Dan Alexa / Foto: Sport Pictures

Alexa nu mai acceptă pași greșiți ai Rapidului și îi avertizează pe arbitri: "La Ploiești a fost catastrofal!"

20.07.2020, 15:40
  • SuperLiga: Hermannstadt - CFR Cluj, sâmbătă, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Petrolul, sâmbătă, 21:30, DGS 1

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid, Dan Alexa, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă online, că formaţia sa este obligată să câştige partida cu FC Argeş, de marţi.

Alexa a precizat că jucătorii trebuie să evolueze la fel ca în ultimele 30 de minute ale meciului cu Petrolul Ploieşti din etapa precedentă a play-off-ului Ligii a II-a.

Dan Alexa: "E obligatoriu să câștigăm cu FC Argeș. Cu un nou egal va fi greu"

"Mâine vom juca cel mai important meci de până acum pentru că este obligatoriu să câştigăm. FC Argeş a pierdut doar un joc sub comanda lui Ionuţ Badea, dacă nu mă înşel, aşa că este o echipă care ne poate pune probleme. Însă nu avem decât varianta victoriei. Am arătat spirit la Ploieşti, pentru că a fost un meci special şi am reuşit să ieşim bine din el.

Mâine trebuie să abordăm meciul cu foarte multă încredere, personalitate şi curaj pentru că sunt trei puncte vitale. Îmi doresc să jucăm ca în ultimele 30 de minute de la Ploieşti. Jucătorii trebuie să înţeleagă faptul că au valoare şi pot să câştige. Sper ca mâine să reuşim să înscriem, pentru că aceasta este principala noastră problemă. Deşi ne creăm ocazii, ne lipseşte ceva, dar poate că mâine vom reuşi să marcăm", a spus el.

"Cu un nou meci egal va fi foarte greu (n.r. - Rapid a întregistrat în primele două etape ale play-off-ului două rezultate de egalitate, 0-0, cu CS Mioveni şi Petrolul Ploieşti).

Deşi eu am spus că dacă vom reuşi 7 puncte în ultimele 3 meciuri vom avea şansa să promovăm direct. Însă trebuie să ne câştigăm meciurile de acasă. Am ieşit din două deplasări grele la Mioveni şi Ploieşti. Acum urmează două meciuri acasă şi trebuie să profităm şi să câştigăm", a adăugat Alexa.

Dan Alexa: "A fost un arbitraj catastrofal la Ploiești"

Tehnicianul speră să nu mai aibă parte de un arbitraj "catastrofal" precum în meciul anterior.

"La Ploieşti nu a fost un arbitraj prost, a fost un arbitraj catastrofal. A fost vorba de toată maniera de arbitraj... şi vreau să cred că toată brigada a prins atunci o zi slabă. Vreau să cred că a fost o brigadă neexperimentată, chiar dacă Dima are şi meciuri de Liga I.

Aşa că mâine îmi doresc să avem un arbitraj corect, echidistant, care să nu influenţeze sub nicio formă rezultatul final. Vreau să cred că la Ploieşti a fost doar un accident care nu se va mai repeta", a afirmat antrenorul.

Dan Alexa a menţionat că mijlocaşul uruguayan Facundo Piriz nu se va afla în lot nici pentru partida cu FC Argeş, fără să ofere alte detalii.

"Labeau s-a antrenat normal, are deja peste o săptămână cu echipa. Ionuţ Voicu a reintrat şi el în programul echipei şi va fi apt pentru meciul cu FC Argeş. În acest meci nu mă bazez pe Piriz.

În ansamblu sunt foarte mulţumit de tot lotul, mulţumit şi de jucătorii care au evoluat mai puţin pentru că au înţeles lucrul ăsta. Pentru că va veni momentul în care vom apela la ei", a explicat Alexa.

Întrebat de ce în două meciuri Rapid a avut un atacant în teren doar 22 de minute, pe Valentin Alexandru cu CS Mioveni, tehnicianul a răspuns:

"Am preferat să joc cu Hlistei vârf pentru că a făcut toată pregătirea. Vali Alexandru a avut o perioadă în care a fost accidentat. În schimb Hlistei a făcut meciuri foarte bune cu Turnu Măgurele, cu Astra, cu Dinamo (n.r. - amicale) în poziţia de atacant.

L-am folosit atunci pe acest post pentru că nu îi aveam pe Labeau şi Vali Alexandru. Acum îi am apţi pe toţi şi sper să fiu inspirat în alegerea pe care o voi face".

Dan Alexa: "Testele de coronavirus ale Rapidului sunt negative"

Referitor la numărul în creştere al cazurilor de coronavirus din fotbalul românesc, antrenorul rapidist a afirmat:

"Din fericire azi ne-au venit rezultatele testelor de coronavirus şi sunt bucuros că toate au ieşit negative. E foarte important asta pentru că văd că apar noi cazuri în fiecare zi. E o situaţie ingrată şi trebuie să fii foarte responsabil. Cinci zile de pauză sau, Doamne-fereşte, un focar cum e la Dinamo, ar compromite în mod clar obiectivul".

Echipa de fotbal FC Rapid întâlneşte, marţi, de la ora 18:30, pe Stadionul Regie din Capitală, formaţia FC Argeş, într-o partidă contând pentru etapa a 3-a a play-off-ului de promovare al Ligii a II-a. Meciul va fi transmis de Digi Sport 1.

AGERPRES

Etichete: rapid , liga 2 , petrolul ploiesti , fc arges , dan alexa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cu o recompensă de 7 milioane $ pe capul său, un lider Hezbollah a fost ucis de Israel

Armata israeliană a efectuat „un raid țintit” în Beirut vineri, la scurt timp după ce Hezbollah a anunțat că a tras „salve de rachete Katiuşa” către şase „cartiere generale” şi baze ale armatei israeliene, informează Reuters și BBC News. Ținta atacului a fost Ibrahim Aqil, șeful forţlor Al-Radwan, unitatea de elită a Hezbollah, pe care Statele Unite puseseră o recompensă de 7 milioane de dolari. Hezbollah a anunțat că, în afară de Ibrahim Aqil, încă un important lider militar al grupării, Ahmed Mahmoud Wahbi, a fost ucis.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep

Victorie! Costel Pantilimon a întors decizia la TAS și trebuie să primească o sumă uriașă

FCSB riscă să fie depunctată de FRF

Video Monaco - Barcelona 2-1, Atalanta - Arsenal 0-0, Atletico - Leipzig 2-1. Toate rezultatele din prima etapă de UCL

Video Scene "incredibile": ce i-a făcut Dorinel Munteanu tânărului de 20 de ani împrumutat de la Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Câți suporteri sunt așteptați la FCSB - Petrolul, ultmul test al campioanei înainte de debutul în Europa League

Video Dorinel Munteanu pune piciorul în prag: ”Ne vom despărți”

Patru giganți din Europa stau la coadă să transfere un jucător acuzat și apoi exonerat de viol

Foto Este considerată una dintre cele mai frumoase femei din Europa, dar a luat o decizie radicală. ”Nu e chestiune de gen”

Citeşte şi

FCSB - Petrolul Ploiești, LIVE VIDEO, 21:30, Digi Sport 1. Campioana României caută a treia victorie din SuperLigă

Ce a spus antrenorul Petrolului despre Gigi Becali, înaintea duelului cu FCSB: ”Este mereu la televizor”

PEROZPicioare lungi, privire magnetică, rochie minusculă. Când s-a întors într-o parte, toți ochii au fost țintă la Heidi Klum

FILM NOWGeorge Clooney este regele farselor la Hollywood. Gluma pe care i-a făcut-o lui Tom Cruise. S-a folosit de numele lui Brad Pitt

Transferul uriaș cu care Dinamo vrea să dea lovitura în Superliga! A fost la Manchester United și e jucător de națională citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ea a campioana României la Roland Garros! A lăsat racheta din mână și acum e "doamna doctor" citeşte ştirea pe ziare.com

Răsturnare de situație în cazul lui Mario Iorgulescu. De ce i s-a anulat condamnarea la 13 ani de închisoare. Ce urmează pentru tânărul milionar citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kim Kardashian i-a cerut să nu mai aibă ținute sumare în fața copiilor ei, dar Bianca Censori tot transparentă și decoltată apare

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kim Kardashian i-a cerut să nu mai aibă ținute sumare în fața copiilor ei, dar Bianca Censori tot transparentă și decoltată apare

Digi World

Avea 240 kg, diabet și hipertensiune, dar a făcut câteva schimbări și viața lui a devenit alta. Secretele unui tânăr tată care a dat jos 68 kg

Digi Animal World

Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de fapt, pasărea prădătoare