Acuzațiile contestatarilor numirii lui Daum, demontate pe rând de un membru al Comitetului Executiv al FRF
09.07.2016, 00:45Președintele executiv al echipei de fotbal feminin Olimpia Cluj-Napoca, Alin Cioban, este unul dintre cei 14 membri ai Comitetului Executiv al FRF și unul dintre cei opt prezenți la ședința de joi, în care a fost votat și numit în funcție noul selecționer al naționalei României, germanul Christoph Daum.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Cioban a dezmințit, într-o intervenție telefonică la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport, acuzațiile făcute de Liga Profesionistă de Fotbal într-un comunicat publicat ieri pe site-ul propriu la adresa lui Burleanu. LPF susține că președintele FRF ar fi influențat voturile membrilor CEx cu privire la numriea lui Daum în funcție.
”Din punctul meu de vedere, a fost o ședință normală. Interesul național era maxim, pentru că numirea selecționerul echipei naționale este de interes național, și am tratat-o ca atare. N-a fost nicio reținere, nicio discuție, nicio cină de taină. Am avut discuții înainte cu colegii mei, dar pe diferite alte teme. Nu a fost nimic din ceea ce se spune în presă și în comunicatul Ligii Profesioniste. A fost o zi în care, ca de obicei când vin la București, sunt și alte probleme de rezolvat în cadrul Federației, mai ales că echipa națională va avea un turneu în toamnă destul de important. Am avut o mică ședință, dar nicidecum ceea ce spune LPF.
Fiecare reprezentant din Comitetul Executiv este trimis acolo de un eșalon: fotbal feminin, futsal, Liga 1, Liga 2 și așa mai departe. Din moment ce ajungem în CEx, conform regulamentului, fiecare dintre noi trebuie să privim foarte serios orice document și răspundem indiferent de zona din care venim. De-a lungul timpului, atât în timpul lui Mircea Sandu, cât și acum, aceste subiecte au fost tratate serios de fiecare dintre noi în parte.
Selecționata de băieți este motorul fotbalului românesc. Toate celelalte naționale privesc la prima reprezentativă. De aceea m-aș fi bucurat ca LPF, așa cum a venit și altă dată cu anumite păreri contra strategiei lui Burleanu, trebuia să participe, trebuia să avem discuții pe acest subiect. Eu habar nu am avut că ei nu vin, că boicotează această ședință”, a declarat reprezentantul fotbalului feminin în CEx.
Alin Cioban a discutat și despre cerința pe care cluburile de Liga 1 susțin că le-a fost ignorată în ședință, adică ”regula jucătorului sub 21 de ani”.
„Se putea discuta la Diverse. Întotdeauna a fost loc pentru așa ceva. Din câte am aflat ulterior, subiectul respectiv a fost precizat în cadrul convenției anuale care trebuie semnate între FRF și LPF. Orice subiect poate fi adăugat și trecut la subiecte diverse. Lucrul acesta l-am aflat ulterior, după ședință. Eu țin foarte mult la cei de la Liga 1, am o relație foarte bună și cu domnul Prunea, și cu domnul Argăseală, și cu domnul Gino. Însă a fost o situație stranie pentru noi să te trezești într-un moment important cu niște subiecte care puteau fi discutate.
Din punctul meu de vedere regula jucătorului sub 21 de ani face parte dintr-o strategie cu privire la tot ce înseamnă copii și juniori. Am discutat aceste reguli pentru Liga a treia, a doua și Liga 1. Discuțiile sunt încă din iarnă. Din punctul meu de vedere este o treabă benefică, este o regulă pentru Liga 1 pe care dânșii ar trebui să o respecte, dar dacă există alte propuneri sau alte variante, suntem deschiși”, a mai spus Cioban.
Reprezentantul fotbalului feminin în Comitetul Executiv a demontat ulterior un nou punct forte al ”opoziției” și a explicat că Auraș Brașoveanu avea dreptul legal să voteze, deci ședința CEx nu poate fi declarată nestatutară, așa cum clama Florin Prunea.
Brașoveanu, reprezentantul Ligii a II-a în CEx a primit două condamnări în decembrie 2015, una de un an şi una de doi ani, într-un dosar legat de finanţarea, dovedită ilegală, cu 970.000 de lei a clubului Dunărea Galaţi de către Primăria Galaţi. Membrul Comitetului Executiv a rămas cu doi ani şi patru luni de închisoare, cu suspendare, şi acoperirea prejudiciului în solidar cu Emanoil Cătălin Bocăneanu, fost prefect al Galaţiului. Cum sentinţa nu este executorie şi nici nu e definitivă şi irevocabilă, Braşoveanu poate fi în continuare reprezentantul Ligii a II-a în Comitetul Executiv al FRF. Lucru explicat și de Alin Cioban în emisiunea Fotbal Club.
”Domnul Brașoveanu, la începutul ședinței, având în vederea situația dumnealui, a cerut un punct de vedere din partea departamentului juridic cu privire la calitatea sa de membru, de votant. Nu dorea să existe vreo suspiciune față de dânsul. Deparatamentul juridic, luând act de solicitarea dânsului către Tribunalul Galați dacă poate sau nu poate să ia decizii să voteze, i-a transmis că la data zilei de ieri nu exista niciun fel de opreliște pentru a-și exprima votul. Ieri avea toate drepturile să-și exercite votul. Chiar dânsul a cerut lămurirea situației, pentru a fi corect. De-aia sunt prezenți în Comitet acei domni, pentru a ne ajuta din acest punct de vedere”, a încheiat Alin Cioban.
Etichete: lpf , liga , frf , fotbal feminin , selectioner , conflict , sedinta , christoph daum , boicot , contestatari , puci , alin cioban , membru cex
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...