simona-halep
Simona Halep și Jasmine Paolini, victorie spectaculoasă în fața perechii Iga Swiatek/Paula Padosa la World Tennis League
CTP Cluj-Napoca - Sports Festival 2024, Romania - 15 Jun 2024
Cota Simonei Halep pentru a câștiga Australian Open. Ce jucătoare sunt marile favorite
cfr otelul
Live Video&Text CFR Cluj - Oțelul Galați 2-1, ACUM, la DGS 1. Louis Munteanu îi duce pe ardeleni în avantaj
Digi Sport 1 Live
Acum
Live Superliga: CFR Cluj-Otelul Galati
Etapa 21

ANALIZĂ - Cum a pierdut Simona Halep a doua finală de la Roland Garros

10.06.2017, 23:56

Simona Halep a fost la trei game-uri distanță de primul titlu de Grand Slam și de primul loc în clasamentul WTA, dar, cu toate acestea, cea mai bună jucătoare din România a pierdut a doua ei finală de la Roland Garros, 6-4 4-6 3-6, în fața Jelenei Ostapenko.

halep ostapenko podium
  • La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1

  • SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1

Simona a fost condusă de două ori cu un break, în primul set (ea și-a pierdut serviciul inclusiv în game-ul inaugural), dar a revenit de fiecare dată și, apoi, și-a adjudecat manșa în timp ce se afla la primire.

Românca a continuat foarte bine și a început în forță și setul secund. Ea s-a desprins rapid la 3-0, iar, în game-ul următor, a avut trei șanse, dintre care două consecutive, pentru a face 4-0, cu dublu-break.

Ostepenko nu a renunțat și a reușit să revină în meci. După salvarea acelor mingi de break, letona a avut o serie de patru game-uri consecutive, iar, apoi, a câștigat și setul, după ce, la 4-4, a câștigat un game alb pe serviciul advers.


Halep a început bine și setul decisiv și a ajuns să conducă cu 3-1. Ostapenko a revenit și de această dată și a egalat. La 3-3, baltica a beneficiat și de un ajutor uriaș din partea fileului, care a făcut ca, la minge de break pentru ea, să schimbe direcția unei mingi care urma să iasă afară și să o facă să cadă în terenul Simonei, fără ca românca să poată să o mai ajungă.

Modul în care s-a încheiat ultimul schimb de mingi din game-ul al șaptelea al setului decisiv i-a surprins și pe cei care se ocupă de site-ul oficial al WTA: ”Incredibil! Ostapenko face break după unul dintre cele mai absurde puncte. Acel backhand puternic executat ar fi ieşit mult afară, dar fileul a făcut ca soarta punctului să fie alta. Ce a fost asta?”, a fost reacția celor de la wtatennis.com.

Din acel moment, letona nu a mai putut fi oprită și nu a mai pierdut niciun game, aducând aminte de revenirea Simonei Halep din sfertul de finală cu Elina Svitolina. Contra ucrainencei, românca a câștigat, deși a fost condusă cu 6-3 și 5-1. Ea a fost ajutată de fileu în momentul în care avea minge de set în tie-break-ul manșei a doua și, după acel moment, nu a mai cedat niciun game, adjudecându-și decisivul cu 6-0.

La final, Halep a recunoscut superioritatea adversarei sale, care, prin loviturile sale, a decis majoritatea punctelor din această finală. Simona n-a reușit astfel să o blocheze și nici nu a profitat suficient de greșelile neforțate ale jucătoarei din Letonia, care i-au adus peste jumătate din punctele obținute în această finală.

Nu eu am pierdut. Ea a câştigat meciul. Sunt foarte tristă. Dar cred că am avut un sezon foarte bun pe zgură. Sunt din nou pe locul 2 (WTA). Sunt tristă pentru că am pierdut azi, dar de fiecare dată e greu când pierzi. Doare foarte tare, dar încerc să iau tot ce a fost bun. Voi avea nevoie de timp pentru a depăşi acest moment. Nu am renunţat niciun moment în acest meci, dar ea a jucat foarte bine. După o pauză voi reveni pe teren”, a declarat românca, după meci.

Jelena Ostapenko a lovit direct câștigător de 54 de ori în finala feminină de la Roland Garros, în timp ce Halep a reușit doar 8 ”winners”. Românca a câștigat, în total, 94 de puncte, sâmbătă, pe ”Philippe-Chatrier”, dar peste jumătate dintre acestea, 54, i-au fost făcute cadou de către letonă, prin greșelile sale neforțate (numărul acestora a fost egal cu numărul loviturilor direct câștigătoare).

Faptul că Halep a greșit mult mai puțin, doar de zece ori neforțat, n-a ajutat-o prea mult, întrucât Ostapenko a obținut 102 puncte, în total.

Agresivitatea letonei a făcut-o pe româncă să alerge mai mult decât adversara. Simona a acoperit 1994,2 metri în cele două ore de joc, în timp ce Jelena a alergat 1575,2 metri.

La trei ani după înfrângerea din ultimul act de la Paris, contra Mariei Sharapova, Halep a admis că acest eșec, contra lui Ostapenko, doare mai rău decât cel din 2014, în fața rusoaicei:

Aceasta (înfrângerea) e mai dureroasă decât cea din 2014. Aceasta doare mai rău, pentru că am realizat ce înseamnă", a spus Simona Halep la conferinţa de presă care a urmat după finala cu Jelena Ostapenko, pentru ca apoi, precum o adevărată campioană, să recunoască meritele adversarei: "A jucat extraordinar. Am fost spectatoare la unele puncte. Voi lucra pentru că vreau să repet acest lucru (n.r.finala). Am fost aproape, dar ea a revenit şi a reuşit. E dificil să rămâi calm, dar ea a fost foarte bună”.

Halep a reușit însă să-i impresioneze pe Chris Evert și Ilie Năstase, în ciuda înfrângerii suferite în fața lui Ostapenko.

Oarecum surprinsă să văd performanța briliantă a Jelenei Ostapenko împotriva Simonei Halep... Simona a arătat grație în înfrângere... Ambele sunt campioane”, a postat americanca pe contul ei de Twitter.

"Suntem cu toţii dezamăgiţi, normal. Aşa cum cu siguranţă este şi ea. A fost atât de aproape să câştige finala. A avut la un moment dat parcă trei mingi de 4-0 (n.r. - în setul doi), dar adversara ei a întors meciul şi a câştigat.

E păcat când pierzi aşa. Dacă se întâmpla în primul tur, era mai uşor, dar în finală să pierzi aşa e dureros. Însă indiferent că a pierdut, Simona rămâne o campioană şi sperăm toţi să revină cât mai repede”, a spus și Năstase.

Pe de altă parte, ea fost criticată de către Mats Wilander și Martina Navratilova.

La început, Halep a fost mai aproape de linia de fund a terenului şi a împins-o pe Ostapenko de acolo, dar lucrurile s-au schimbat. A fost 6-4, 3-0, cu mingi să se desprindă la 4-0.

Nu ştiu dacă Halep s-a relaxat, dar meciul s-a schimbat de acolo. Probabil că Halep s-a tot gândit că a fost atât de aproape şi s-a panicat. A fost din ce în cea mai tensionată. Nu ai cum să pierzi acest meci. Ostapenko i-a furat titlul din mâini Simonei Halep”, a spus fostul mare jucător suedez.

"Halep a jucat cu grijă cam tot meciul sperând că Ostapenko va face greşeli. Trebuie să joci ca să câştigi, nu să nu pierzi'', a adăugat și Navratilova.

De partea cealaltă, pentru Jelena Ostapenko, primul turneu câștigat în carieră este unul de Grand Slam. Aflată la prima finală majoră, baltica nu s-a lăsat intimidată și nu a cedat nici măcar când a trebui să revină de la set și 3-0 pentru adversară.

"E uimitor ce mi se întâmplă. Nu pot să cred că sunt campioană la Roland Garros, la 20 de ani. Sunt foarte fericită și n-am cuvinte!

A fost visul meu de când am devenit jucătoare! Știam că Simona este foarte bună, dar am jucat agresiv și totul s-a întors în favoarea mea. Am încheiat în stilul meu și am luptat pentru fiecare punct. Mulțumesc echipei mele, familiei și tuturor celor care m-au sprijinit", a spus Ostapenko, cea mai tânără câștigătoare de Grand Slam, de la Sharapova încoace.

Letona a devenit prima jucătoare care a cucerit un turneu de Grand Slam fără să fie cap de serie din ultimele două decenii. Precedenta performanţă de acest gen, pe tablourile de simplu, a fost reuşită de brazilianul Gustavo Kuerten, în 1997, iar legăturile dintre cele două performanţe sunt incredibile. Ostapenko s-a născut pe 8 iunie 1997, chiar ziua în care "Guga" Kuerten a cucerit, fără să fie cap de serie, primul titlu din carieră la Roland Garros, după o finală cu spaniolul Sergi Bruguera, cel în care a devenit campion fără a fi cap de serie, la fel ca letona în acest an.

După finala de la Roland Garros, Jelena Ostapenko a făcut un salt de 35 de poziții în clasamentul WTA, până pe locul al 12-lea, în timp ce Simona Halep a ratat șansa de a deveni lideră mondială și, începând de luni, se va regăsi pe treapta a doua a ierarhiei, după germanca Angelique Kerber.

Începând din acest an, Digi Sport transmite ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE 55 de turnee WTA pe sezon.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT

Etichete: finala , simona halep , roland garros , infrangere , jelena ostapenko


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Serie de explozii în mai multe orașe din Rusia. Principalii suspecți sunt pensionari. Ce s-a întâmplat
Serie de explozii în mai multe orașe din Rusia. Principalii suspecți sunt pensionari. Ce s-a întâmplat

O serie de mai multe explozii au avut loc în locuri publice din Rusia, în zone aglomerate din mai...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Ukraine Recovery Conference URC2024 in Berlin Konferenz zum Wiederaufbau der Ukraine Wolodymyr Selenskyj (rechts) mit se
Volodimir Zelenski nu s-a abținut: gluma făcută, cu trimitere la ajutorul militar al Londrei pentru Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut, în glumă, boxerului Oleksandr Usyk să-l cruţe...

”Gigi, ai făcut o achiziție foarte bună!” Primul transfer din 2025 al FCSB-ului, elogiat
EVENIMENT:PREZENTAREA NOULUI ECHIPAMENT AL FCSB (12.07.2023)
OUT de la Genoa! Italienii anunță prima "victimă" a lui Dan Șucu
Bucharest, Romania. 21st Aug, 2024: Dan Sucu, the financier of FC Rapid, arriver at the presentation of Marius Sumudica (not in Picture), the new coach of the Fotbal Club Rapid Bucharest, during a press conference, at Superbet Arena-Giulesti, in Bucharest
”E disperat”. Scoțienii s-au convins de Ianis Hagi, după meciul lui Rangers cu Dundee FC
Rangers v Dundee, William Hill Premiership, Football, Ibrox Stadium, Glasgow, Scotland, UK - 21 Dec 2024
”Cel mai mare contract din istoria fotbalului” a fost semnat: 1.700.000.000 € pentru Barcelona
Real Madrid CF v FC Barcelona - La Liga EA Sports, Spain - 26 Oct 2024
Recomandările redacției
cfr otelul
Live Video&Text CFR Cluj - Oțelul Galați 2-1, ACUM, la DGS 1. Louis Munteanu îi duce pe ardeleni în avantaj

Video A urcat în ring imediat după ”lupta secolului”, a arestat microfonul și i-a spus în față lui Usyk: ”Pentru jaful de data trecută”
daniel-dubois-oleksandr-usyk
Notele primite de Dennis Man și de Valentin Mihăilă, după umilința trăită la Roma
AS Roma v Parma Calcio 1913 - Serie A Enilive, Rome, Italy - 22 Dec 2024
Marcus Rashford, OUT din lotul lui Manchester United a 3-a oară la rând! Ce a spus Ruben Amorim
Manchester United Press Conference
Citește și
O nouă înfrângere pentru Simona Halep la World Tennis League. Românca a ratat finala
Finals WTA 250 Tennis: Transylvania Open, Cluj-Napoca, Romania - 31 Oct 2021
Simona Halep le-a atras atenția americanilor: ”Pare să joace un rol de răzbunător”
File photo dated 07/07/22 of Simona Halep, who has hit out at what she claims is a big difference between the way doping cases are handled in tennis. Issue date: Friday November 29, 2024.
Tânăra cu cele mai lungi picioare din lume, misiune imposibilă să-și găsească un iubit sau blugii potriviți: "Mi-am urât înălțimea"
Tânăra cu cele mai lungi picioare din lume, misiune imposibilă să-și găsească un iubit sau blugii potriviți: "Mi-am urât înălțimea"
E gata: cei doi jucători care pleacă în iarnă de la FCSB! „M-am convins că nu-i ajută". Reacția lui Gigi Becali
E gata: cei doi jucători care pleacă în iarnă de la FCSB! „M-am convins că nu-i ajută". Reacția lui Gigi Becali
Simona Halep şi-a mărit imperiul imobiliar şi noua ”perlă” a coroanei este la Poiana Braşov. Primele imagini
Simona Halep şi-a mărit imperiul imobiliar şi noua ”perlă” a coroanei este la Poiana Braşov. Primele imagini
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată pe actorul Justin Baldoni
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată pe actorul Justin Baldoni
Cum arată azi femeia care l-a făcut tată pentru prima dată pe Ștefan Bănică Jr. Camelia Constantinescu preferă o viață discretă
Cum arată azi femeia care l-a făcut tată pentru prima dată pe Ștefan Bănică Jr. Camelia Constantinescu preferă o viață discretă
Când pisica nu-i acasă... Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al Rapidului, în timp ce Dan Șucu negocia cu Genoa
Când pisica nu-i acasă... Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al Rapidului, în timp ce Dan Șucu negocia cu Genoa
Ultimele vești de la Casa de Pensii despre indexarea pensiilor în ianuarie: Va veni direct majorată
Ultimele vești de la Casa de Pensii despre indexarea pensiilor în ianuarie: Va veni direct majorată
Zi ”neagră” pentru Simona Halep la World Tennis League. Sportiva a fost învinsă de două ori
simona-halep
S-a terminat marele meci dintre Usyk și Tyson Fury! Decizie unanimă a arbitrilor
S-a terminat marele meci dintre Usyk și Tyson Fury! Decizie unanimă a arbitrilor
Zi ”neagră” pentru Simona Halep la World Tennis League. Sportiva a fost învinsă de două ori
simona-halep

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum arată azi femeia care l-a făcut tată pentru prima dată pe Ștefan Bănică Jr. Camelia Constantinescu preferă o viață discretă
Cum arată azi femeia care l-a făcut tată pentru prima dată pe Ștefan Bănică Jr. Camelia Constantinescu preferă o viață discretă
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de persoane din lume. Beandri a îmbătrânit prematur
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de persoane din lume. Beandri a îmbătrânit prematur
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate concursurile”
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate concursurile”