Exclusiv Pe "șantierele morții" din Qatar lucrează un singur român. Cu ce se ocupă
articol scris de Octavian Vasilescu26.03.2021, 23:12
Publicația The Guardian a anunțat în luna februarie că 6.500 de muncitori străini au murit în Qatar pe șantierele Cupei Mondiale.
Champions League: PSV - Girona, marți, 19:45, DGS 1
Champions League: Real Madrid - Milan, marți, 22:00, DGS 1
Guvernul de la Doha a confirmat dezastrul umanitar de pe șantierele stadioanelor, iar fotbaliștii din Europa încep să protesteze în privința tratamentului aplicat migranţilor. Autoritățile din România au confirmat, pentru Digi Sport, că pe șantierele din Qatar se află și un muncitor român.
Din informațiile Digi Sport, muncitorul român aflat pe șantierele stadioanelor din Qatar lucrează ca tehnician reparații echipamente de sudură. Guvernul României a confirmat faptul că niciun muncitor român nu se află printre străinii decedați pe "șantierele morții" din Qatar.
Imagini surprinse pe șantierele stadioanelor din Qatar
Galerie Foto
The Guardian: 12 muncitori străini mor în fiecare săptămână. Reacția autorităților de la Doha
Cei mai mulți dintre muncitorii decedați pe șantierele din Qatar sunt indieni (2.711). Qatarezii nu recunosc însă cifrele oficiale și au declarat doar 37 de decese în timpul pregătirilor pentru Cupa Mondială, precizând că 34 dintre ele ”nu sunt legate de muncă”.
The Guardian scrie că în țara din Golf muncesc în jur de 2 milioane de migranți, iar asta înseamnă că 12 dintre ei mor în fiecare săptămână. Cele mai multe dintre aceste morți sunt trecute la ”cauze naturale”, pe motive cardiace sau respiratorii. Cum nu sunt realizate autopsii, nu există nici vinovați.
Cum va arăta Mondialul din Qatar
Turneul va debuta pe data de 21 noiembrie 2022. Naționala țării gazdă va evolua în meciul de deschidere de pe stadionul Al Bayt, de 60.000 de locuri.
Faza grupelor se va încheia pe 2 decembrie, în timp ce marea finală se va disputa pe 18, pe arena Lusail, din Doha, cu o săptămână înainte de Crăciun.
Meciurile din grupe se vor juca la orele locale 13:00, 16:00, 19:00 și 22:00. În România, orele vor fi aceleași, pentru că țara noastră se află pe același fus orar cu Qatar.
Partea bună este că suporterii care își vor însoți naționalele vor avea posibilitatea să vadă mai multe partide în aceeași zi, datorită distanțelor mici dintre stadioane (maximum 65 de kilometri).
Stadioanele construite pentru CM 2022 din Qatar
Galerie Foto
Câte echipe din Europa se califică la CM 2022 din Qatar
Campionatul Mondial din 2022 va fi găzduit de Qatar, în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie. La acest turneu final vor participa 32 de echipe naționale, dintre care 13 vor fi din Europa.
Primele 10 naționale europene calificate la CM 2022 vor fi câștigătoarele grupelor din preliminarii, acestea se califică direct. Celelalte 3 locuri vor fi ocupate în urma unui baraj la care vor participa 12 naționale.
În baraj se califică echipele naționale clasate pe locul 2 în grupele preliminare și cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/2021 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.
Cum funcționeză barajul pentru CM 2022
Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși șase capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.
Vor fi astfel 6 capi de serie, care se vor duela cu alte 4 echipe care au terminat pe locul 2 în grupele preliminare CM 2022, plus 2 formații provenite din Liga Națiunilor.
Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase. Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.
Etichete: qatar , campionatul mondial 2022 , 2022 qatar , stadioane qatar , muncitori qatar
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Presa internațională a descris luni „victoria preşedintei pro-occidentale Maia Sandu” în al doilea...