Stadionul Steaua - Ghencea, închiriat pentru un eveniment, înaintea meciului FCSB - Dinamo
articol scris de Digi Sport14.07.2023, 22:17
Stadionul Steaua - Ghencea a fost închiriat pentru un eveniment care nu are nicio legătură cu sportul, cu o săptămână înaintea meciului FCSB - Dinamo, din etapa cu numărul doi a SuperLigii.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
- Meciul FCSB - Dinamo este programat la 22 iulie, de la ora 21:30, şi reprezintă prima partidă disputată de formaţia patronată de Gigi Becali pe stadionul Steaua. Duelul va putea fi urmărit în direct la Digi Sport 1.
Stadionul Steaua - Ghencea a găzduit ceremonia de absolvire a Universității Tehnice de Construcții București
Astăzi, pe stadionul Ghencea s-a desfășurat festivitatea de absolvire pentru promoția 2023 de la Universitatea Tehnică de Construcții București.
Pentru acest eveniment, a fost amplasată o scenă chiar pe gazonul stadionului. Fiecare absolvent a venit pentru a-și ridica diploma. Festivitatea a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a Universității.
Galerie Foto
Nu este cunoscută suma de bani care a fost achitată de către UTCB pentru închirierea stadionului Steaua. Potrivit Prosport, doar pentru meciul cu Dinamo, FCSB va achita 35.000 de euro pentru a juca în Ghencea.
Este al doilea eveniment privat organizat pe Stadionul Steaua. În septembrie 2022, arena a găzduit un eveniment de promovare a unei case de pariuri, sponsorul principal al primei ligi de fotbal.
Până acum, pe noul stadion din Ghencea au jucat doar CSA Steaua și naționala de fotbal a României. FCSB este în negocieri avansate cu MApN pentru închirierea arenei.
Comandantul CSA: ”Contractul nu s-a semnat!” De ce FCSB trebuie să plătească mai mult decât FRF pentru stadionul Steaua
Comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Răzvan Bichir, a declarat, vineri, că în momentul în care reprezentanţii FCSB vor semna contractul pentru punerea la dispoziţie a stadionului din Ghencea, pentru derby-ul cu Dinamo, îl va semna la rândul său fără probleme.
"Nu este niciun secret, contractul încă nu s-a semnat. A fost o comisie de negociere la nivelul clubului, prin care s-a stabilit tariful de folosire. În momentul în care semnează dumnealor draftul de contract pe care l-am trimis şi pe care l-am renegociat, îl semnăm şi noi fără probleme. Problema nu este la noi, este la dumnealor", a declarat Bichir, potrivit Agerpres.
Oficialul CSA Steaua a precizat că în faza de negocieri, FCSB nu a fost de acord cu formularea iniţială din contract privitoare la încheierea unei asigurări pentru înlocuirea gazonului, doar în cazul în care acesta va fi deteriorat iremediabil.
"Noi în contractul cadru avem obligaţia impusă beneficiarului de a încheia anumite asigurări privind răspunderea civilă faţă de terţi, în privinţa vandalismului pe stadion. Şi datorită faptului că gazonul a fost foarte mult folosit şi acum ne aflăm într-o perioadă de mentenanţă a lui, pe care o întrerupem efectiv pentru meciul acesta, am solicitat şi o poliţă de asigurare dacă gazonul se deteriorează iremediabil.
Atenţie, am solicitat o poliţă de asigurare de înlocuire a gazonului, doar în cazul în care se deteriorează iremediabil. Este o măsură aplicată datorită gradului de risc al meciului, datorită faptului că gazonul vine după o perioadă intensivă de folosire şi se află în perioada de mentenanţă, a climei, şi doar în cazul în care se deteriorează iremediabil.
Valoarea asigurării se ridică la suma de înlocuire a gazonului. Dacă se deteriorează iremediabil, asta este foarte important de precizat. Dacă se deteriorează iremediabil şi se înlocuieşte gazonul cu 2 lei, noi spunem 2 lei. Dacă va costa 70 de milioane, atunci aceasta va fi suma. Noi nu luăm mai mulţi bani decât costă înlocuirea gazonului. Noi solicităm o poliţă de asigurare care să asigure înlocuirea gazonului, ca să fim siguri că gazonul va fi înlocuit.
FCSB nu a fost de acord cu clauza aşa cum am pus-o noi prima oară. Încă se discută forma în care să apară această clauză. Aici sunt discuţiile legate de finalizarea contractului. Au mai fost nişte clauze pe care le-am discutat, le-am agreat de comun acord, suntem în discuţii cu ei la nivel instituţional pe bază de documente legale. Vrem ca acest eveniment să se desfăşoare corect pentru ambele părţi, atât pentru FCSB, cât şi pentru noi. Practic, această poliţă îi protejează pe cei de la FCSB din punctul nostru de vedere. Ne protejează pe noi, dar şi pe ei", a explicat Bichir.
Răzvan Bichir: ”Pentru Federația Română de Fotbal prețul a fost mai mic pentru că au fost mai multe meciuri, un pachet”
Comandantul CSA Steaua a precizat totodată că prin detaliile contractuale clubul îşi doreşte să protejeze stadionul de eventuale deteriorări, de aceleaşi condiţii contractuale având parte şi Federaţia Română de Fotbal când a folosit arena pentru meciurile echipei naţionale: "Noi suntem puşi ca prin acest contract să punem la dispoziţie conform legilor bunurile statului şi să le apărăm de o eventuală deteriorare, atât a infrastructurii, cât şi a gazonului, astfel încât să le putem folosi şi mai târziu.
Şi fiecare meci este tratat în funcţie de complexitatea lui. Şi luăm speţa FCSB. Una este dacă joacă cu Dinamo şi alta dacă ar fi jucat cu Botoşani, spre exemplu. La meciul cu Botoşani poate vin 10.000 de oameni şi atunci preţul de punere la dispoziţie va fi mai mic. Şi la Federaţia Română de Fotbal preţul a fost mai mic pentru că au fost mai multe meciuri, a fost un pachet. Dacă mergi să cumperi 1 kg de zahăr sau un bax, preţul ar putea diferi".
Răzvan Bichir a afirmat că preţul pentru punerea la dispoziţie a stadionului către FCSB este mai mare decât în cazul FRF, dar mai mic de 45.000 de euro.
"Până la semnarea contractului, nu vă pot spune tariful. Vă pot spune că suma este mai mare decât în cazul Federaţiei Române de Fotbal, dar mai mică decât oferta vehiculată în presă de către FCSB, club care a anunţat că plăteşte 45.000 de euro. E mai mic tariful de 45.000 de euro. Datorită gradului de risc al meciului este un pic mai mare decât în cazul Federaţiei Române de Fotbal", a subliniat comandantul CSA Steaua.
El a explicat şi motivele pentru care preţul diferă în funcţie de meciurile care se dispută pe arena din Bulevardul Ghencea: "Trebuie să stabilim un aspect legal, noi nu închiriem stadionul, noi îl punem la dispoziţie pentru desfăşurarea unui eveniment sportiv. Închirierea ne duce în altă parte, în codul administrativ, unde chiria se face de către administrator prin Hotărâre de Guvern şi licitaţie, deci noi nu îl închiriem.
Noi îl punem la dispoziţie pentru desfăşurarea unui eveniment sportiv. În linii mari, nu este nicio diferenţă între FCSB şi Farul Constanţa sau Federaţia Română de Fotbal. Preţul de punere la dispoziţie este negociabil. El pleacă de la un tarif minim care să ne acopere cheltuielile, dar diferă în funcţie de gradul de complexitate. În acest preţ intră toate costurile de operare a stadionului şi utilităţile, noi nu avem ca la Arena Naţională separat, defalcat.
La un meci al nostru vin 5-10.000 de spectatori, şi dacă din 10.000 de oameni merg 5.000 la toaletă, consumă 3000 litri de apă. Dacă merg 32.000 de oameni cât are capacitatea stadionul, este alt consum. Aşadar, fiecare caz îl tratăm particular. Şi Farul va fi tratată la fel".
Comandantul CSA Steaua şi-a exprimat încrederea că la derby-ul FCSB - Dinamo, din cadrul etapei a 2-a a Superligii, forţele de ordine îşi vor face datoria în cazul în care vor apărea incidente între suporteri: "Nu pot anticipa eu dacă vor fi incidente sau nu pe stadion. La un meci de fotbal este posibil orice, nu pot anticipa reacţia spectatorilor, dar eu am încredere că forţele de ordine îşi vor face datoria. Noi pe stadion nu am avut niciodată probleme până acum".
Etichete: steaua , ghencea , stadionul steaua
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...