Exclusiv Jocurile de noroc i-au năruit cariera unui fotbalist român! Visa să joace în Liga Campionilor, dar a ajuns star de videochat
articol scris de Daniel Bratosin07.09.2021, 21:10
În fotbal, doar talentul, fără sacrificii, sprijin și un dram de noroc, nu poate transforma visurile în realitate, iar Ionuț-Andrei Mihai (33 de ani), unul dintre cei mai promițători jucători ai generației sale, a simțit-o pe propria piele.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Fostul junior de la FC Național și Rapid a relatat în exclusivitate pentru digisport.ro cum cariera sa a luat sfârșit înainte de a incepe cu adevărat. Alegerile greșite, mirajul banilor mulți și poate oamenii nepotriviți l-au împiedicat să-și fructifice potențialul peste medie.
- CS Alexandria, CS Predeal, Inter Gaz, Ceahlăul, CS Snagov, CS Buftea sunt echipele la care a evoluat Ionuț-Andrei Mihai.
- 3 selecții a bifat fostul atacant la reprezentativa U17 a României.
Istoria unei cariere ratate: ”Mă vedeam în Liga Campionilor, nicidecum că-mi voi povesti `performanțele` la jocuri de noroc”
"În urmă cu 20 de ani, când, copil fiind, Cosmin Olăroiu mă lua să mă antrenez alături de prima echipă a lui FC Național, îmi imaginam că voi juca în Liga Campionilor și la un Campionat Mondial, nicidecum că voi ajunge să povestesc despre 'performanțele' la jocuri de noroc, videochat și alte lucruri care dor", și-a început Ionuț Mihai destăinuirea.
După ce Rapid l-a împrumutat șase luni la CS Alexandria, unde a "rupt" plasele porților adverse în Liga 3, Mihai a primit prima "lovitură". I s-a promis că merge la FC Brașov, sub comanda lui Răzvan Lucescu, însă a ajuns la câteva zeci de kilometri depărtare, la CS Predeal, tot în Liga 3.
"După perioada de la Alexandria, doamna Anamaria Prodan îl suna zilnic pe tatăl meu pentru a semna cu dânsa. La 16 ani, eram vedeta echipei. Nu era cunoscută atunci și am ales altceva. Dinu Gheorghe mi-a spus că Răzvan Lucescu mă vrea la Brașov, dar printr-o conjunctură nefavorabilă, am ajuns la Predeal. Acolo, singura mea performanță notabilă a fost cucerirea unei ospătărițe foarte frumoase (n.r. - râde)", a spus Mihai.
Galerie Foto
Ionuț-Andrei Mihai: ”Totul a culminat cu furtul de pe cardul unui fost coleg de la Ceahlăul”
O nouă scurtă experiență ratată la Snagov, formație cu care a promovat totuși în Liga 2, a precedat transferul său la Inter Gaz, în eșalonul al treilea, și totul părea că se îndreaptă spre drumul cel bun: "Am marcat 11 goluri și 10 pase decisive. Mă simțeam important, eram sub aripa 'tăticuțului' meu din fotbal, Gabi Răduță, președintele clubului. Chiar dacă am retrogradat, am intrat în atenția mai multor cluburi, printre care Steaua II, CS Otopeni sau Ceahlăul”, a dezvăluit fostul fotbalist.
Mihai a semnat cu Ceahlăul Piatra-Neamț și a pus umărul la promovarea echipei în Liga 1 în sezonul 2008/2009, însă nu a apucat să joace vreun minut pe prima scenă a fotbalului românesc: "S-au plătit bani frumoși pe mine. Trebuia să fie rampa de lansare către visul meu, dar a fost începutul sfârșitului. Am jucat la Liga 2, dar relația cu Florin Marin, antrenorul de atunci, nu era foarte bună și dintr-o dată nu mi-a mai dat nicio șansă.
M-am refugiat în jocuri de noroc, iar totul a culminat cu furtul de pe cardul fostului meu coleg, Marius Burlacu. Am fost trimis la echipa a doua și, chiar dacă dădeam goluri pe bandă rulantă, nu am mai revenit niciodată la prima echipă, în Liga 1", a spus Ionuț Mihai.
- 10 meciuri a adunat Mihai la Ceahlăul, fără a-și trece vreun gol în cont.
- 87 de partide și 45 de reușite sunt cifrele lui Ionuț Mihai la nivelul Ligii 3.
Ionuț Mihai, de la ”sportul rege” la videochat: ”Câștigam mai bine decât din fotbal”
A încercat să-și găsească un alt angajament, însă isprava de la Piatra-Neamț ajunsese la urechile oamenilor de fotbal și, în scurt timp, a fost nevoit să pună capăt carierei: "Se auzise că făcusem ceva rău la Ceahlăul și toți se fereau de mine. Am mai jucat la Buftea și din nou la Snagov și m-am lăsat. În 2015, am vrut să revin, am dat probe la Rapid și FC Argeș, dar nu s-a materializat nimic.
Așa că am ales să plec să lucrez in Anglia, dar munca era grea și prost plătită, iar eu aveam nevoie de mulți bani pentru a-mi întreține dependența deja instalată de jocuri de noroc. M-am întors în România și am întrat în lumea videochat-ului și a banilor nemunciți. Câștigam mai bine decât din fotbal, dar în loc să fiu în direct la televizor o dată pe săptămână, eram live în fiecare zi pe un ecran mai mic", își amintește cu un zâmbet amar Mihai.
Ajuns la 33 de ani, Ionuț-Andrei Mihai trăiește cu multe regrete și întrebări, însă spune că viața lui a luat-o în cele din urmă pe un făgaș normal, se pregătește să fie tată și vrea să ajute persoanele ale căror viață le-a fost dată peste cap de diferite adicții.
"Am stat aproape șase luni la un centru rezidențial de tratare a dependentelor din Bacău, unde viața mi s-a schimbat complet. Viitoarea mea soție este însărcinată și, în viitorul apropiat, sperăm să punem la punct lângă București o instituție, un centru în care diverși specialiști să trateze oamenii aflați în suferință din cauza dependențelor, așa cum am fost și eu. Este nevoie de aproximativ 700-800 de mii de euro", a încheiat fostul fotbalist Ionuț-Andrei Mihai.
Etichete: ceahlaul piatra neamt , jocuri de noroc , ionut andrei mihai , cariera ratata , fotbalist roman jocuri de noroc
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...