Reacţia FRF după ce a fost acuzată că s-a folosit de copii la România - Norvegia: "Speculaţii complet neadevărate!"
18.10.2019, 17:41România - Norvegia s-a încheiat nedecis, 1-1, dar meciul a continuat şi după fluierul final. Nordicii au reclamat modul în care organizatorii români au decis să aplice sancţiunea UEFA, invitând copiii sub 14 ani să vină la stadion pentru a-i încuraja pe tricolori. Iniţiativa s-a bucurat de un uriaş succes - aproape 30 de mii de spectatori au fost prezenţi pe Arena Naţională, un adevărat record în materie.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Criticile vehemente venite din partea adversarilor norvegieni, dar şi unele puncte de vedere din mass-media românească, au determinat FRF să dea o replică celor care nu au fost de acord cu ideea de a chema copiii la meci.
"Federația Română de Fotbal este dezamăgită de abordarea ridicolă cu care mai mulți lideri de opinie au tratat acțiunea de invitare a copiilor în tribune la meciul România – Norvegia, în sensul că FRF ”s-a folosit de acești copii” și a abordat sancțiunea UEFA cu ”șmecherii”.
Cea mai deplasată ipoteză pe care dorim să o demontăm este aceea că zecile de mii de copii au fost aduse fără voia lor la stadion, prin metode preluate din cultura mitingurilor politice. În afară de declarația fermă a FRF că nu a organizat în niciun fel deplasarea copiilor, mai stau mărturie a falsității acuzei zecile, poate sutele, de declarații ale copiilor preluate în mass media înainte și după meci. Cu toții și-au manifestat bucuria de a veni la Arena Națională, unii după obositoare călătorii de la Timișoara sau Satu Mare," se arată în comunicatul FRF.
FRF dezminte faptul că invitarea copiilor a fost o "şmecherie"
Oficialii de la Casa Fotbalului s-au arătat indignaţi şi de insinuările referitoare la faptul că aducerea copiilor a fost un tertip pentru a a ”fenta” sancțiunea UEFA.
"Probabil că aici acuza este generată de o precară cunoaștere a regulamentelor și a spiritului sancțiunilor acordate de UEFA. Ca să fie mai bine înțeles, să amintim că până acum ceva timp UEFA închidea stadioanele ca sancțiune, fără nicio excepție. Dacă și-ar fi dorit în continuare stadioane goale, UEFA ar fi păstrat vechea reglementare. Or, UEFA, prin toate acțiunile și programele sale, transmite fără încetare că fotbalul nu înseamnă doar jocul în sine, ci cuprinde, în același cuvânt, spectacolul oferit suporterilor.
Desigur, sancțiunea pentru xenofobie trebuie aplicată, dar fotbalul trebuie să meargă înainte și să dea lecții. De aceea, UEFA a găsit o cale de mijloc, aceea de a permite copiilor să intre la meciuri cu sancțiuni, producând astfel o frustrare și o stigmatizare a fanilor extremiști," se mai spune în comunicatul FRF.
Federaţia a mai precizat că iniţiativa a costat mai mulţi bani decât dacă meciul s-ar fi jucat cu porţile închise - copiii au primit o apă, o gustare, steaguri și eșarfe tricolore, au fost angajaţi stewarzi şi personal medical şi de curăţenie. Cine fentează o sancțiune, dar plătește dublu? E absurd, susţin federalii care încurajează în continuare accesul copiilor la stadion.
"FRF folosește acest prilej și invită din nou școlile și academiile de fotbal să aplice pentru intrare gratuită la meciuri. Efortul familiilor, al școlilor și al autorităților locale a fost fantastic din punct de vedere logistic. S-au mobilizat să vină la București pentru a susține echipa națională, într-unul dintre puținele momente sincere de atașament față de simbolurile naționale pe care le vedem în România. Le mulțumim încă o dată tuturor pentru gestul pe care l-au făcut!
În speranța că umbrele puse pe acțiunea de la meciul cu Norvegia s-au risipit, rămânem cu imaginea de neprețuit a unui stadion de copii cântând imnul României cu mâna la inimă," este mesajul de încheiere.
Etichete: comunicat frf , romania norvegia , preliminarii euro 2020 , sanctiunea uefa
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Primele rezultate parțiale ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de scrutin, au...