Ianis Hagi, la antrenament după revenirea la prima echipă / Foto: Profimedia

Reacția presei din Scoția după ce Ianis Hagi a revenit la prima echipă

articol scris de Digi Sport
02.10.2024, 11:08
  • Champions League: Șahtior - Atalanta, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Lille - Real Madrid, miercuri, 22:00, DGS 1

Ianis Hagi (25 de ani) s-a întors la prima echipă a lui Rangers, iar presa din Scoția a reacționat.

După săptămâni întregi în care a fost exilat la echipa a doua, unde s-a antrenat și a jucat, Ianis Hagi a revenit la formația de seniori a lui Rangers și s-a pregătit pentru prima dată sub comanda lui Philippe Clement.

Vestea a fost răspândită după ce Rangers a postat în cursul zilei de marți, 1 octombrie, mai multe imagini de la antrenamentul primei echipe, iar Ianis Hagi era și el prezent.

Presa din Scoția: "Ianis Hagi este un fotbalist profesionist, dar Rangers l-a tratat groaznic"

Jurnalistul Keith Jackson, de la Daily Record, a sărit în apărarea lui Ianis Hagi. El a evidențiat că nu înțelege decizia de a-l trimite la a doua echipă, dat fiind faptul că internaționalul român este printre cei mai cunștiincioși și profesioniști jucători de la Rangers.

"Ianis Hagi a făcut un Campionat European excelent. A fost ultimul jucător din campionatul Scoției rămas la turneul final. Vorbim de un jucător de atac, un jucător creativ, iar un astfel de jucător prezent la Campionatul European are o anumită cotă. Rangers a reușit cumva să-l irosească trimițându-l la echipa secundă.

Mereu s-a vorbit despre acea clauză conform căreia salariul săptămânal i-ar crește cu 6.000 de lire dacă va mai juca un meci, dar ce a făcut Rangers este o nebunie absolută. Vorbim de un băiat cu o atitudine extraordinară. Înțelegem că este unul dintre primii jucători care ajung dimineața la antrenament și unul dintre ultimii care pleacă. Rămâne și să lucreze suplimentar la finalizare, nu e genul de jucător care să nu aibă chef să se antreneze sau să se dea accidentat. Atitudinea lui este exemplară, așa arată un fotbalist profesionist, dar Rangers l-a tratat groaznic.

Acum o lună, când s-a încheiat fereastra de transferyru, Philippe Clement spunea că nu îl vede pe Ianis înapoi la Rangers și că ar trebui să-și găsească alte oportunități. De ce ai face asta? De ce ai spune public că acest băiat nu e suficient de bun pentru a face parte din lot? Mai mult, i-au luat și numărul de pe tricou și i l-au dat lui Oscar Cortes. Băiatul ăsta nu poate fi tratat mai rău de atât", a spus Keith Jackson, la Record Sport's Hotline LIVE.

Ianis Hagi a renunțat la clauza care-i aducea o mărire salarială

Internaționalul român a început pregătirile sub comanda lui Philippe Clement și speră să revină cât mai repede într-un meci oficial pentru Rangers.

Răsturnarea de situație părea improbabilă, pentru că Rangers a transmis ferm de fiecare dată că nu se va mai baza pe Ianis Hagi, însă a apărut pentru că românul a renunțat la clauza care i-a făcut, în primă instanță, pe scoțieni să-l trimită la echipa a doua, scrie Sky Sports.

Concret, Ianis Hagi a fost de acord să fie eliminată din contract clauza potrivit căreia salariul îi crește automat cu 7.000 de euro pe săptămână dacă ajunge la 100 de meciuri la Rangers.

Clauza ar fi fost activată, dacă nu era scoasă din contract, la următorul meci pe care Ianis Hagi îl bifa la prima echipă a lui Rangers, pentru că internaționalul român are deja 99 de apariții pentru clubul din Glasgow.

Când ar putea juca din nou Ianis Hagi pentru Rangers

Următorul meci al lui Rangers este cu Lyon, în Europa League, joi, dar Ianis Hagi nu este pe lista UEFA.

Internaționalul român și-ar putea face revenirea pe gazon la prima echipă a lui Rangers duminică, în meciul cu St. Johnstone, de pe ”Ibrox”.

Etichete: rangers , ianis hagi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Israelul l-a declarat „persona non grata” pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres

Ministrul israelian de externe Israel Katz a anunțat că l-a declarat „persona non grata” pe Antonio Guterres, secretarul general al ONU și că îi interzică să intre în Israel, relatează publicația israeliană Haaretz.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La 11 ani de la accidentul horror, ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică”

Ianis Hagi a primit o ofertă "salvatoare" pe ultima sută de metri și a dat răspunsul pe loc

S-a aflat! Cine a contribuit la revenirea lui Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers

Breaking News Ianis Hagi: ”M-am întors!”

Florinel Coman, SHOW în Liga Campionilor! Al-Gharafa a câștigat meciul în care s-au marcat 6 goluri

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Text Simona Halep - Arina Rodionova 6-2, ACUM. "Simo" a câștigat primul set!

Jurnaliștii din Grecia l-au văzut pe Gigi Becali în aeroport și au reacționat imediat! Cum l-a numit presa elenă

Wojciech Szczesny a ajuns la sediul Barcelonei și urmează să semneze

Răzvan Lucescu: ”Pentru mine e Steaua. Am spus acum FCSB ca să nu creez confuzie”

Citeşte şi

Exclusiv Au răbufnit după ce Ianis Hagi a revenit: ”O echipă mică” / ”Foarte urât”. Ce l-a ”obligat” Rangers să facă

Au bătut palma! De ce a fost reprimit Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers

PEROZZendaya, ca un supermodel al anilor '80, la Paris. În dresuri plasă și o fustă foarte scurtă, și-a lăsat picioarele perfecte la vedere

FILM NOWCatherine Zeta-Jones, imagine virală cu Michael Douglas. Fanii au reacționat: „Ce frumoși sunteți, meritați să fiți fericiți!”

„E o mare greșeală! Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg?”. Ilie Năstase, cel mai dur discurs la adresa Simonei Halep citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep - Arina Rodionova se joacă ACUM! Set câștigat de româncă, după doar 34 de minute. Prestație perfectă a fostului lider mondial LIVE TEXT citeşte ştirea pe ziare.com

WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane: Samsung, iPhone și Huawei, pe listă. Ce alternative au românii citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera a stârnit îngrijorare printre fani din cauza noii ei siluete: "Arată bolnavă". E mai subțire ca la 20 de ani

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera a stârnit îngrijorare printre fani din cauza noii ei siluete: "Arată bolnavă". E mai subțire ca la 20 de ani

Digi World

Cu ce să speli fructele și legumele eficient, ieftin și simplu, pentru a elimina pesticidele, bacteriile sau mucegaiul

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit