multescu-4
Foto Singurul jucător de la FCSB care a fost prezent la înmormântarea lui Gigi Mulțescu
gigi-multescu22
Exclusiv Ionel Dănciulescu a răbufnit după înmormântarea lui Gigi Mulțescu! ”A suferit enorm după ce a fost îndepărtat”
Coventry City v Tottenham Hotspur, EFL Carabao Cup, Third Round, Football, Coventry Building Society Arena, Coventry, UK, 18 Sep 2024
Radu Drăgușin, 97 de minute jucate la Tottenham într-un meci absolut dramatic! Nota primită la final
Digi Sport 1 Live
Acum

Gigi Mulțescu a fost depus la Muzeul CS Dinamo. Unde va fi înmormântat "SMURD-ul" fotbalului românesc

articol scris de Digi Sport
16.09.2024, 11:22

Gheorghe Mulțescu a decedat duminică, 15 septembrie, la vârsta de 72 de ani.

gheorghe multescu
Gheorghe Mulțescu a murit / Foto: Sport Pictures
  • Champions League: AS Monaco - Barcelona, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Atalanta - Arsenal, joi 22:00, DGS 2

Fosta legendă a lui Dinamo fusese internată la Spitalul de Urgență Floreasca pentru o pneumonie. Însă, după câteva zile petrecute în unitatea sanitară, fostul fotbalist nu a mai răspuns tratamentului și a încetat din viață. Decesul lui Gigi Mulțescu a stârnit mai multe reacții pline de regret din fotbalul autohton.

Gigi Mulțescu va fi înmormântat la Cimitirul „Reînvierea” din Sectorul 2 al Capitalei

Mulțescu urmează apoi să fie înmormântat în București, în ciuda dorinței familiei de a-l înmormânta în satul Subcetate, din județul Hunedoara.

Soția lui Gheorghe Mulțescu, Sonia, a explicat că au intervenit anumite probleme familiale ce nu o pot ține departe de Capitală.

"Noi am fi vrut să-l înmormântăm la Hațeg, în satul Subcetate. Din păcate, mama mea a făcut un accident vascular, iar eu o îngrijesc la mine acasă. N-am cu cine s-o las 3 zile, ca să plec.


Suntem nevoiţi să căutăm un loc de veci în Bucureşti. Ne ajută domnul Nicolae Badea şi din acest punct de vedere", a dezvăluit Sonia Mulțescu, pentru sportpersurse.ro.

Cu ajutorul fostului acționar de la Dinamo, Nicolae Badea, "SMURD-ul" va fi înmormântat la Cimitirul "Reînvierea", la doar 20 de metri de mormântul lui Florea Dumitrache, poreclit "Mopsul", conform informațiilor oferite de sportpesurse.ro.

Cimitirul se află pe Strada Reînvierii 4, în Sectorul 2 al Capitalei.

Trupul neînsuflețit al lui Gheorghe Mulțescu a fost depus la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo

Trupul neînsufeţit al lui Gigi Mulţescu a fost depus deja, luni dimineaţă, la ora 10.00, în sala de trofee a clubului. Va sta acolo până marţi, la ora 12.00, când va fi depus la capela cimitirului. Înmormântarea va avea loc în decursul zilei de miercuri, 18 septembrie.

Alături de Gheorghe Mulțescu, a fost depus și trupul neînsuflețit al lui Valentin Samungi, handbalistul care a câștigat Cupa Mondială la handbal în 1970, alături de prima reprezentativă a României.

"Foștii campioni dinamoviști Gheorghe Mulțescu și Valentin Samungi vor fi depuși mâine, pentru câteva ore, la Sala de trofee a clubului, situată în clădirea centrală din șoseaua Ștefan cel Mare nr. 7-9.

Cei care vor să le aducă un ultim omagiu o pot face începând cu ora 10:00, până aproape de ora 16:00", a anunțat CS Dinamo.

  • Valentin Samungi a jucat pentru echipa naţională între anii 1961-1973, în 113 meciuri oficiale, marcând 134 de goluri. A câştigat titlul mondial în 1970 şi medalia mondială de bronz în 1967, obţinând şi bronzul olimpic în 1972.

De 6 ori antrenor la Dinamo! Cariera impresionantă a lui Gigi Mulțescu

Unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria lui Dinamo, Mulțescu, triplu campion în România, și-a respectat blazonul și când a făcut pasul spre antrenorat. Mai întâi, a fost antrenor secund-jucător la Dinamo, apoi antrenor principal-jucător la Jiul Petroșani, Autobuzul București, UTA, Rapid, și Poiana Câmpina. 

În țară a mai pregătit formații precum Dacia Unirea Brăila, Astra Ploiești, Poli Timișoara, FC Brașov, Sportul Studențesc, FC Vaslui, Ceahlăul Piatra-Neamț, Delta Tulcea, Progresul București, Petrolul, Astra Giurgiu, FC Voluntari și Universitatea Craiova. De asemenea, a fost și selecționerul României U21. 

Mulțescu a antrenat și în străinătate, cel mai mult în Turcia, unde le-a pregătit pe Samsunspor, Kayserispor, Kahramamanmarașspor, Adanaspor, Ankaragucu și Gaziantepspor. Cealaltă țară în care și-a desfășurat activitatea a fost Arabia Saudită, la Al-Taawoun, respectiv Al-Ettifaq. 

Pe echipa sa de suflet, Dinamo, a antrenat-o în nu mai puțin de șase rânduri, ultima dată în perioada martie 2021 - aprilie 2021. La finalul aceluiași an, Mulțescu fusese cooptat de o echipă din Turcia, Agri 1970 Spor, în rolul de secund. 

Etichete: deces , gigi multescu , gheorghe multescu , moarte


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Israelul a decis marți să arunce în aer pagerele purtate de membrii Hezbollah în Liban și Siria, de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ioana ducu plaja
A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Primul fotbalist din lume care nu mai suportă și a spart tăcerea. ”Dacă va continua, vom intra în grevă”
Manchester City Training and Press Conference - City Football Academy - Tuesday 17th September
După 29 de ani, a căzut recordul la Real Madrid! S-a scris istorie în UEFA Champions League
Real Madrid CF v Real Valladolid CF - LaLiga EA Sports
"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună de la Rangers, deși nu mai joacă nici la echipa a doua
ianis-hagi-digisport
O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”
Screenshot 2024-09-17 at 19.05.56
Recomandările redacției
Coventry City v Tottenham Hotspur, EFL Carabao Cup, Third Round, Football, Coventry Building Society Arena, Coventry, UK, 18 Sep 2024
Radu Drăgușin, 97 de minute jucate la Tottenham într-un meci absolut dramatic! Nota primită la final

L-a văzut cum a apărat în Champions League și s-a convins: "E Messi al portarilor!"
Chelsea v Juventus, UEFA Champions League Group H, Football, Stamford Bridge, London, UK - 23 Nov 2021
Gigi Becali nu l-a vrut la FCSB, iar peste o lună a debutat cu gol și assist în Champions League
Sparta, Malmo, fotbal
Scandal în SuperLigă: și-a reziliat contractul și a plecat de la echipă! Antrenorul, acuzat de rasism
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (27.04.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media