multescu-4
Foto Singurul jucător de la FCSB care a fost prezent la înmormântarea lui Gigi Mulțescu
gigi-multescu22
Exclusiv Ionel Dănciulescu a răbufnit după înmormântarea lui Gigi Mulțescu! ”A suferit enorm după ce a fost îndepărtat”
2.FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-AJAX AMSTERDAM 2-0,LIGA EUROPA (21.02.2013)
Foto Îmbrăcat în echipamenul FCSB-ului, Ciprian Tătărușanu a anunțat: ”Vă aștept”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Champions League: Bologna-Sahtior Donetk
Etapa 1

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

articol scris de Digi Sport
15.09.2024, 17:27

Gigi Mulțescu a murit la 72 de ani. Soția sa, Sonia, a oferit un interviu emoționant despre căsnicia lor de peste jumătate de veac, boala care l-a răpus pe tehnician și cum a reacționat când antrenorul a primit porecla ”SMURD”.

gigi-multescu
Gigi Mulțescu / Foto: Facebook @Cătălin Mulțescu
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

În ultimele zile, Gigi Mulțescu a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca, însă s-a stins, după ce a pierdut lupta cu Alzheimer-ul care l-a chinuit de câțiva ani. Fostul fotbalist a fost căsătorit cu Sonia timp de 51 de ani, iar femeia care i-a fost alături o viață întreagă a dezvăluit cum au luat decizia de a-și uni destinele în 1973.

Galerie Foto

Soția lui Gigi Mulțescu: ”Ne-am hotărât să mergem la mare, iar mama mi-a spus: `Aaa, cum să mergi aşa la mare, necăsătorită?`. Bun, atunci am spus că ne căsătorim

Ne-am căsătorit imediat după ce am dat Bacalaureatul. Apoi am mers la mare. Ne-am hotărât să mergem la mare, iar mama mi-a spus: `Aaa, cum să mergi aşa la mare, necăsătorită?`. Bun, atunci am spus că ne căsătorim.

Au fost ani foarte frumoşi alături de Gigi. Cu trăiri intense, cu bucurii pe măsură. Cred că m-am consumat şi eu alături de el mai mult. Bucuriile şi necazurile lui le trăiam şi eu. Da, dar, Gigi m-a susţinut mereu. El a fost omul care m-a pus şi pe mine în valoare.


Tot timpul îmi povestea multe despre fotbal. Noi comentam foarte mult meciurile lui. Când ajungea acasă, ne aşezam şi comentam ce a făcut jucătorul ăla, cine a jucat bine, cine a jucat mai rău, ce a greşit ăla”, a declarat Sonia Mulțescu, potrivit Fanatik.

Soția lui Gigi Mulțescu a explicat și cum a primit antrenorul porecla ”SMURD”.

A ars mai intens pentru că el a luat echipe cu probleme. Poate cereau o implicare mult mai mare decât la o echipă cu jucători buni, pe care să îi aşeze, să fie atât de buni încât să nu ştii pe care să-l bagi.

Gigi n-a avut asemenea situaţii. Aşa era el. Unde era greu, hop şi el. Eram de acord cu porecla asta (n.r.- SMURD) pentru că asta făcea el. Resuscita echipe. Asta făcea el, mergea unde era mai greu”, a mai transmis Sonia Mulțescu.

Sonia Mulțescu: ”Eu îi mai ziceam o poezie, să mă asculte. Dar el avea lumea lui

Eu cunosc persoane şi psihiatra cunoaşte persoane care au Alzheimer, pe care îi tratează de ani de zile. Dar boala lui Gigi a fost foarte accelerată. Îmi dădeam seama de la o zi la alta, când pierdeam câte ceva din el.

Nu mai eram persoana cu care puteam să conversez. Dar m-am mulţumit că era lângă mine. Cumpăram rebusuri la fel, făceam concursuri care termină primul. Aveam preocupări comune. Citeam cărţi şi le-am comentat. Dar nu i-a mai făcut plăcere să facă nimic. Nici să se uite la televizor, la meciuri.

(...) Era într-o rezervă, domnul Nicolae Badea vorbise să îl mute într-o rezervă. Era foarte bine îngrijit, nu caut nod în papură. De fiecare dată când mergea Ioana acolo era ok, foarte curat.

Sunt rezerve plătite şi care costă o căruţă de bani. Toată ziua erau cu ochii pe el. Dar nu mai înţelegeam ce îmi spunea în ultimele săptămâni. Îmi spunea câte ceva, dar era cu totul pe lângă subiect. Eu îi mai ziceam o poezie, să mă asculte. Dar el avea lumea lui”, a încheiat Sonia Mulțescu.

Gigi Mulțescu, CV de-a dreptul impresionant

Unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria lui Dinamo, Mulțescu, triplu campion în România, și-a respectat blazonul și când a făcut pasul spre antrenorat. Mai întâi, a fost antrenor secund-jucător la Dinamo, apoi antrenor principal-jucător la Jiul Petroșani, Autobuzul București, UTA, Rapid, și Poiana Câmpina.

În țară a mai pregătit formații precum Dacia Unirea Brăila, Astra Ploiești, Poli Timișoara, FC Brașov, Sportul Studențesc, FC Vaslui, Ceahlăul Piatra-Neamț, Delta Tulcea, Progresul București, Petrolul, Astra Giurgiu, FC Voluntari și Universitatea Craiova. De asemenea, a fost și selecționerul României U21.

Mulțescu a antrenat și în străinătate, cel mai mult în Turcia, unde le-a pregătit pe Samsunspor, Kayserispor, Adanaspor, Ankaragucu și Gaziantepspor. Cealaltă țară în care și-a desfășurat activitatea a fost Arabia Saudită, la Al-Taawoun, respectiv Al-Ettifaq.

Pe echipa sa de suflet, Dinamo, a antrenat-o în nu mai puțin de șase rânduri, ultima dată în perioada martie 2021 - aprilie 2021. La finalul aceluiași an, Mulțescu fusese cooptat de o echipă din Turcia, Agri 1970 Spor, în rolul de secund.

Etichete: gigi multescu , sonia multescu , gigi multescu a murit , sotie gigi multescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ioana ducu plaja
A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”
Manchester City Training and Press Conference - City Football Academy - Tuesday 17th September
După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League
Real Madrid CF v Real Valladolid CF - LaLiga EA Sports
O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”
Screenshot 2024-09-17 at 19.05.56
Leonard Doroftei a spus în trei cuvinte totul despre Gică Hagi
leonard-doroftei
Recomandările redacției
2.FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-AJAX AMSTERDAM 2-0,LIGA EUROPA (21.02.2013)
Foto Îmbrăcat în echipamenul FCSB-ului, Ciprian Tătărușanu a anunțat: ”Vă aștept”

Presa din Spania: "Fiul lui Hagi nu joacă nici măcar la Rangers B". Concluzia trasă în același articol
ianishagi_1716904604_3377963109206631636_244323184
Oficial AS Roma și-a anunțat noul antrenor în aceeași zi în care l-a dat afară pe Daniele De Rossi
Serie A: Atalanta BC vs Torino FC Italy, Bergamo, may 26 2024: Ivan Juric (Torino head coach) in the bench prior to kick
Guvernul României, lovitură grea pentru 'U' Cluj! Ordonanța de Urgență a fost aprobată
ucluj

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media