Exclusiv Mihaela Evi nu a mai suportat și a răbufnit după ce a văzut ”nota de plată”: ”A fost picătura care a umplut paharul”
articol scris de Digi Sport30.09.2022, 16:00
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
În cursul zilei de vineri, 30 septembrie, Mihaela Evi (34 de ani), antrenoarea echipei de handbal Gloria Bistrița 2, a fost sancționată de FRH pentru ”comportament nesportiv grosolan față de oficialii jocului”.
Recent, Mihaela Evi a postat un mesaj-manifest, în care a anunțat că se retrage din handbal după ce a trăit ”o mare mizerie” la meciul dintre echipa sa și Arena Tg. Mureș (37-37). Antrenoarea a acuzat dur arbitrajul cuplului de arbitri Dan Pavel și Radu Pentea din Zalău, care ar fi comis nu mai puțin de 28 de greșeli împotriva celor de la Gloria Bistrița 2.
Galerie Foto
Mihaela Evi a răbufnit la adresa Federației de Handbal: ”Am luat legătura cu un avocat”
În timpul meciului, Mihaela Evi ar fi protestat vehement, iar Federația Română de Handbal a suspendat-o două jocuri și a amendat-o cu 700 de lei. Imediat după ce a aflat de sancțiune, antrenoarea a răbufnit. Aceasta consideră că FRH nu a urmat procedurile regulamentare și a lăsat să se înțeleagă că-și va căuta dreptatea în instanță.
”Nici măcar nu au respectat regulamentul, a apărut direct pe site-ul Federației, nu știu de ce sunt acuzată. E ca și cum eu m-aș duce la Poliție să spun că mi-ați furat un milion de euro și Poliția vine direct și vă arestează. Am luat legătura cu un avocat și se pare că sunt încălcate niște drepturi.
Nu am fost chemată (n.r.- la comisii) și nici anunțată că sunt acuzată de ceva. Doar a fost postat acel anunț pe site-ul FRH. Mai mult, nici măcar nu am primit un cartonaș albastru, care practic te anunță că vor face raport. Asta a fost doar picătura care a făcut paharul deja plin de frustrări și umilințe trăite în sport să dea pe afară”, a transmis Mihaela Evi, în exclusivitate pentru digisport.ro.
FRH a sancționat-o pe Mihaela Evi
"Sancționarea antrenoarei echipei CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud, Evi Mihaela, cu penalitate pecuniară în cuantum de 700lei, data limită de achitare 27.10.2022, și suspendarea din activitatea handbalistică pentru 2 jocuri începand cu data de 28.09.2022, conform art. 55.4 din RD, pentru comportament nesportiv grosolan față de oficialii jocului.", se arată pe site-ul oficial al FRH.
După meciul din liga a doua de handbal feminin dintre echipa secundă a Gloriei Bistrița și Arena Tg. Mureș, Mihaela Evi a anunțat că se retrage din handbal: ”După ce au făcut mizeria asta la jocul de sâmbătă, cei doi arbitri au avut tupeul să îmi facă și raport. Că doar handbalul e al lor și au voie să facă ce vor fără să fie pedepsiți", a scris Mihaela Evi, pe Facebook, unde a postat și imaginile de la meci.
Mihaela Evi l-a atacat și pe președintele federației de handbal, Constantin Din: "Mulțumesc Constantin Din. Și pentru asta, dar și pentru presiunea și problemele pe care mi le-ați creat astă vară, când încă eram antrenoarea lotului național de tineret. Atunci nu m-ați putut face să renunț la handbal, dar uite că acum da. Mi-e scârbă și îmi ajunge! Pentru mine astăzi s-a încheiat munca de jos în folosul handbalului! Să o facă șmecherii", a mai scris Mihaela Evi.
- 6 titluri de campioană națională și de 3 ori vicecampioana națională sunt performanțele Mihaelei Evi pe plan intern ca antrenoare.
- 3 trofee Sarius Cup, Slovacia, argint Cell Cup, Ungaria, câștigătoare Smederevo Trophy, Serbia, mai are în palmares.
Mihaela Evi a renunțat la cariera de jucătoare de handbal la vârsta de 20 de ani: ”Am suferit mult”
Mihaela Evi, fostă jucătoare de handbal, a fost nevoită să renunțe la cariera de sportivă la doar 20 de ani din cauza problemelor de sănătate, însă nu a renunțat și la pasiunea sa și a devenit una dintre cele mai apreciate antrenoare din România, la nivel de juniori.
”Mi-am petrecut o parte importantă a copilăriei și a adolescentei mele în cantonamentele echipelor naționale. Am fost un copil foarte pasionat, dar din păcate am făcut cel mai important pas, trecerea de la junioare la senioare, greșit. Născută și crescută în București, la 18 ani am fost nevoită sa fac pasul către o echipa de senioare. Am ales Târgu Mureș, pentru că la vremea aceea era o echipa nou-promovată în prima ligă și am fost sfătuită că acolo voi avea ocazia să joc mai mult, junioară fiind.
La echipă s-au schimbat câțiva antrenori într-un termen foarte scurt, iar după o perioadă m-am și accidentat, am suferit o operație. Din cauza mediului greșit în care eram, am început să am și niște probleme cardiace, îmi creștea periodic tensiunea, iar în momentul în care am ajuns la un specialist mi-a recomandat să renunț la sport pentru că eram mult prea tânără să dezvolt astfel de probleme.
Mi-au plăcut întotdeauna copiii, așa că un job în care să fac și handbal și sa mă și joc cu copiii, părea ideal. Înființarea clubului Olimpic a fost un real succes, am avut sute de copii înscriși încă din prima lună de activitate. Pentru că eram foarte tânără, aveam 21 de ani când am început să antrenez, am ales să o iau de la zero, cu grupe de fetițe de 7-8 ani. Am câștigat în 10 ani de activitate toate competițiile posibile pe plan național: junioare V, junioare IV, junioare III, junioare II și, cireașa de pe tort, junioare I.
Am câștigat și câteva medalii pe la turnee internaționale cu generația respectivă. Fiind un club privat, activitatea nu se mai putea susține în momentul trecerii fetelor la senioare. Autoritățile locale au înființat un CSM în 2018 cred, dar care s-a dovedit un fiasco total. Un club cu 13 secții la primul an de la înființare, care după câteva luni a adunat datorii imense. Anul în care am ieșit campioni naționali la junioare I, am susținut toată competiția cu bani de acasă.
Eram neplătiți de luni de zile, dar continuam să aducem bani ca să putem termina competiția. Deși condițiile erau foarte grele, am fost aproape de o promovare în Liga Florilor cu o echipă cu o medie de vârstă de 19 ani. A venit pandemia și odată cu ea și ofertele pentru jucătoarele noastre la vremea aia, care în final s-au hotărât să pună pe primul plan partea financiară.
Am suferit foarte mult atunci pentru că era visul meu să promovăm în prima ligă în aceeași formula în care ne îndeplinisem, rând pe rând, toate visele împreună. Dar cred că, de fapt, a fost o binecuvântare. Ne făcusem și noi personal o grămadă de datorii pentru a susține activitatea și probabil că am fi continuat să facem lucruri imposibile posibile, dacă nu sufeream această decepție.
Sunt mândră pentru că nu am sărit nici un pas în formarea mea ca antrenoare, am început cu minihandbal și am ajuns campioana națională la junioare I cu o echipă crescută de mine”, a adăugat Mihaela Evi.
Etichete: mihaela evi , antrenoare handbal , federatie handbal
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții