Halep vrea vacanță, însă are de rezolvat o problemă foarte importantă: cine îi va fi antrenor în 2016
29.10.2015, 19:43Singapore a fost ultima filă din povestea de colaborare dintre Simona și Darren Cahill, una care i-a adus campioanei noastre titlul la Indian Wells și semifinală la US Open. Cei doi au lucrat în 2015 în baza unui program special al sponsorului jucătoarei noastre și, deși s-a zvonit la un moment dat că australianul ar putea să îi devină antrenor cu normă întreagă, nu s-a concretizat nimic. "Oameni ca mine şi ca Brad Gilbert încă au în ei dorinţa de a antrena full-time", a fost tease-ul dat de tehnician la jumătatea anului, însă pentru moment cele două părți nu s-au așezat la masa tratativelor pentru un eventual viitor contract. Dacă îl vrea lângă ea în continuare, Cahill trebuie remunerat, conform informațiilor oferite de americani înainte de US Open, cu o sumă cuprinsă între 700.000 și 1 milion de euro/sezon.
Serie A: Parma - Monza, sâmbătă, 16:00, DGS 1
Serie A: Empoli - Genoa, sâmbătă, 16:00, DGS 4
Australianul a reușit să aducă destule îmbunătățiri în jocul lui Halep, chiar dacă i-a fost alături doar la turneele importante din ultimele luni. Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din lumea tenisului - sub îndrumarea lui Lleyton Hewitt a devenit cel mai tânăr tenismen din istorie care a urcat în fotoliul de lider ATP, iar Andre Agassi cel mai în vârstă jucător din istorie din fruntea topului ATP - Cahill nu a avut totuși un impact atât de mare ca Wim Fissette, cel care i-a fost alături Simonei în 2014. Probabil nici nu a avut timp, având în vedere timpul limitat petrecut alături de sportiva noastră.
- În decursul timpului, Darren Cahill a mai colaborat cu jucători precum Andy Murray şi Fernando Verdasco. În circuitul feminin, acesta a pregătit o altă tenismenă din România, pe Sorana Cârstea, şi le-a îndrumat şi pe Ana Ivanovic şi Daniela Hantuchova.
Dacă varianta Cahill nu îi surâde campioanei noastre, staff-ul ei ar trebui să lucreze serios în următoarea perioadă în găsirea unui antrenor de valoare, pentru că s-a văzut în prima parte a sezonului ce stă să se încheie că Halep a suferit serios la acest capitol. Dincolo de abilitățile ce țin de tactică și de chimia cu viitorul tehnician, cei din preajma Simonei trebuie să aibă în vedere un alt aspect: alesul trebuie să știe să lucreze excelent și în plan mental. Altădată extrem de puternică psihic, Halep a avut probleme foarte mari în ultima perioadă pentru a gestiona situațiile dificile. Deși a fost evident în multe momente că dispune de toate armele pentru a-și învinge adversarele, Simona s-a lovit de destule momente de "blackout", în care a cedat mental confruntări care îi erau la îndemână.
Cahill a repus-o în mare măsură pe Halep pe traiectoria normală, la turneele importante, însă faptul că acesta nu a postat nimic astăzi pe twitter legat de sportiva noastră poate însemna că nu sunt șanse mari pentru o viitoare colaborare. Australianul a fost activ azi pe rețelele de socializare, transmițându-i un mesaj de susținere Pennettei, aflată la ultima confruntare a carierei. "Felicitări pentru o carieră minunată Pennetta. Vei rămâne pentru totdeauna în memoria noastră aca o campioană la US Open și ca una dintre cele mai respectate și agreabile prezențe", a scris tehnicianul pe twitter.
Schimbări dese de antrenori
La 24 de ani, Simona Halep și-a făcut un renume din schimbările dese de tehnicieni: nicio altă sportivă din top 10 nu a avut alături atât de mulți antrenori în ultimele 3 sezoane. A început anul 2013 alături de Firicel Tomai, pe care l-a schimbat cu Andrei Mlendea, cel care a acuzat-o că a renunţat la serviciile sale printr-un sms. După doar jumătate de sezon, Simona a început o colaborare care a durat până la finalul lui 2013 cu Adrian Marcu.
Belgianul Wim Fissette, angajat în februarie 2014, i-a marcat cel mai mult cariera, cu el în "colț" Simona ajungând în finala de la Roland Garros, în semifinala de la Wimbledon, dar şi în ultimul act al Turneului Campioanelor de la Singapore. La sfârşitul anului 2014, însă, în ciuda faptului că avusese cel mai bun sezon al unei românce din istorie, Halep a anunţat că se desparte de Wim. Explicația oficială a fost legată de faptul că nu ar fi existat chimie între ei, dar au fost și zvonuri care au pus încetarea colaborării pe seama salariului mare al belgianului.
În 2015 campioana noastră a pornit la drum alături de Victor Ioniţă şi Thomas Hogstedt, dar din februarie a mai rămas un singur antrenor în stafful româncei, Victor Ioniţă. A urmat Daniel Dobre, al şaptelea antrenor al Simonei Halep din ultimii trei ani, care mai făcuse parte din stafful sportivei în 2014, doar în timpul Turneului Campioanelor de la Singapore.
Turneul de la Singapore continuă fără Halep în direct la Digi Sport. Mâine au loc ultimele dispute din grupa albă, pentru ca sâmbătă și duminică să poți urmări fazele finale ale competiției.
Etichete: halep antrenor , halep cahill
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Un bărbat a fost împuşcat mortal, vineri, la o partidă de vânătoare din judeţul Vrancea. Potrivit...