Horia Tecău și trofeul care arată că românul este în continuare un mare jucător
08.09.2017, 23:41Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au câștigat, vineri, titlul la US Open, după ce i-au învins în finală pe spaniolii Feliciano Lopez și Marc Lopez. Pentru român și olandez acesta a fost al treilea turneu de Grand Slam câștigat, după Wimbledon 2015, pe care și l-au adjudecat împreună și după cele de la mixt, de la Australian Open 2012 (pentru Tecău, alături de Bethanie Mattek-Sands) și Roland Garros 2014 (pentru Rojer, alături de Anna-Lena Groenefeld).
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Parcursul impecabil de la US Open 2017 a venit însă într-un moment în care Horia Tecău și Jules Rojer n-au mai reușit rezultate notabile, în special la turneele majore. După un 2015 aproape perfect, cu semifinale la Melbourne și Paris, titlu pe iarba de la Londra, sferturi de finală la New York și încă un trofeu la Londra, la Turneul Campionilor, pentru cei doi a urmat o perioadă mai puțin plăcută.
Chiar dacă mulți jucători ar fi decis să se despartă și să își continue cariera de ”dubliști” alături de alți parteneri, cei doi au ales să joace în continuare împreună, probabil conștienți și de faptul că, mai ales Horia, a decis să treacă în plan secund rezultatele din sezonul trecut și să se concentreze pe Jocurile Olimpice, acolo unde a obținut medalia de argint împreună cu Florin Mergea.
Până în acest an, la New York, românul și olandezul au mai ajuns o singură dată în sferturile de finală la un Grand Slam (Australian Open 2016), iar, la turneele din seria Masters 1000, ei se puteau lăuda cu un titlu la Madrid în 2016, o finală la Cincinnati, în 2016 și două sferturi de finală la Indian Wells și, din nou Cincinnati, în acest an.
Totodată, exceptând acel trofeu din Spania, obținut după o finală cu Florin Mergea și Rohan Bopanna, Tecău și Rojer au mai câștigat doar trei titluri în ultimele două sezoane - Dubai 2016 (seria 500), Geneva 2017 (seria 250) și Winston Salem 2017 (seria 250).
Acest ultim turneu, disputat chiar înainte de US Open anunța însă că cei doi își revin în formă. Iar acest lucru a fost confirmat, în special, de victoriile obținute în turul al treilea și în sferturile de finală. Deși erau cotați cu șansa a 12-a la câștigarea trofeului, ei i-au învins pe Dodig și Granollers, favoriți 6, și, apoi, autoritar, pe Jamie Murray și Soares, capi de serie numărul patru.
Ulterior, a urmat un succes muncit în fața principalilor favoriți și primilor doi jucători de dublu din lume, conform clasamentului de dublu pe 52 de săptămâni, Henri Kontinen și John Peers, pentru ca, în finală, Tecău să se revanșeze în fața lui Marc Lopez. Spaniolul care acum a făcut pereche cu Feliciano Lopez a câștigat titlul olimpic la dublu, alături de Rafa Nadal, în urmă cu un an la Rio, după o victorie în fața lui Tecău și Florin Mergea, în finală.
Parcursul spre titlu al lui Rojer și Tecău la US Open 2017:
Turul 1: Damir Dzumhur / Dusan Lajovic, 7-6(5), 6-7(4), 6-3
Turul 2: Hyeon Chung / Yen-Hsun Lu 6-3, 6-2
Turul 3: Ivan Dodig / Marcel Granollers 6-4, 6-3
Sferturi de finală: Jamie Murray / Bruno Soares 6-1, 6-2
Semifinale: Henri Kontinen / John Peers 1-6, 7-6(5), 7-5
Finală: Feliciano Lopez / Marc Lopez 6-4, 6-3
Mai trebuie spus că, la turneul din acest an, Tecău a depășit în premieră faza sferturilor de finală la US Open, fază pe care a mai atins-o în 2010 (alături de Robert Lindstedt, cu care a pierdut trei finale consecutive la Wimbledon, 2010-2012 și a ajuns în semifinalele de la Australian Open 2012) și în 2015 (alături de Jules Rojer, cu care, pe lângă acest titlu, a mai jucat în semifinale la Australian Open 2015 și Roland Garros 2015).
PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT
Etichete: horia tecau , us open , jean-julien rojer
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...