Roberto De Zerbi și Pep Guardiola / Foto: Profimedia

Oficial OUT! Clubul a anunțat despărțirea de antrenorul dorit de Barcelona și Bayern Munchen

articol scris de Digi Sport
18.05.2024, 18:08
  • Supercupa: FCSB - Corvinul, joi, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 22:00, DGS 1

Roberto De Zerbi (44 de ani) este unul dintre cei mai curtați antrenori din Europa, după ce s-a făcut remarcat la Brighton, echipa la care a fost numit în septembrie 2022.

Totuși, aventura sa la formația din Anglia a luat sfârșit, iar antrenorul italian are care liberă către Munchen și Barcelona. Bayern vrea un nou antrenor după ce Tuchel a confirmat că va pleca, în timp ce presa din Spania anunță că despărțirea dintre Xavi și formația catalană este iminentă.

Clubul a făcut anunțul! Roberto De Zerbi pleacă de la Brighton

Brighton a emis un comunicat oficial în care a anunțat despărțirea de antrenorul Roberto De Zerbi. Ultimul meci în care italianul o va conduce pe Brighton va fi cel contra lui Manchester United, iar partida va avea loc duminică, 19 mai, de la ora 18:00.

”Brigton confirmă că Robert de Zerbi va pleca după meciul cu Manchester United, ultimul din cadrul acestui sezon de Premier League.

De Zerbi, care a sosit în septembrie 2022, după plecarea lui Graham Potter la Chelsea, a dus echipa la cea mai bună clasare în Premier League, în sezonul 20222/2023, și a condus clubul în șaisprezecimile UEFA Europa League, în acest sezon.

Președintele, Tony Bloom, a declarat, 'Roberto ne-a oferit două sezoane excelente, în care a condus clubul pe noi culmi, respectiv în prima noastră campanie europeană, care va trăi mult timp în memoria fanilor.

Am convenit de comun acord să încheiem contractul Roberto într-un moment care potrivit pentru ambele părți, care să ne ofere timpul necesar de a planifica sezonul viitor, și lui Roberto o mulțime de timp să ia în considerare următoarea sa mișcare.

Sunt sigur că fanii noștri îi vor oferi lui Roberto și staff-ului său o plecare minunată.

Între timp, aș dori să-i mulțumesc lui Roberto și staff-ului său pentru toată munca grea din ultimele două sezoane. Toți părăsesc clubul nostru în termeni buni și cu cele mai bune urări pentru viitor'”.

Roberto de Zerbi a devenit antrenorul principal al lui Brighton în toamna anului 2022. De atunci, tehnicianul italian a adunat 88 de prezențe pe banca tehnică a ”Pescărușilor” și a înregistrat: 38 de victorii, 20 remize și 30 de înfrângeri. 

În sezonul trecut, cu Roberto de Zerbi pe banca tehnică, Brighton a terminat pe locul al 6-lea în Premier League și s-a calificat în grupele Europa League. În acest sezon, ”Pescărușii” ocupă poziția a 10-a a ierarhiei, după 37 de partide. 

Pep Guardiola: ”Roberto de Zerbi a făcut o treabă incredibilă la Brighton"

Tehnicianul spaniol al ”Reginei Europei” a mărturisit că îl apreciază pe omologul său de la Brighton din ce în ce mai mult, cu fiecare sezon care trece. 

"Admirația mea pentru Roberto de Zerbi crește în fiecare sezon. Felul în care joacă Brighton este întotdeauna la un nivel înalt. De Zerbi a făcut și face o treabă incredibilă la Brighton", a spus Guardiola, la conferința de presă. 

Etichete: barcelona , bayern munchen , roberto de zerbi , brighton


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fată din București și-a dat părinții în judecată pentru bani. Vrea să fie întreținută până la 26 de ani

O tânără în vârstă de 20 de ani din București, studentă la Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, și-a dat în judecată părinții pentru bani. Potrivit libertatea.ro, ea a cerut instanței să-i oblige pe părinții săi la plata unei pensii lunare de întreținere în valoare de 2.000 de lei, până la împlinirea vârstei de 26 de ani ori până la încetarea studiilor.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

UEFA a reacționat și i-a descris în două cuvinte pe români, după imaginile virale de la Munchen

UEFA a descris într-un singur cuvânt victoria Olandei în fața României

Foto Englezii l-au văzut pe Andrei Rațiu după meciul cu Olanda și au exclamat: ”Fotbalul chiar este sportul cel mai frumos”

Ianis Hagi, batjocorit de englezi: "Seamănă cu acele doamne!" Cu cine au putut să-l compare pe fotbalistul român

Să nu vadă olandezii! Mircea Lucescu, după meciul de la EURO: ”Noi nu am jucat împotriva Olandei”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Florin Prunea, după ”victoria” lui Adrian Mititelu împotriva FRF: "E șocant! Toate cluburile funcționează ilegal"

Exclusiv Primul patron din SuperLigă care a reacționat, după decizia instanței în procesul "Mititelu vs. FRF"

Exclusiv Victor Pițurcă, întrebat despre revenirea la echipa națională: a răspuns fără să stea pe gânduri

Exclusiv Mihai Rotaru nu are dubii în privința lui Edi Iordănescu: ”Statistic vorbind, mereu a făcut asta!”

Citeşte şi

Rayo a luat decizia finală în cazul lui Andrei Rațiu: e dorit de Brighton și Atalanta

Fotbalistul Barcelonei care a spus că ”nu va juca niciodată pentru Real Madrid”

PEROZNoua iubită a lui Gerard Butler, cu 25 mai tânără decât el, ispititoare în costum de baie. Forme voluptoase și o dezinvoltură aparte

FILM NOWFiica cea mare a lui Ben Affleck, alături de tatăl ei și în cele mai grele momente. Gesturi duioase pe străzile din LA

Instanța a admis cererea de intervenție a lui Adrian Mititelu, care susține că FRF funcționează în ilegalitate! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Sute de suporteri i-au așteptat pe jucătorii echipei naționale, la revenirea în țară VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Portar din Liga 1, după gratii la doar 32 de ani. Revolta soției: „Legea nu este egală pentru toți" citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM La malul mării, bronzată, în formă maximă, doar în slip și un tricou cu vedere la abdomen, Ștefania și-a pus fanii pe jar

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

La malul mării, bronzată, în formă maximă, doar în slip și un tricou cu vedere la abdomen, Ștefania și-a pus fanii pe jar

Digi World

Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe motive

Digi Animal World

Cum a descoperit un bărbat că s-a urcat în mașina greșită: „Stătea liniștit pe bancheta din spate”. Imaginile au devenit virale