la posibilitatea a săvârșirii unei infracțiuni de neascultare față de autoritatea judiciară”.
Arsenal, Ateltico Madrid, Barcelona, Chelsea, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Milan, Real Madrid și Tottenham sunt echipele care s-au pus de acord pentru înființarea unei noi competiții ce urma să înceapă din 2022. Ulterior, în faţa presiunii suporterilor şi chiar a politicului, doar Real Madrid, Barcelona şi Juventus au rămas în proiect.
Bayern, Dortmund și PSG dintre echipele cunoscute de fotbal nu s-au arătat dornice să părăsească Champions League și, implicit, UEFA.
UEFA a amenințat echipele participante la înființarea Super Ligii că vor fi interzise în toate competițiile interne, europene sau de nivel internațional, iar jucătorii lor ar putea fi interziși la echipele naționale.
Etichete: uefa , super liga , tribunal super liga
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Au apărut primele rezultate ale exit-poll-urilor CIRA - Avangarde și CURS pentru alegerile...