Eliza Buceschi / Foto: Sport Pictures

Eliza Buceschi s-a retras de la echipa națională a României

articol scris de Digi Sport
29.09.2024, 15:07
  • Liga 2: Steaua - Csikszereda, luni, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, duminică, 21:30, DGS 1

Eliza Buceschi (31 de ani), cea mai bună jucătoare a României de la Campionatul Mondialul de handbal feminin de la finalul anului 2023, a decis să se retragă de la echipa națională.

Handbalista română joacă pentru CS Rapid din anul 2020, iar la finalul anului trecut a semnat prelungirea contractului cu formația din Giulești.

Eliza Buceschi s-a retras de la echipa națională de handbal a României

Eliza Buceschi a postat un mesaj amplu pe rețelele sociale prin care a anunțat că a decis să se retragă de la echipă națională, după 13 ani în care a reprezentat România atât la Campionate Europene, cât și la cele Mondiale.

De asemenea, Buceschi a transmis și motivul pentru care a ales să se retragă de la echipa națională. Este important de precizat că retragerea lui Buceschi vine la câteva luni de când Cristina Neagu a anunțat și ea că nu va mai juca pentru echipa națională.

”Aventura mea alături de echipa națională a început în anul 2011 când am participat la primul meu turneu final alături de echipa de senioare . De atunci și până la sfârșitul anului trecut am răspuns cu mare bucurie fiecărei convocări pe care am primit-o, însă lucrurile nu au fost mereu atât de simple.

În anul 2016 înainte de turneul preolimpic am suferit o accidentare serioasă la gleznă, însă cu ajutorul medicamentelor și infiltrațiilor am reușit să joc, fapt care a agravat situația și m-a făcut indisponibilă pentru tot restul sezonului.

După Campionatul European din 2018, am avut nevoie de o intervenție chirurgicală, ceea ce m-a făcut să pierd din nou a doua jumătate de sezon. Și acestea sunt doar câteva exemple. În ciuda tuturor accidentărilor am continuat să răspund pozitiv convocărilor și a reprezentat o adevărată mândrie să fac asta.

Însă, povestea ultimului Campionat Mondial este și cea care m-a făcut să iau decizia de a renunța la echipa națională.

Pe tot parcursul turneului am jucat cu o accidentare care s-a agravat și care m-a făcut indisponibilă pentru următoarele 4 luni, ratând practic tot restul sezonului la echipa de club Rapid București , căreia îi mulțumesc că a fost alături de mine și m-a ajutat să trec peste aceste momente dificile.

În toata această perioadă de după Campionatul Mondial și până la începutului acestui sezon nu am avut niciun contact cu vreun membru al staffului tehnic al primei reprezentative, timp în care s-au desfășurat și alte acțiuni ale echipei naționale.

La finalul lunii august , după un meci din cadrul supercupei României m-am întâlnit întâmplător cu selecționerul României și într-adevăr i-am comunicat decizia de a mă retrage din cadrul echipei naționalei.

Nu vârsta sau accidentările m-au făcut să iau această decizie, ci mai degrabă modul în care s-au desfășurat lucrurile după Campionatul Mondial, turneu în care am jucat practic la sacrificiu, în dorința imensă de a ne califica la turneul preolimpic.”, a scris Eliza Buceschi pe contul de Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Eliza Buceschi (@elizabuceschi)

Etichete: eliza buceschi , echipa nationala de handbal feminin , cs rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Megafurtună peste România, alertă maximă. Panică în localitățile de lângă Dunăre, unde au fost inundații devastatoare și în trecut

O megafurtună va mătura țara de la vest la est, fiind anunțate acumulări de apă chiar și de 100 de litri pe metru pătrat. Riscul de inundații este cu atât mai mare, cu cât ciclonul se suprapune cu viitura de pe Dunăre, iar autoritățile sunt în alertă. În Dolj, în comuna Rast, inundată masiv acum 18 ani, localnicii retrăiesc momentele de groază. Mii dintre ei au fost atunci evacuați, iar unii au început o viață nouă într-un alt sat. Acum, când pericolul unei inundații devastatoare e din nou iminent, oamenii stau cu teama că drama s-ar putea repeta.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

"Telenovela" s-a terminat! Rangers i-a propus renegocierea salariului, Ianis Hagi a dat răspunsul final

"Nu mă așteptam!" Ce a făcut Mihaela Cambei cu mașina primită de la Ion Țiriac

Dan Șucu, prima reacție după scandalul din Giulești. Ce a spus după amenințarea ”dacă nu ștergi, te bat”

A venit nota de plată pentru Rareș Pop, impresarul care a bruscat și a amenințat un jurnalist cu bătaia, pe Giulești

Foto Victor Angelescu nu s-a mai abținut după ce Rapid a rămas FĂRĂ victorie în Giulești! Reacția lui Dan Șucu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Hagi, monument de dezamăgire după ce Farul a rămas fără victorie în deplasare! De ce l-a schimbat pe Radaslavescu la pauză

Denis Alibec ”și-a turnat cenușă-n cap”, după Buzău - Farul 1-0: ”Foarte slab. Ne batem la retrogradare”

”Bijuteria” de 500.000.000 $, devastată de inundații! Cel puțin 8 oameni au murit. FOTO Imaginile dezastrului

Live Video Manchester United - Tottenham 0-1, ACUM pe DGS 1. "ROȘU Bruno Fernandes! Drăgușin, rezervă

Citeşte şi

Oficial CS Rapid are un nou președinte

Video Rapid - Ludwigsburg 29-37. Giuleștencele au înregistrat prima înfrângere din Liga Campionilor

PEROZSobră din față, îndrăzneață când s-a întors cu spatele. Mădălina Ghenea a făcut senzație în Milano cu ținuta și cu atitudinea

FILM NOWCe a motivat-o pe Demi Moore să ceară 12,5 milioane de dolari pentru filmul „Striptease”. Fostul ei soț a jucat un rol important

Alertă la FCU Craiova! Nicolo Napoli îl amenință pe Mititelu, după ce nu i-a plătit salariul: „O să merg la FIFA” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șocul zilei în handbal. O jucătoare de top și-a anunțat retragerea din naționala României citeşte ştirea pe ziare.com

Rapoarte ANM: România cu portocale de Teleorman, safari în Dobrogea, papagali în Deltă. Secetă și tornade în 50 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM După ce a fost criticată că s-a îngrășat, Antonia le dă peste nas fanilor cu o fotografie în care își arată abdomenul: „Așa da!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

După ce a fost criticată că s-a îngrășat, Antonia le dă peste nas fanilor cu o fotografie în care își arată abdomenul: „Așa da!”

Digi World

Unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, vulnerabil în faţa creşterii nivelului mării. Plajele ar putea fi grav afectate

Digi Animal World

Reacția unui bărbat când se întâlnește cu un urs în fața propriului garaj. Imaginile sunt virale: „Ce calm e!”