Pierre Hurmic, primarul din Bordeaux, a participat la protestele fanilor / Foto: Profimedia

Sextuplă campioană, în faliment! ”Acest domn trebuie să dispară din oraș”. Clubul avea nevoie de 40.000.000 de euro

articol scris de Digi Sport
26.07.2024, 21:40
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - U Cluj, luni, 21:00, DGS 1

Clubul Girondins Bordeaux, retrogradat în National, liga a treia franceză de fotbal, a renunţat joi la statutul profesionist obţinut în 1937, decizie care va avea ''consecinţe dezastruoase'', potrivit primarului oraşului Pierre Hurmic, care deplânge în mod deosebit închiderea centrului de antrenament.

Într-un comunicat de presă publicat joi seară, clubul, care terminase pe locul 12 în Ligue 2, dar a fost sancţionat cu retrogradarea pentru problemele financiare, a indicat că s-a plasat în faliment, marţi, la Tribunalul Comercial, ''pentru a începe restructurarea necesară'', ceea ce va avea drept rezultat ''foarte curând deschiderea procedurilor colective care vor duce automat la pierderea statutului profesionist al clubului''.

Galerie Foto

Bixente Lizarazu, decepționat de situația în care a ajuns Bordeaux: ”Consecinţa managementului sportiv şi financiar dezastruos

Odată cu începerea sezonului din National, la jumătatea lunii august, clubul a preferat ''să renunţe la solicitarea menţinerii statutului de club profesionist, pentru că în caz contrar ar fi trebuit să se prezinte din nou în faţa DNCG (Direcţia Naţională de Control de Gestiune) cu un buget care nu corespundea realităţii (sale) viitoare (...), ceea ce ar fi putut duce la sancţiuni suplimentare grele''.

Bordeaux, cu şase titluri naţionale în palmares, club la care evoluează românul Alexi Pitu, spera să-şi păstreze statutul profesionist şi, prin urmare, centrul său de pregătire, dacă ar fi autorizat să revină în National, o divizie hibridă în care pot juca cluburi profesioniste şi amatoare.

Însă conducerea clubului, care speră că instanţa comercială va favoriza recuperarea judiciară în detrimentul unei lichidări pur şi simplu, a preferat, se pare, să şteargă contractele în vigoare din cauza dificultăţilor clubului, care avea nevoie de 40 de milioane de euro pentru a-şi reface conturile şi a finaliza un buget pentru sezonul 2024/2025 din Ligue 2.

Din cauza problemelor financiare cronice, Girondins fusese deja retrogradată administrativ în 2021 (din Ligue 1 în Ligue 2) şi în 2022 (de la L2 la National), înainte de a fi salvată în ultimul moment. Dar în această vară, patronul clubului, Gerard Lopez, a refuzat să bage mâna în buzunar după ce a investit aproape 60 de milioane de euro alături de asociaţii săi începând cu 2021.

''Abandonarea statutului profesionist va avea consecinţe dezastruoase, în primul rând, dispariţia centrului de antrenament'', a spus primarul ecologist, care susţine că ''alte opţiuni au fost şi ar mai fi posibile pentru salvarea clubului. Dacă actuala guvernare nu mai are resursele, mijloacele, dorinţa de a apăra energic supravieţuirea clubului vechi de un secol, atunci trebuie să sufere toate consecinţele''.

De asemenea, rămâne de văzut în ce divizie va reveni clubul la care au strălucit Alain Giresse, Jean Tigana, Zinedine Zidane şi Bixente Lizarazu, o eventuală retrogradare suplimentară fiind prevăzută în regulamente în cazul redresării judiciare.

''Sunt dezgustat ca toţi cei care iubesc acest club'', a reacţionat Bixente Lizarazu, campion mondial în 1998, pe Instagram. ''Dar ceea ce se întâmplă este, din păcate, consecinţa managementului sportiv şi financiar dezastruos de mulţi ani. De la sosirea lui Gerard Lopez, acest lucru este dincolo de înţelegere şi încăpăţânare. Acest domn trebuie să dispară din Bordeaux şi din dragul nostru Sud-Est'', a mai spus Lizarazu, potrivit Agerpres.

Etichete: franta , bordeaux , bixente lizarazu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cutremur cu magnitudinea 5,4 în România, luni după-amiază. S-a simțit în toată țara

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs luni după amiaza în zona seismică Vrancea. Seismul a fost simțit în toată țara.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Radu Drăgușin, salvat de Real Madrid? Vestea venită chiar înainte de Tottenham - Arsenal

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Exclusiv OUT! Abia a semnat, dar patronul l-a luat la țintă: ”Greșeala mea”. Alți trei jucători, direct pe bancă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Rapid București - 'U' Cluj 0-0, ACUM, la Digi Sport 1. ”Șepcile Roșii”, fără înfrângere în acest sezon

Notele primite de Man și Mihăilă, după dezastrul din meciul Parma - Udinese. Românii au reușit câte un assist

Video Lovitură pentru Valentin Mihăilă, în Parma - Udinese

Cristi Balaj a vorbit despre absența lui Tachtsidis din partida cu FCSB

Citeşte şi

Gică Hagi se luptă cu o echipă din Champions League pentru Alexi Pitu

Liverpool, ofertă de 200.000.000€ pentru Kylian Mbappe! Ce a urmat după ce francezul și-a dat acordul

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atacantul naționalei, umilit de antrenorul său în Turcia: ”Un eșec” citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit