Foto Viitorul halterelor mondiale, dezbătut la București
01.10.2017, 18:41Bucureștiul a găzduit, la sfârșitul acestei săptămâni, ședința Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Haltere – International Weightlifting Federation, condusă de membrul CIO, Tamas Ajan din Ungaria, cu sprijinul acordat de grupul KazMunayGas International.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Membrii Comitetului Executiv al IWF și experții comisilor s-au reunit pentru una dintre cele mai importante ședinte privind prezentul și viitorul acestui sport, care a obținut un loc constant în programul Jocurilor Olimpice, cu aproape un secol înainte. În urma deciziilor luate la București, Federația Internațională de Haltere IWF va elabora, în următoarele zece săptămâni, un plan suficient de puternic de combatere a dopajului, care va trebui să convingă Comitetul Internațional Olimpic CIO să nu renunțe la sportul caruia i-a permis să fie prezent încă de la ediția Olimpiadei din 1920, de la Anvers.
Comisia pentru Programul Sportiv și Comisia pentru Sportul Curat vor raporta membrilor Comitetului Executiv rezultatele activității și vor înainta propunerile pentru raportul final. Comisia pentru Programul Sportiv analizează modurile în care sportul poate fi mai inovativ și are misiunea de a considera și posibile modificări ale sistemului de calificare olimpic pentru trecere de la actualul sistem de calificare, prin care cotele sunt obținute cu participarea echipei, la un sistem de calificare individual. De asemenea, un alt subiect important de lucru va fi stabilirea categoriei de greutate masculină, dintre cele opt existente, care urmează a fi redusă pentru următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de la Tokio 2020, acesta fiind rezultatul deciziei CIO din luna iunie a.c. pentru reducerea celor 64 de cote, permițând, așadar, participarea a unui număr de numai 196 de sportivi.
Cu siguranță, cel mai fierbinte punct din agenda executivului IWF, este problema dopajului. Federația Internațională de Haltere se afla sub reflectorul comunității sportive ințernationale după ce, în urma campaniei de retestare a probelor, recoltate la Jocurile Olimpice de la Beijing și Londra, au fost depistate 49 de cazuri pozitive, 30 dintre acestea fiind probe recoltate de la medaliați.
Acest prestigios eveniment, organizat de Federația Română de Haltere, condusă de campionul olimpic, Nicu Vlad, vicepreședinte al Federației Internaționale de Haltere, șef al Comisiei Tehnice Internaționale și membru în Comisia pentru Programul Sportiv, a putut fi realizat și ridicat la cel mai înalt standard și datorită sprijinului acordat de grupul KazMunayGas International al cărui Chief Executive Office (CEO) este Zhanat Tussupbekov, care deține, începând cu luna mai a.c., și funcția de vicepreședinte al Federației Internaționale de Haltere.
"Suntem parteneri cu Rompetrol, vă pot spune că unii dintre vicepreședinții Federației Internaționale este chiar președintele Rompetrolului. Este vorba de domnul Zhanat Tussupbekov, care s-a angajat și a suportat cheltuielile pentru această ședință, pentru și aceste câteva zile în care avem tot Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Haltere. Întotdeauna am încercat să avem lângă noi companii care să ne poată sprijini financiar. Parteneriatul cu Rompetrol a început în urmă cu doi ani. Întotdeauna când ai o stabilitate financiară și o putere financiară, automat poți să te dezvolți, și dezvoltându-te și rezultatele pot veni", a declarant Nicu Vlad, președintele Federației Române de Haltere.
KazMunayGas International este un partener privat extrem de implicat în activitatea halterelor din mai multe țări din lume și este sponsor principal al Federației Române de Haltere.
"Suntem o companie sustenabilă și durabilă, sprijinim de mai mulți ani Federația Română de Haltere pentru dezvoltarea și pregătirea sportivilor și antrenorilor săi și considerăm că este de datoria noastră să facem acest lucru. Întâlnirea de la București a fost una istorică, ce și-a propus să promoveze activitățile sportive și să înceapă o nouă eră. În plus, extindem geografia sprijinului nostru către federațiile de haltere ale mai multe țări din regiunile în care ne desfășurăm activitatea, și anume în Bulgaria, Moldova, România, Georgia, Kazahstan, Turcia", a susținut Omar Mustafin, managing director pentru relații guvernamentale KMG International / Rompetrol și secretar general al Federației de Haltere din Kazahstan.
Comisia pentru Sportul Curat va înainta propuneri pentru strategia luptei împotriva acestui fenomem și va propune Comitetului Executiv măsuri disciplinare pentru nouă federații de haltere naționale care au înregistrat trei sau mai multe cazuri pozitive la ultimele două ediții a Jocurilor Olimpice.
Etichete: bucuresti , parteneriat , nicu vlad , tamas ajan , comitetul executiv al federației internaționale de haltere – international weightlifting federation , hilton , rompetrol , kazmunaygas , zhanat tussupbekov
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Primele rezultate parțiale ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de scrutin, au...