vizual digi
(P) Săptămâna de pariuri începe cu recomandările „Cobrei” din SuperSocial
advertorial
(P) Dinamo – FCSB: „Câinii” vor revanșa!
profimedia-0937645400
Exclusiv A jucat 89 de minute în PSG - Toulouse și e cerut la naționala României: ”De neînțeles!”. Nota primită
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Energie si mult Spor(t), cu sprijinul Sargenor!

15.06.2020, 09:00

Am discutat în articolul „Mișcarea care odihnește” despre un fascinant paradox: mișcarea ne odihnește. Însă era vorba de mișcarea ușoară, iar rezultatele cele mai bune s-au înregistrat pe cele mai sedentare persoane.

digisport
Foto: advertorial Sargenor
  • Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1

Cum rămâne însă cu noi, cei care tragem din greu la sală, la bazin, care kilometrăm cu bicicleta inclusiv la job, sau care ne antrenăm pentru maraton? Pentru că în cazul nostru e clar că mișcarea mai mult obosește! Cel puțin pe termen scurt, pentru că pe termen lung exercițiile ne țin în formă, iar renunțarea la ele duce la oboseală și chiar la simptome de depresie.

Totuși, chiar dacă e normal să experimentăm oboseală fizică în timpul unei ședințe de sport, e important să fim atenți la tipul de oboseală.

Epuizarea înseamnă că am tras prea tare, epuizând resursele de energie ale corpului. ATP-ul, sau adenozin trifosfatul, e molecula care folosește oxigenul din organism pentru a ne ajuta să ne mișcăm. O sesiune prea dură de exerciții crește cererea de ATP și ne lasă epuizați. E bine să știm că ideală e mișcarea la o intensitate după care ne putem reveni ușor. Și dacă totuși ajungem la epuizare, sau vrem să ne revenim mai rapid, ne putem baza pe Sargenor, care, prin proprietățile ergogenice ale argininei, poate crește energia la nivel celular prin stimularea producției de ATP.

Somnolența asociată oboselii obișnuite de după exerciții poate însemna că nu ne ascultăm ritmurile naturale ale corpului (și când e vorba de exerciții contează dacă suntem păsări de zi sau de noapte), sau că nu am avut parte de suficiente ore de somn. Un somn bun și un orar bun de exerciții ne ajută să ne creăm o rutină pentru o stare de bine și ne odihnește, nu ne obosește.


Alimentația și hidratarea corectă sunt esențiale și atunci când vine vorba de sport. În general, cu cât e mai grea masa de dinaintea exercițiilor, cu atât mai greu e să ne revenim și crește somnolența de după sport. De aceea, mesele bogate în grăsimi sau în fibre trebuie evitate înainte să mergem la sală. E bine să mâncăm atât înainte de mișcare, cât și după (la aproximativ o oră distanță) pentru a ne reface rezerva de energie. O gustare simplă, bazată pe carbohidrați, cum ar fi o banană sau un shake e ideală înaintea exercițiilor, în timp ce după, pe lângă carbohidrați, poate fi adăugată și proteină.

Cât despre hidratare, e important să ne obișnuim să o facem cât mai des, înlocuind astfel fluidele pierdute în timpul mișcării și prevenind starea de oboseală accentuată care se instalează când mușchii nu-și pot reveni ușor, ca urmare a deshidratării. 

E bine de știut că, indiferent dacă ești amator sau profesionist, energia în timpul mișcării și anduranța la efort cresc dacă accepți o mână de ajutor de la Sargenor, care conține aspartat de arginină!

Afla mai multe pe site-ul Sargenor!

Etichete: advertorial , sargenor , advertorial sargenor


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut? Ei, bine, ați obținut!”
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut? Ei, bine, ați obținut!”

Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-11-17 at 16.19.20
Kosovarii au reacționat, după ce și-au aflat adversara din play-off-ul Ligii Națiunilor: ”Soarta a vrut”

A fost ultima șansă la FCSB?! Scos iar la pauză, pare ieșit definitiv de pe lista de favoriți a lui Becali
UEFA a clarificat lucrurile, după ce kosovarii au anunțat că vor depune apel la TAS. Ce se întâmplă la tragerea la sorți
UEFA logo in the rain in the Group F match GERMANY, Hungary. , . in Season 2020/2021 on June 23, 2021 in Munich, Germany. Credit: Peter Schatz/Alamy Live News
Specialiștii s-au pronunțat rapid, după acuzațiile făcute de Ștefan Târnovanu: nu s-a respectat regulamentul în Botoșani - FCSB!
lov libera botosani
România, misiune mai ușoară decât s-ar fi așteptat în preliminariile CM 2026? Cum ar putea arăta grupa ”Tricolorilor”
Razvan Marin , Ianis HAGI and Florinel Coman during UEFA Nations League game Romania vs Cyprus , 18.11.2024 , Bucharest , Romania
Recomandările redacției
profimedia-0937645400
Exclusiv A jucat 89 de minute în PSG - Toulouse și e cerut la naționala României: ”De neînțeles!”. Nota primită

Ce lovitură: Rațiu e față în față cu transferul carierei! ”Negocierile s-ar putea duce la bun sfârșit”
Nations League C, Group C2: Romania vs. Cyprus Andrei Ratiu celebrates with the fans in attendance after the Nations Lea
Încă un jucător ”pe făraș” la FCSB! Poate ajunge la altă echipă din SuperLigă
luis-phelipe1
Sârbii au aflat că o țară a intrat de partea kosovarilor în disputa cu România și nu s-au abținut: ”Fără nicio rușine”
15 novemberr 2024, UEFA Nations League, League phase, Matchday 5,League C,Group C2, Romania vs Kosovo, National Arena Bu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media