Englezii și întrebările tabu la CM. Jucătorilor li s-au interzis câteva subiecte delicate
09.06.2014, 16:36Anglia are o grupă „a morții” la Campionatul Mondial din Brazilia, cu alte două campioane mondiale, Uruguay și Italia, și cu Costa Rica. Primul meci al naționalei lui Roy Hodgson este chiar cu formația lui Prandelli, duminică, 15 iunie. Iar ultimul meci de pregătire, înaintea debutului competiției, nu a adus un rezultat încurajator: doar 0-0 cu Honduras, ÎN DIRECT la Digi Sport.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Mai mult, lui Rooney și compania li s-a impus un set de reguli la echipa națională, înaintea startului meciurilor din grupe. Regulile au fost scrise pe o tablă, în vestiarul arenei din Miami, pentru a le servi de „ghid” jucătorilor care urmau să dea declarații la finalul partidei.
Niciun cuvânt despre meciul cu Italia
Prima regulă de pe lista de nouă astfel de „porunci”, elaborată de Hodgson împreună cu psihologul echipei, Steve Peters, este „Nu vorbiți despre Italia”. Adversarul din primul meci al englezilor este subiect tabu înainte de disputarea partidei.
Nu abordați subiectul „Insulele Falkland”
Această regulă s-a impus după ce jucătorii Argentinei au afișat un banner imens înaintea meciului amical cu Slovenia, cu mesajul „Insulele Malvine sunt argentiniene”. ”Cupa Mondială este despre sport, nu despre politică”, li s-a transmis jucătorilor englezi, cărora li s-a recomandat să evite răspunsurile la întrebările reporterilor despre acest subiect.
Insulele Falkland, pe care argentinienii le numesc „Malvine” sunt un arhipeleag, format din opt insule, situat în sud-estul Americii de Sud, aproape de platforma continentală și de Argentina. Insulele respective, în prezent teritoriu britanic, sunt disputate între Marea Britanie și Argentina.
Arhipeleagul a aparținut Spaniei până în 1764, când, după un război fără un clar învingător între englezi și spanioli, francezii au profitat de moment și l-au proclamat pământ al Regelui Franței. După doar doi ani, însă, Franța a abandonat insulele, recunoscând suveranitatea Spaniei asupra acestora. În 1811, spaniolii au părăsit insulele, care au rămas nelocuite până în 1820, când guvernul de la Buenos Aires a pus stăpânire pe ele, ca succesor al Spaniei. În 1833, britanicii au cucerit insulele, declarându-le teritoriu al Regatului Unit. Începând din acel an au avut loc mai multe conflicte armate între Argentina și Marea Britanie pentru Insulele Falkland. În prezent, arhipeleagul se află pe lista ONU, care analizează anual situația acestora, înainte de a lua o decizie cu privire la adevărații săi „proprietari”.
Violența domestică
Altă interdicție pentru jucătorii englezi: nu vorbiți despre violența domestică din Anglia. Un studiu a arătat de curând că, pe durata Cupei Mondiale de fotbal, violența asupra femeilor în Anglia crește cu 38% atunci când naționala Albionului pierde și cu 26% atunci când câștigă.
Etichete: italia , anglia , roy hodgson , violenta domestica , subiecte tabu , insulele falkland , set de reguli
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...