Exclusiv Fotbalistul român cu două facultăți, discurs manifest pentru jucătorii care pun educația pe planul secund: ”Asta e cheia”
articol scris de Digi Sport27.01.2022, 23:36
Într-o perioadă în care tinerii fotbaliști pun lucrurile materiale înaintea educației și pregătirii pentru viața de după agățarea ghetelor în cui, Andrei Ciolacu (29 de ani) este un exemplu de jucător atipic.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
În vara anului 2021, Octavian Popescu (19 ani), ”perla de 100 de milioane de euro” a lui Gigi Becali, a decis să nu se prezinte la examenul de bacalaureat, fapt pentru care și-a atras critici din lumea fotbalului, dar și din rândul simplilor suporteri. MM Stoica, managerul general al FCSB-ului, a sărit imediat în apărarea jucătorului său și l-a sfătuit să pună pe primul loc fotbal, pentru că ”de școală are timp”.
Andrei Ciolacu, ”o palmă” pentru tinerii fotbaliști care nu mai sunt interesați de școală: ”Educația te definește pe tot parcursul vieții”
Absolvent a două facultăți, Educație Fizică și Sport și Drept, Andrei Ciolacu, unul dintre cei mai apreciați fotbaliști străini din Malta, a îmbinat educația cu fotbalul și nu este de acord cu cei care pun școala pe plan secund. Atacantul susține că multe dintre informațiile asimilate în perioada de studenție l-au ajutat în cariera de fotbalist.
”Cu siguranță, școala nu a încurcat vreodată și nici nu încurcă fotbalul. Oricine dorește le poate face pe amândouă la fel de bine, mai greu ce-i drept, dar îmi place mereu să spun că `dacă era ușor, toți erau fotbaliști sau olimpici la școală`.
Lucrurile mari se obțin cu sacrificii și determinare de cele mai multe ori. Bineînțeles că mi-a fost greu să le fac pe ambele în paralel, dar nu este imposibil, atât timp cât sunt bine stabilite prioritățile.
Cred că asta este, de fapt, cheia, prioritățile fiecăruia. Din păcate, școala și educația au încetat să devină o prioritate pentru mulți din cauza succesului mai rapid, dar nu de lungă durată de cele mai multe ori, pe care ți-l poate aduce fotbalul, pe când educația te definește pe tot parcursul vieții.
Chiar consider că anumite lucruri pe care le-am învățat și la facultatea de sport și la facultatea de drept m-au ajutat ulterior în carieră și în procesul maturizării și perfecționării mele ca fotbalist”, a spus Andrei Ciolacu, pentru digisport.ro.
Sigur, există în continuare excepții precum Ștefan Pănoiu, jucătorul Rapidului. Vara trecută, tânărul a luat BAC-ul cu 10 pe linie.
"Moruțan nu va termina liceul niciodată!" Fostul jucător al FCSB-ului nu și-a luat diploma de bacalaureat
Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani, a recunoscut că Olimpiu Moruțan rămâne unul dintre fotbaliștii săi preferați, însă regretă faptul că mijlocașul nu i-a ascultat sfatul de a-și finaliza studiile liceale.
"Am avut o slăbiciune pentru Moruțan, dar acum nu mă mai bagă în seamă. A greșit că nu a terminat liceul. Și nu-l va mai termina niciodată! Nu va mai da BAC-ul.
Crezi că mai învață el geografie și matematică? Niciodată! I-am zis să mai stea o jumătate de an la mine. Să dea BAC-ul și apoi poate pleca liniștit. N-a vrut! Am făcut puțin mișto de el și nu m-a mai băgat în seamă”, a spus Valeriu Iftime, în urmă cu câteva luni.
Etichete: andrei ciolacu , octavian popescu , educatie fotbalisti , fotbalist facultate
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rezultate parțiale în timp real ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de...