Burleanu: "FRF funcționează în perfectă legalitate". Ce spune despre implicarea politicului în fotbal
23.04.2019, 22:46Răzvan Burleanu a ripostat după ce Tudor Iacov, președintele clubului Progresul București, a cerut dizolvarea Federației Române de Fotbal. Iacov a depus un memoriu privind ilegalitatea conducerii FRF pentru că la Adunarea Generală au participat membri care nu apar în registrul special.
Elite League U20: Italia - România, marți, 15:00, DGS 1
Liga Națiunilor: Ungaria - Germania, marți, 21:45, DGS 1
"Nu am nicio spaimă, e un nonsens ceea ce susține Iacov. E ca și cum eu mi-aș vinde apartamentul, acesta schimbă mai mulți proprietari, dar tot eu am drept de vot în asociația de proprietari. Avem decizii definitive ale instanței care clarifică că o federație nu trebuie să-și înregistreze membrii în acest registru. Principiul după care funcționează federația este acela că membrii sunt aceia care plătesc cotizația, sunt cei care participă în competiții, adică au trecut printr-o procedură de afiliere, și aceștia vin la adunarea generală. Nu e similară situația cu cea de la Federația de tenis pentru că la sporturile de echipă, cu promovări, retrogradări e o situație diferită. În ceea ce privește clubul Progresul, nu am cerut dizolvarea lui, ci doar am solicitat să plătească taxele de membru și să clarifice datete lor, în special cele de cont financiar", au fost explicațiile lui Răzvan Burleanu la emisiunea Fotbal Club.
Șeful FRF a făcut precizări și în privință ingerinței politicului în fotbal după ce a dezvăluit că ar putea fi aprobat un amendament de lege ce ar permite ministerului Tineretului și Sportului să convoace adunări generale la toate federațiile. Dacă s-ar adopta acest proiect, România poate pierde dreptul de a organiza meciuri la EURO 2020, iar echipele de club și cele naționale riscă să fie excluse din competițiile oficiale.
"Această intervenție este neconstituțională, afectează libertatea de asociere, dă posibilitatea unui minister care reprezintă putere executivă să treacă dincolo de o putere judecătorească.Ne-am dori și noi să luăm bani publici, din 2014 suntem o federație model în ceea ce privește procedurile de achiziții. Dar dacă i-am lua, am fi în aceeași situație de ingerință politică: avem o prevedere în Legea Sportului care spune că dacă iei bani publici Ministerul Tineretului și Sportului poate desemna în Comitetul executiv al federației un reprezentant cu drept de veto. Dacă intrăm sub această incidență, ar trebui să dau un telefon premierului să întreb dacă putem să spunem una sau alta," a subliniat președintele FRF.
Răzvan Burleanu a dezvăluit că aceste demersuri au avut ecou și la UEFA și FIFA, care au transmis mesaje de susținere.
Etichete: federatia romana de fotbal , razvan burleanu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
China a îndemnat din nou, luni, la pace în Ucraina după ce președintele american Joe Biden a...