Analiza post cu post. România a convins într-un singur meci din primele 3 cu Daum selecționer
11.10.2016, 23:56VIDEO Kazahstan - România 0-0. România are 5 puncte după primele 3 meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Cu două egaluri și o victorie, tricolorii lui Christoph Daum sunt departe de prestațiile și performanțele așteptate.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Deși selecționerul german promitea o altă față a României, aceasta s-a văzut doar în Armenia (0-5), cu un adversar care a jucat în inferioritate numerică încă din minutul 3 și la un meci în care tricolorilor le-a ieșit aproape tot în atac.
Naționala s-a chinuit la Cluj cu Muntenegru (1-1) și în deplasarea din Kazahstan, cu mențiunea că la Astana au contribuit jocul extrem de dur al adversarilor și suprafața de joc sintetică și foarte tare.
20 de jucători diferiți a folosit Christoph Daum în aceste prime 3 meciuri. 3 jucători tineri au debutat sub comanda lui - Benzar, Marin și Rotariu - iar primii doi dintre ei au confirmat prin evoluții constante și, pe alocuri, solide. De asemenea, Stanciu a fost unul dintre cei mai apreciați jucători: în Armenia a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale la echipa națională: a marcat primul gol într-un joc oficial sub tricolor (al 5-lea în total) și a oferit două pase decisive.
Analiza post cu post
Ciprian Tătărușanu - Fără gol primit în două meciuri, nu a prea avut mult de muncă în Kazahstan și în Armenia, care împreună au trimis două șuturi pe poartă. A ratat din cauza unei accidentări primul meci, cel cu Muntenegru, în care tricolorii au primit singurul gol de până acum.
Romario Benzar - Fără greșeli majore, a închis bine flancul drept al apărării, dar nu a reușit să ofere destul sprijin ofensivei, iar evoluția sa a fost o constantă în cele 3 meciuri, în care a fost integralist. Primul dintre ele a fost, de altfel, cel de debut pentru el în prima reprezentativă. Cu Kazahstan, în cea de-a treia etapă, a fost unul dintre cei mai faultați jucători ai României.
Cristian Săpunaru - A început destul de nesigur la Astana, dar și-a revenit și a avut o prestație solidă, poate cu ceva carențe la jocul aerian, în lipsa lui Dragoș Grigore lângă el. Cu Muntenegru a jucat în linia de mijloc, fără a străluci, dar cu Armenia și Kazahstan a fost retras în centrul liniei defensive, cu evoluții satisfăcătoare. A primit lovituri puternice în cea de-a treia etapă, când s-a ales cu 6 dinți sparți, după ce a fost izbit cu capul în bărbie de un adversar.
Dragoș Grigore - În meciul de la Astana, până să fie scos din cauza accidentării suferite după ce a primit o lovitură cu cotul, a fost nesigur în apărare; a respins cu destulă greutate câteva mingi și au apărut câteva faze periculoase, chiar dacă adversarii nu au reușit să înscrie. A fost căpitan în toate cele 3 meciuri cu Daum selecționer, iar accidentarea de marți i-a încheiat o serie excelentă. Fusese integralist în precedenta calificările pentru EURO 2016 și la turneul final și în ultimii doi ani a ratat un singur amical.
Alin Toșca - Fără vreo realizare pe plan ofensiv, s-a achitat bine de sarcinile din apărare. Titular în Kazahstan, a fost al treilea fundaș stânga diferit folosit de Daum în cele 3 meciuri, după Filip (cu Muntenegru) și Latovlevici (cu Armenia), toți cu prestații asemănătoare.
Ovidiu Hoban - Una dintre constantele României în ultimii ani. Integralist în cele 3 meciuri din preliminariile CM 2018, a fost constant și util mai ales pe partea defensivă, închizând destul de bine zona din fața apărării. Ca unic mijlocaș defensiv, s-a achitat foarte bine de sarcinile din propria jumătate.
Adi Popa - Golgheterul României sub comanda lui Daum, cu două reușite, ambele din acțiune, în meciurile cu Muntenegru și Armenia, nu a reușit să repete evoluțiile bune și în Kazahstan, unde s-a zbătut mai mult în gol. A început pe flancul drept și a trecut pe stânga după pauză, după accidentarea lui Chipciu, dar nu a dat nicio centrare utilă, iar incursiunile cu mingea la picior au fost sortite eșecului.
Răzvan Marin - La Astana a confirmat că e o soluție solidă pentru mijlocul terenului, după debutul din Armenia, când a marcat un gol și a pasat decisiv la altul. În Kazahstan nu a reușit să mai înscrie, dar a avut una dintre cele mai mari ocazii tricolore în prima repriză, când șutul său periculos a fost scos de portar în corner (27).
Nicolae Stanciu - Cu Muntenegru a ratat un penalty, cu Armenia a fost cel mai bun de pe teren, cu un gol marcat și două pase decisive, iar în Kazahstan s-a văzut mai mult în momentele în care era faultat. În continuare "dirijorul" de la mijlocul terenului, nu a reușit să limpezească jocul în pe Astana Arena. A încercat să accelereze jocul, dar construcția nu a mers, iar driblingurile nu i-au reușit. Intrările dure ale kazahilor au reușit să îl intimideze și a jucat mai mult cu spatele la poartă și a pasat cu predilecție înapoi.
Alexandru Chipciu - Nefolosit cu Muntenegru și titular cu Armenia și Kazahstan, a marcat un gol în etapa a doua și a ieșit accidentat după o repriză în cea de-a treia. Marți seară nu a avut prea mari realizări, dar pe finalul primei reprize, chiar înainte să se accidenteze, putea obține un penalty.
Bogdan Stancu - Cu un gol din penalty, a deschis scorul în Armenia și a făcut faza celei mai periculoase ocazii a meciului din Kazahstan (88), când a pătruns pe stânga și a scos în fața porții, dar numai ghinionul a făcut ca Enache să nu poată înscrie. A mai avut o șansă importantă de gol și în prima repriză, dar șutul său din careu a trecut cu puțin alături de poartă.
Au mai jucat:
Costel Pantilimon - A apărat în primul meci, cel cu Muntenegru, fără să aibă vreo vină la golul primit și fără alte faze la care să aibă de lucru.
Cosmin Moți - A fost integralist cu Muntenegru, când a primit un cartonaș galben și a fost lângă Jovetic, la singurul gol primit de România în această campanie de calificare. A intrat în prima repriză în Kazahstan, în locul accidentatului Grigore și a fost solid în apărare.
Iasmin Latovlevici - A jucat doar în meciul cu Armenia; fără probleme pe partea defensivă, în fața unui adversar aflat în inferioritate numerică încă din minutul 3, nu a avut realizări notabile în atac. Nu a fost convocat în prima etapă.
Eric Bicfalvi - A jucat doar cu Muntenegru, când a fost titular și a bifat 76 de minute, fără a reuși să își facă prea mult simțită prezența. A intrat și cu Armenia, în minutul 82, la scorul de 5-0 pentru România și prea târziu pentru a mai face ceva. Nu a fost folosit în Kazahstan.
Gabriel Torje - A fost convocat doar pentru primul meci, când a intrat în minutul 70, dar nu a putut face prea multe în flancul drept.
Dorin Rotariu - A purtat numărul 10 la această acțiune și a debutat pentru echipa națională cu Armenia, când a intrat în minutul 67, în locul lui Chipciu. A intrat bine în joc, dar nimic mai mult.
Gabriel Enache - A jucat o repriză în Kazahstan, intrând la pauză în locul accidentatului Chipciu. A fost folosit pe dreapta și a avut cea mai mare ocazie a meciului, când a alunecat în fața porții și nu a reușit să împingă în plasă mingea scoasă de pe stânga de Bogdan Stancu.
Claudiu Keșeru - A jucat doar cu Muntenegru și Armenia, de fiecare dată din postura de rezervă. Singura realizare - penalty-ul obținut în prelungirile primei partide.
Florin Andone - Titular cu Muntenegru și intrat în minutul 85 la Astana, nu a avut nicio realizare și s-a zbătut în gol. A avut o singură ocazie, la Cluj, dar șutul său a fost respins de portarul Bozovic.
Clasament grupa E
VIDEO Rezumatul meciului România - Muntenegru 1-1
VIDEO Rezumatul meciului Armenia - România 0-5
VIDEO Rezumatul meciului Kazahstan - România 0-0
Etichete: romania preliminarii , video romania , video românia - muntenegru 1-1 , video armenia - românia 0-5 , video kazahstan - românia 0-0 , video kazahstan - românia 0-0 digi sport , video kazahstan - românia 0-0 preliminarii digi sport , video kazahstan - românia 0-0 preliminarii , analiza romania , romania armenia muntenegru kazahstan
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...