19 națiuni calificate la Cupa Mondială din Qatar! La baraj: Lewa vs. Ibra, Mane vs. Salah. Tabloul complet
articol scris de Digi Sport25.03.2022, 10:09
Calificările pentru Cupa Mondială din Qatar, ce se va disputa în acest an, în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie, au intrat în linie dreaptă. Se cunosc, deja, 19 națiuni calificate la cea mai galonată competiție internațională de fotbal, iar alte 13 sunt cu ”sufletul la gură”.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
După partidele de joi, 24 martie, încă patru țări s-au alăturat celor 15 deja calificate. Este vorba de Uruguay și Ecuador din America de Sud, plus Japonia și Arabia Saudită din Asia.
Echipele calificate la Cupa Mondială din Qatar 2022!
Iată lista celor 19 naționale care și-au asigurat deja prezența la Cupa Mondială din Qatar, din acest an:
- gazda: Qatar (debutantă)
- din Europa: Germania, Danemarca, Franța, Belgia, Croația, Spania, Serbia, Anglia, Elveția, Olanda.
- din America de Sud: Brazilia, Argentina, Ecuador, Uruguay
- din Asia: Iran, Coreea de Sud, Japonia, Arabia Saudită
Situația partidelor de calificare rămase!
În America Centrală și de Nord, lucrurile sunt destul de complicate. Cinci formații mai șanse la calificare, însă doar trei vor ajunge direct în Qatar, iar cea de-a patra va merge în baraj cu o formație din zona Oceania.
Canada, Statele Unite ale Americii și Mexic sunt principalele favorite la calificare, cu două runde din preliminarii rămase de disputat. Pentru locul de baraj se luptă, în teorie, Costa Rica și Panama. Micuțul stat Panama mai are de întâlnit SUA și Canada, așa că șansele lor sunt mici de a mai prinde locul de baraj.
Cel mai probabil, va urma un baraj de calificare între Costa Rica și câștigătoarea zonei Oceania, unde, dacă am respecta calculele hârtiei, am vorbi de Noua Zeelandă.
Continentul african va oferi și el cinci formații, însă lucrurile sunt departe de a fi lămurite. S-a ajuns la partidele de baraj, în sistem tur-retur, care se vor juca pe 25 martie și 29 martie. Iată cele cinci dueluri, de unde se vor alege alte cinci formații pentru Cupa Mondială:
- Egipt - Senegal
- Camerun - Algeria
- Ghana - Nigeria
- Republica Democratică Congo - Maroc
- Mali - Tunisia
Naționala din Mali nu a evoluat niciodată la turneul final al Cupei Mondiale.
În Europa, lucrurile sunt mai complicate din cauza războiului din Ucraina. Se mai așteaptă trei formații, care vor fi decise în urma barajelor finale, de pe 29 martie:
- Polonia - Suedia
- Portugalia - Macedonia de Nord
Cel de-al treilea baraj final ar trebui decis după ce Ucraina va întâlni Scoția. UEFA a amânat partida, urmând a o reprograma la o dată ulterioară. Cine se va impune, va întâlni Țara Galilor în finala barajului.
Macedonia de Nord nu a fost prezentă niciodată la turneul final al Cupei Mondiale.
Luptă mare pentru accederea în barajul Asia-America de Sud!
O altă formație va fi decisă în urma barajului dintre cel mai bun loc trei din zona Asiei, contra locului cinci din America de Sud.
Cu o rundă rămasă de disputat în calificările Asiei, Australia va juca un meci de baraj contra locului trei din Grupa A, unde se va alege între Emiratele Arabe Unite și Irak.
Cine se va impune în acest duel, va da piept, într-un alt baraj, cu locul cinci din America de Sud, unde la fel, lupta a rămas deschisă, până la ultima etapă. Peru are avans de un punct față de Columbia.
Peru întâlnește Paraguay, acasă, o formație deja eliminată, în timp ce Columbia joacă în deplasare, în Venezuela, împotriva unei alte formații eliminate. Partidele sunt programate miercuri, 30 martie.
Calculele hârtie ne arată un duel de baraj între Australia și Peru, însă Macedonia de Nord ne-a demonstrat încă o dată însemnătatea imprevizibilului, după eliminarea Italiei.
Etichete: anglia , franta , spania , japonia , coreea de sud , germania , argentina , olanda , serbia , elvetia , arabia saudita , calificări , danemarca , belgia , brazilia , uruguay , croatia , ecuador , iran , cupa mondiala din qatar 2022
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...