Gazonul de pe stadionul Dinamo / Foto: Digi Sport

Echipa care a anunțat că își va disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul Dinamo, a cărui demolare a început

articol scris de Digi Sport
17.09.2024, 15:43
  • Champions League: AS Monaco - Barcelona, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Atalanta - Arsenal, joi 22:00, DGS 2

Stadionul Dinamo, care urmează să fie demolat pentru a fi ulterior reconstruit, va fi gazda meciurilor disputate de echipa de fotbal a Clubului Sportiv Dinamo pe teren propriu, în Liga a 3-a, a declarat preşedintele CS Dinamo, Ionuţ Popa.

CS Dinamo va evolua pe vechiul stadion Dinamo

Galerie Foto

Oficialul a motivat decizia de a juca meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, a cărui demolare a început prin dezasamblarea unor sectoare de la cele două tribune, prin faptul că nu se găsesc terenuri optime pentru a fi închiriate în Bucureşti sau Ilfov.

"Din câte ştiu eu, echipa a jucat o etapă la Cernica şi a fost terenul foarte prost. Aşa că până vom găsi un alt teren, o săptămână, două trei, vrem să jucăm o etapă acasă. Nu sunt terenuri, efectiv, nici în Bucureşti, nici în Ilfov, pentru că noi suntem obligaţi să jucăm în Bucureşti sau Ilfov.

Nu ai voie să joci în Călăraşi sau alte judeţe. Nu e nimic liber, la Juventus nu au vrut să închirieze, la Arcul de Triumf nu este loc şi aşa, până găsim, am luat toate variantele în calcul, am zis să omologăm câteva etape la noi ca să avem timp să căutăm", a declarat Popa, pentru Agerpres.

Preşedintele CS Dinamo a explicat că decizia de a omologa terenul din Ştefan cel Mare pentru meciurile din Liga a 3-a nu are legătură cu procesul de reconstrucţie a noului stadion, care este în grafic.

"În această săptămână licitaţia este în curs de desfăşurare. Am înţeles că se termină în această săptămână, dar procesul de reconstrucţie merge în continuare, nu are nicio treabă. Noi am plecat de aici efectiv, pentru că au început să se scoată anumite sectoare şi scaune, dar nu sunt terenuri. Deci, nu are nicio legătură cu construcţia stadionului", a afirmat oficialul dinamovist.

Fostul atacant dinamovist Ionel Dănciulescu, acum manager coordonator al Academiei de Fotbal a CS Dinamo, a declarat că până va începe efectiv procesul de demolare al stadionului, pentru echipa de Liga a 3-a este un plus să joace pe propriul teren.

"Încercăm să omologăm terenul pentru Liga a 3-a, să jucăm aici pentru o jumate de an sau cât va mai fi posibil, până când va fi demolat. Ar fi mai simplu pentru noi, pentru că nu ne mai mutăm de colo-colo, am fi acasă", a spus și Dănciulescu, pentru Agerpres.

Lucrările de demolare a stadionului Dinamo au început

Lucrările de demolare a stadionului Dinamo au început în urmă cu câteva luni când au fost dezasamblate anumite porţiuni din sectoarele de la Tribuna I şi Tribuna a II-a.

În momentul de faţă stadionul Dinamo este degradat, dar suprafaţa de joc este bună, marţi, pornind şi aspersoarele pentru a fi udat.

FOTO Macheta noului stadion Dinamo

Galerie Foto

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunţat în luna martie a acestui an că Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reconstrucţia stadionului Dinamo, care va avea o capacitate de 25.059 de locuri şi va costa aproximativ 171 de milioane de euro.

Stadionul Dinamo făcea parte de pe lista celor patru stadioane (Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo) care trebuiau reconstruite în Capitală în vederea organizării de către România a 4 partide la Campionatul European de fotbal din 2020 (desfăşurat în 2021), dar a fost exclus din cauza unor litigii juridice cu o societate a fostului acţionar al FC Dinamo, Nicolae Badea.

În cursul anului 2020 se luase decizia ca amplasamentul noului Stadion Dinamo să fie pe actualul velodrom, aflat în spatele Complexului Sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare, însă după rezolvarea litigiilor juridice s-a stabilit ca acesta să fie construit pe locul vechii arene de fotbal.

Etichete: stadion dinamo , cs dinamo , stadion stefan cel mare , noul stadion dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Șoșoacă, în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat, în România 88% nu sunt vaccinaţi”. I-au tăiat microfonul

Eurodeputata Diana Șoșoacă a avut miercuri un discurs puternic antivaccinist în Parlamentul European, în cadrul unei dezbateri pe tema variolei maimuței (Mpox) și a măsurilor pe care Uniunea Europeană ar trebui să le ia în fața acestei amenințări. Fosta senatoare română a acuzat UE că vrea să declanșeze o nouă pandemie, după ce a „omorât câţi bătrâni a putut” în Italia, și a spus că ea se va opune, pentru că „Dumnezeu nu e vaccinat” și 88% dintre români nu sunt vaccinați. La finalul intervenției, microfonul i-a fost tăiat.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

3,5 milioane de euro - transferul lui Ianis Hagi

Se naște o nouă forță în România? ”Eu asta îmi doresc, să preiau clubul!”

S-a lăudat că n-a fost demis niciodată în 26 de ani, iar a doua zi a fost dat afară

"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună de la Rangers, deși nu mai joacă nici la echipa a doua

Guvernul României, lovitură grea pentru 'U' Cluj! Ordonanța de Urgență a fost aprobată

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Victorie! Costel Pantilimon a întors decizia la TAS și trebuie să primească o sumă uriașă

FCSB riscă să fie depunctată de FRF

Ce se întâmplă cu Valentin Mihăilă, după ce a primit verdictul medicilor

Video Fotbalistul de 130.000.000€ a scris istorie, la debutul în Champions League

Citeşte şi

Foto Ultimul drum pentru Gigi Mulțescu pe stadionul Dinamo. Unde va fi înmormântat "SMURD-ul"

Ce se întâmplă cu noul stadion al lui Dinamo. Ministrul Dezvoltării a oferit detalii

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOWPar mai degrabă surori. Julianne Moore și fiica ei, mic dejun pe străzile din NYC. Liv, mult mai înaltă decât mama sa

"Doamne ferește! Actualii proprietari nu ne-ar primi acolo". Vova Cohn, anunț neașteptat despre revenirea la Dinamo citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum au fost surprinși Naomi Osaka și Patrick Mouratoglou citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Alina Eremia și-a etalat silueta într-un costum de baie îndrăzneț, în ciuda temperaturilor scăzute: „Trebuie să-mi cresc rezistența”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Alina Eremia și-a etalat silueta într-un costum de baie îndrăzneț, în ciuda temperaturilor scăzute: „Trebuie să-mi cresc rezistența”

Digi World

Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de introdus în dietă

Digi Animal World

O vulpe și un bursuc, prietenii neobișnuiți ai unui câine. Imaginile adorabile te vor topi