Dezvăluirea făcută de CTP în legătură cu Simona Halep și Arenele BNR
10.10.2017, 17:49În ziua în care Ion Țiriac a contestat dreptul de proprietate al BNR-ului pentru arenele de tenis din Cotroceni, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut o dezvăluire neașteptată legată de respectiva bază sportivă, care o privește pe Simona Halep.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
”Pot să vă spun că Simona s-a antrenat pe zgură la Arenele BNR, în primăvară, şi ştiu din anumite surse că a vrut să-şi facă un teren sintetic în baza de acolo. A cerut acest lucru, a făcut demersuri, dar nu i s-a aprobat”, a spus CTP, potrivit republica.ro.
”Îi plăcea zona, pentru că era mai retrasă, se simţea bine. Îi convenea să se antreneze acolo, dar nu a reuşit acest lucru. Probabil că îşi va face terenul de antrenament într-o parcare în care să se desfăşoare şi Openul României”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.
În condițiile Banca Națională a României a refuzat să-i aprobe Simonei construirea unui teren sintetic la Arenele BNR, actualul lider mondial este nevoită să se pregătească pentru turneele de hard, atunci când se află în țară, la Stejarii Country Club, complex deținut de Țiriac.
La o zi după ce președintele Comisiei economice, industrii și servicii din Senatul României, Daniel Zamfir, a spus că s-a întâlnit cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cel care s-ar fi arătat foarte deschis în a ceda respectivele terenuri, Ion Țiriac a contestat statutul de proprietar pe care Banca Națională îl are asupra Arenelor Progresul.
”Noi nu solicităm o hotărâre de Guvern, noi vrem o rezolvare, dar aşa e legea, nu pot să mă duc într-o instanţă fără să fi atenţionat. Suntem datori sportului, secretariatul Guvernului şi Finanţele trebuie să dea un răspuns în 30 zile. La Ministerul de Justiție ajungem mult mai târziu, o să vă spun și de ce. Vrem să inițieze de îndată demersurile necesare pentru ca statul român să redobândească folosința asupra acestora, în vederea administrării conform scopului și reintroducerea în circuitul sportiv național și internațional. BNR are cel mult dreptul de administrare, pe care eu nu i-l acord, pentru că a fost acordat fără drepturi de Ministerul Tineretului și Sportului, care în 1990 nu era proprietar.
Nimic din ce a fost înainte de comunism nu poate fi revendicat, nu mai prezintă relevanță şi nu mai pot fi invocate în mod valabil. Dacă Guvernul României va decide mâine dimineață să redobândească Arenele BNR, hotărârea nu mai poate fi anulată. Întregul patrimoniu deținut înainte de perioada comunistă a fost preluat de stat prin acte naționale, care nu pot fi contestate de BNR. În 2015, au încercat să înscrie niște acte dinainte de perioada comunistă, dovadă că nu aveau nimic la această înscriere din perioada comunistă sau după. În anul 2001 a solicitat restituirea arenelor de tenis, în baza legii privind imobilele preluate de stat în perioada comunistă, dar cererea le-a fost respinsă. Deci, toate încercările sunt nule. BNR nu ar fi solicitat restituirea dacă era convinsă că le are”, a declarat Ion Ţiriac, într-o conferinţă de presă.
Problemele cu Terenul Central de la Arenele BNR, care nu a mai primit avizul ISU, au dus la mutarea turneului masculin de la Bucureşti la Budapesta, în timp ce meciurile cele mai importante ale turneului feminin au fost mutate pe un "Central" improvizat, cu tribune mobile.
PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT
Etichete: simona halep , arenele bnr , cristian tudor popescu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...