Sharapova a fost găsită dopată! ”Nu știu când revin”
07.03.2016, 22:16UPDATE: 23:43: Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că suspendarea Mariei Sharapova va intra în vigoare începând cu 12 martie, în aşteptarea unei decizii finale în cazul său. Actualul număr 7 WTA riscă o suspendare între 2 şi 4 ani. Dacă se va dovedi că a consumat intenţionat substanţa interzisă, MaSha va primi pedeapsa maximă, în caz contrar, ea putând reveni după doi ani.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Lumea tenisului mondial a fost zguduită de o veste oferită chiar de una dintre cele mai bune jucătoare din ultimele decenii. Maria Sharapova a anunţat într-o conferinţă de presă că a picat un test antidoping, la începutul acestui an, atunci când evolua la Australian Open.
"Îmi asum întreaga responsabilitate! Am comis o mare greşeală. Voi suporta consecinţele. Nu vreau să-mi închei cariera în acest mod. Sper să mai primesc o şansă să practic acest sport!
Am primit o scrisoare de la ITF (n.r. - Federaţia Internaţională de Tenis) prin care am fost anunţată că am picat un test antidoping. Îmi asum responsabilitatea. Timp de 10 ani am luat acest medicament care se numeşte Mildronate şi am aflat că are o substanță numită Mildonium, care era legală, dar de la 1 ianuarie aceasta a devenit ilegală", a declarat Sharapova.
"Nu stiu când voi reveni. Prima dată am luat acest medicament în 2006. Eram bolnavă foarte des, aveam o deficienţă de magneziu, aveam un istoric în familie cu mai multe cazuri de diabet", a adăugat MaSha.
"În luna decembrie am primit o scrisoare din partea WADA cu lista medicamentelor interzise, dar nu m-am uitat pe ea. De la 1 ianuarie acest medicament a fost interzis, dar am continuat să-l folosesc!", a mai spus Sharapova.
Meldoniumul este un analog structural al gammabutirobetainei și se găsește în fiecare celulă a corpului uman. Substanța restabilește echilibrul între livrare și nevoia de celule de oxigen, elimină acumularea de produse toxice ale metabolismului în celule, protejându-le pe aceastea împotriva deteriorării. Ca urmare a utilizării sale, corpul dobândește capacitatea de a rezista la stres și de a restabili rapid rezevele de energie.
Datorită acestor proprietăți, medicamentele pe bază de meldonium sunt utilizate pentru tratarea unei varietăți de tulburări ale sistemului cardiovascular, pentru a ajuta aportul de sânge la creier și pentru a îmbunătăți performanța fizică și mentală. Meldoniumul crește toleranța la efort și îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
Medicamentele pe bază de meldonium se folosesc pentru următoarele afecțiuni:
- în tratamentul bolilor coronariene (anghină, infarct miocardic), insuficiență cardiacă cronică
- în tratamentul complex al afecțiunilor acute și cronice ale circulației cerebrale (accidente vasculare cerebrale și insuficiență cerebro-vasculare)
- în tratarea sindromului de abstinență în alcoolism cronic (în combinație cu un tratament specific al alcoolismului)
- hemoftalm, hemoragii retiniene de diferite etiologii
- tromboză de venă centrală a retinei și sucursalele sale
- retinopatie de diferite etiologii (diabetic, hipertensiune)
Meldoniumul a fost adăugat în luna ianuarie a acestui an pe lista substanțelor dopante. WADA (World Anti-Doping Agency) a justificat astfel adăugarea sa: ”trecerea de pe lista de monitorizare pe lista substanțelor interzise se datorează dovezilor folosirii sale de către atleți cu intenția de a spori performanțele”.
La ediţia din acest an de la Melbourne, Sharapova a ajuns până în "sferturi", unde a fost învinsă cu 4-6, 1-6 de Serena Williams.
Sportiva de 28 de ani a participat la doar trei turnee, de la Wimbledon până în prezent: Wuhan (s-a retras în turul II), Singapore (semifinale) şi Australian Open (sferturi).
De-a lungul timpului, Maria Sharapova şi-a creat, graţie performanţelor, dar şi a frumuseţii şi carismei, imaginea unei jucătoare care a influenţat extrem de mult istoria sportului alb.
Ea a apărut în prim plan la doar 17 ani, câştigând Wimbledon 2004, pentru ca apoi să îşi treacă numele pe fiecare dintre trofeele de Grand Slam (Australian Open 2008), Roland Garros (2012 şi 2014) şi US Open (2006). Ea are în palmares şi Turneul Campioanelor, adjudecat în 2004. În total, Sharapova a câştigat cinci turnee de Grand Slam.
Etichete: maria sharapova , suspendare , antidoping , 2-4 ani
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Primele rezultate parțiale ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de scrutin, au...