Video Exclusiv ”E o mare rușine!”. Budapesta a reuşit în 18 luni ce la Bucureşti va dura cel puţin 84
07.06.2016, 13:50CSM București, clubul care a câștigat în acest an Liga Campionilor la handbal feminin si Cupa Challenge la volei feminin, mai are de așteptat cel puțin 3 ani pentru a se putea bucura de o sală proprie. Concret, nu șe știe exact când Bucureștiul va putea beneficia de o sală pe măsura unei capitale europene.
SuperLiga: FCSB - Unirea Slobozia, duminică, 18:15, DGS 1
SuperLiga: Petrolul - Dinamo, duminică, 20:45, DGS 1
”Este o mare rușine, nu neapărat pentru CSM, ci pentru capitala țării, să nu aibă o sală polivalentă. Și aici nu vorbim neapărat de handbal, ci de toate sporturile.
Nu se poate, suntem câștigători de Liga Campionilor și jucăm în tot felul de săli”, a spus Bogdan Vasiliu, director general al CSM București.
Povestea construirii noii săli din București, care nu se știe când va fi gata, a început în urmă cu aproape patru ani. În noiembrie 2012, Guvernul României transfera Primăriei Capitalei terenul din ”Complexul Lia Manoliu” pe care urma să se construiască noua sală polivalentă. Patru ani mai târziu, zona este neschimbată.
”Nu s-a mișcat nicio lopată, însă există o documentație pe baza căreia se va construi noua sală polivalentă, ceea ce presupune o mare birocrație de care ne lovim în instituțiile statului”, a spus Victor Picu, consilier la Primăria Capitalei.
Campionatele Europene de Gimnastică, ”deviate” la Cluj
După un studiu de fezabilitate, care a durat nu mai puțin de doi ani, în 2014 a avut loc licitația. Primăria Generală a Capitalei a evaluat și a ales între ofertele a două firme de construcții. Licitația a fost contestată în instanță timp de încă doi ani.
”Evaluarea ofertelor a durat foarte mult, fiind o documentație care presupune o experiență și o expertiză pe care Primăria Capitalei, în acest moment, nu o are”, a completat Picu.
În acest moment, instanța s-a pronunțat definitiv. Dar nu prin atribuirea execuției vreuneia dintre firme, ci prin retrimiterea celor două oferte la reevaluare. Ceea ce înseamnă o întoarcere în timp cu doi ani.
”Într-adevăr, ne întoarcem de unde am plecat. Voi încerca, pentru a accelera evaluarea licitației, să aducem specialiști și să cooptăm experți din afară, care să facă o evaluare bună, rapidă și corectă”, a opinat consilierul.
Până una-alta, Budapesta a predat o lecție de eficiență Bucureștiului. Sala de 12.000 de locuri, în care CSM București a cucerit Liga Campionilor, a fost construită în doar 18 luni!
Dacă ordinul de începere a lucrărilor va fi dat anul viitor, noua sală polivalentă va fi gata, cel mai devreme, în 2019. În toată această perioadă, Bucureștiul a pierdut organizarea Campionatelor Europene de Gimnastică, competiție programată în aprilie 2017. De ruşine oricum ne-am făcut, dar măcar întrecerea nu se mută din ţară, ci merge la Cluj
Clujul este, în acest moment, capitala sportului românesc. Sala Polivalentă are o capacitate de 10.000 de locuri și a găzduit competiții de top din handbal, tenis și, în premieră pentru România, meciuri de la Campionatul European de Baschet.
12.000 de locuri va avea viitoarea Sală Polivalentă din Capitală.
80 de milioane de euro ar urma să coste noua sală din București
Etichete: sala polivalenta bucuresti , video sala polivalenta bucuresti , reportaj sala polivalenta
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Românii sunt chemați la urne, duminică, 24 noiembrie, pentru a vota în primul tur al alegerilor...