ȘAPTE DOCTORI LA SEMICERC
29.11.2016, 20:18Cel mai performant sport de echipă din România, handbalul, are șapte persoane care și-au luat doctoratul în handbal. Doru Simion, Rudi Prisăcaru, Cristina Dogaru, Ildiko Kereks-Barbu, Cristina Georgiana Vărzaru, Flori Tonița, Cristina Nicoleta Gâscă-Alexandrescu.
Puține sporturi de la noi au avut, de-a lungul vremii, succes. La capitolul sporturi de echipă, handbalul este, indiscutabil, sport-rege. Șapte titluri mondiale, peste 20 de trofeee europene intercluburi, medalii la jocurile olimpice.
Numele celor șapte, concidență, exact câți jucători are o echipă de handbal, sunt, cronologic vorbind: Doru Simion, Rudi Prisăcaru, Cristina Dogaru, Ildiko Kerekes-Barbu, Cristina Georgiana Vărzaru, Flori Tonița, Cristina Nicoleta Gâscă-Alexandrescu.
Ce face fiecare în parte?!
Doru Simion este, de ani buni, angajat al Federației Europene cu sediul în Viena.
Rudi Prisăcare lucreză într-un centru olimpic de formare și perfecționare din Franța.
Ildiko Kerekes-Barbu formează, împreună cu Ion Crăciun, singurul cuplu de antrenor de la noi alcătuit din doi foști portari, la naționala B a României.
Cristina Georgiana Vărzaru, considerată de mulți una dintre cele mai intelgiente persoane care au practicat handbalul, este asisent universitar la UNEFS București. Cu un palmares strălucitor, în care există, printre altele, patru succese în Liga Campionilor, Vărzaru este singura jucătoare activă dintre cele șapte persoane.
Flori Tonița este psiholog sportiv. De bună seamă, nu a uitat handbalul.
Cristina Nicoleta Gâscă-Alexandrescu este antrenor federal în secțiunea feminină a Federației Române, și, în paralel, antrenoare a formației feminine de handbal Dinamo București.
Dacă e mic sau mare numărul celor care au obținut doctoratul în handbal, șapte, rămâne să decideți. Ca și despre faptul cum țara care i-a ”produs”, România, îi folosește.
Trofeul Carpați, altădată strălucitor prin competitoare, a oferit dispute frumoase, și, mai ales, perspective îmbucurătoare. Câteva jucătoare tinere despre care se vor auzi lucruri frumoase în pwerioana următoare. Să privim cu încredere în viitor, să lucrăm permanent, pentru a avea motive să ne bucurăm. Fiecare în parte și toți la un loc.
Un loc aparte l-a avut retragerea handbalistei emblematice pentru naționala României în perioada 1999-2016, Aurelia Stoica-Brădeanu. Cea supranumită ”Mika”, sau ”Mascoțica” a spus ”Adio!” sub un tricolor imnes. Cât sufletul său pentru handbal.
Rămâneți cu bine!