ATP a luat o decizie surprinzătoare pe fondul acuzațiilor împotriva Chinei în ”cazul Shuai Peng”
articol scris de Digi Sport03.12.2021, 10:56
Spre deosebire de conducerea WTA, care a anunțat suspendarea tuturor competițiilor găzduite de China în sezonul 2022, președintele ATP, Andrea Gaudenzi, consideră că cel mai bun mod de a influenţa situaţia lui Shuai Peng (35 de ani) este de a favoriza prezenţa la faţa locului.
Serie A: Parma - Monza, sâmbătă, 16:00, DGS 1
Serie A: Empoli - Genoa, sâmbătă, 16:00, DGS 4
Situația lui Shuai Peng rămâne neclară și la o lună după ce fostul lider mondial WTA la dublu a dezvăluit că a fost agresată sexual de Zhang Gaoli (75 de ani), un fost vicepremier la Chinei. Sportiva a dispărut timp de trei săptămâni după care guvernul chinez a publicat câteva imagini menite să înlăture suspiciunile că jucătoarea se află ”cu cuțitul la gât”, însă nu au avut efectul scontat, mai mult îngrijorarea a fost sporită.
Galerie Foto
ATP nu suspendă turneele din China! ”Situaţia cu privire la Shuai Peng continuă să genereze îngrijorar”
Astfel, WTA, prin vocea CEO-ului Steve Simon, a anunțat că nu se vor mai desfășura cele 10 turnee programate în 2022 în China. În schimb, președintele ATP susține că întrecerile din circuitul masculin nu vor avea aceeași soartă, considerând că ”de la fața locului se pot rezolva mai ușor lucrurile” în cazul lui Peng.
"Reînnoim apelul nostru urgent pentru deschiderea unei linii directe de comunicare între jucătoare şi WTA, pentru a stabili o imagine mai clară a situaţiei sale", a precizat preşedintele ATP, Andrea Gaudenzi, într-un text care nu citează nici măcar o dată China.
"Situaţia cu privire la Shuai Peng continuă să genereze îngrijorare în interiorul şi în afara sportului nostru. Răspunsul la aceste preocupări a fost până acum insuficient. Continuăm să discutăm cu membrii noştri şi să urmărim evoluţiile în acest caz", a adăugat conducătorul ATP, potrivit Agerpres.
Cazul Shuai Peng rămâne o enigmă
Shuai Peng (35 de ani), campioană în proba de dublu la Roland Garros în 2014, a intrat în atenţia internaţională la începutul lunii noiembrie, când a postat un mesaj pe reţeaua de socializare Weibo în care susţinea că a fost violată de fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang. Mesajul a fost şters rapid de autorităţile chineze.
În ciuda cenzurii, mesajul a fost făcut public în lumea întreagă, provocând o serie de reacţii sub hashtagul #WhereIsPengShuai ("Unde este Peng Shuai").
Multe nume mari ale tenisului, de la Chris Evert la Novak Djokovic, WTA şi omoloaga sa masculină ATP au cerut explicaţii Chinei. În afara lumii sportului, s-a implicat şi lumea politică, cu solicitări de clarificări adresate Beijingului, mai ales de către Franţa, Statele Unite, Marea Britanie sau ONU.
Peng a apărut într-un restaurant din Beijing şi apoi în timpul unui turneu de tenis din capitala Chinei, potrivit videoclipurilor publicate de presa oficială. Totodată, ea a vorbit prin videoconferinţă cu Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).
Uniunea Europeană cere autorităţilor chineze "dovezi verificabile" privind libertatea de mişcare a jucătoarei de tenis Shuai Peng şi o anchetă "transparentă' cu privire la acuzaţiile de abuz sexual, pe care aceasta le-a lansat la adresa unui înalt oficial chinez.
Etichete: atp , shuai peng , tenis china , turnee tenis china
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Un bărbat a fost împuşcat mortal, vineri, la o partidă de vânătoare din judeţul Vrancea. Potrivit...