Fost sportiv de performanţă, ajuns doctor, aproape să fie ucis de coronavirus. A fost în comă şi l-au salvat colegii
14.04.2020, 19:09Coronavirusul nu ţine cont de vârstă sau de pregătirea fizică. Iar asta a simţit-o pe propria piele şi un fost jucător de fotbal american, ajuns doctor.
SuperLiga: Gloria Buzău - Petrolul, luni, 18:00, DGS 1
SuperLiga: Oțelul Galați - CFR Cluj, luni, 21:00, DGS 1
Potrivit New York Times, Ryan Padgett, în vârstă de 45 de ani, a luat virusul la finalul lunii februarie, la un spital din Seattle, de la un pacient care a murit. Cel puţin aşa susţine el, însă în zilele care au urmat a existat un flux uriaş de pacienţi aduşi la spital, toţi infectaţi cu coronavirus.
Padgett are o condiţie fizică foarte bună, având în vedere că a fost sportiv de performanţă şi a jucat la colegiul Northewstern. În plus, el obişnuia să se antreneze la sală şi să meargă la schi.
Cu toate acestea, la începutul lunii martie a simţit o durere puternică de cap, iar apoi a început să aibă şi dureri musculare. A urmat febra şi o tuse seacă, iar după alte două zile, abia mai putea să respire.
"Fie virusul este o bestie, fie nu sunt eu obişnuit. Sistemul meu imunitar, de Ironman, m-a trădat. Nu puteam să mă aşez şi să trag aer în piept. Am făcut câţiva paşi în faţă şi parcă am alergat 3 kilometri, ceea ce este ciudat. Sunt în formă destul de bună, dar ştiam că se întâmplă ceva, că ceva este diferit", i-a spus doctorul unui prieten, printr-un mesaj.
Ryan Padgett a fost băgat în comă indusă
Starea sa s-a deteriorat foarte repede şi a a trebuit să fie băgat în comă indusă. Două echipe medicale s-au chinuit să îl ţină în viaţă pentru că inima şi rinichii erau la un pas de colaps. La fel şi plămânii, care nu făceau faţă, iar la un moment dat exista riscul să nu-i fie oxigenat creierul cum trebuie din această cauză şi să sufere leziuni cerebrale.
Singura soluţie pentru a-i salva viaţa a fost transferul la un alt spital, unde a fost conectat la un aparat special. Acesta îi oxigena sângele pe măsură ce îi era scos din corp şi apoi reintrodus.
La un moment dat, medicii i-au administrat chiar şi un tratament destinat bolnavilor de cancer, care au imunitatea foarte scăzută. După ce a fost deconectat de la aparate şi a fost scos din comă, i s-a spus că nimeni nu mai iese din casă pentru că virusul se răspândise extrem de rapid.
Pentru Ryan Padgett se pare că boala a lăsat urme adânci, pentru că are probleme de memorie şi de atenţie.
Etichete: coronavirus , ryan padgett
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Forțele serviciului special de informații al Ucrainei (SBU) susțin că au distrus sau avariat nu mai...