Breaking News Dumitru Dragomir a fost achitat! În prima instanţă primise o condamnare la 7 ani
13.11.2018, 14:20Dumitru Dragomir a fost achitat astăzi, printr-o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul în care fostul preşedinte al LPF a fost condamnat la 7 ani cu executare, plus îngrădirea mai multor drepturi. Sentinţa primei instanţe a fost dată pentru acuzaţii de evaziune, delapidare şi spălare de bani.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
UPDATE: Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) aşteaptă cu emoţii pronunţarea deciziei în dosarul în care a fost condamnat în primă instanţă la 7 ani de închisoare cu executare. "Normal nu ar trebui să am emoții, pentru că nu sunt vinovat. Dar... ferească Dumnezeu. Cred că doamna judecător din prima instanța nici nu a citit dosarul ... Adevărul va ieși la lumina, pentru că nu te poți ascunde de adevăr. Voi nu șțiți cum am plecat de la LPF? I-a strâns Ponta pe toți și a dat ordin. Eu nu am tăcut, ei s-au supărat și m-au curățat. Mi-a și recunoscut, mi-a zis: <Dacă ai fost nebun și nu ai plecat când ți-am dat semnal>. Nu sunt pregătit pentru o decizie nefavorabilă, nu sunt! Mușcați-va limba, nu vă gândiți la așa ceva! Nu se poate să fie nefavorabilă dacă sunt nevinovat", a spus Dumitru Dragomir pentru Pro X.
Tribunalul Bucureşti a dat sentinţa pe 26 iunie 2016, iar la doar două săptămâni distanţă Dumitru Dragomir şi ceilalţi inculpaţi au primit motivarea. Procesul a început în 2014, iar în cauză au fost implicate în jur de 40 de persoane, prejudiciul invocat de procurori fiind 5,4 milioane de euro.
"Cum funcţiona reţeaua evazionistă în care era implicat preşedintele LPF Dumitru Dragomir", conform procurilor
Dumitru Dragomir este acuzat de procurori şi de nereguli în legătură cu vânzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, reţeaua evazionistă vizată a funcţionat timp de cinci ani, între 2009 şi 2014, prin folosirea a 17 societăţi comerciale de tip "fantomă". Anchetatorii au descris, în actul de sesizare a instanţei, modul în care a funcţionat această reţea şi spun că mecanismul infracţional a fost unul împărţit în cinci etape.
O parte dintre inculpaţii din dosar, în calitate de administratori ai mai multor societăţi comerciale, au înregistrat, în documentele contabile ale acestor firme, operaţiuni fictive constând în achiziţii nereale de bunuri şi servicii. Pentru a se ascunde provenienţa ilicită a sumelor rezultate din evaziune, acestea au fost transferate, în mod succesiv, în conturile bancare ale celor 17 firme "fantomă", sumele înscrise în facturile fictive emise de către acestea din urmă.
Banii au fost retraşi, uterior, în numerar cu ajutorul altor persoane implicate în dosar şi au fost restituite "la sacoşă" inculpaţilor care au dispus anterior plata acestora, după perceperea, în prealabil, de către alte două persoane a unui comision cuprins între 6% şi 8%.
Implicarea lui Dumitru Dragomir în acest dosar a apărut în iunie 2011, când acesta, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), i-ar fi determinat pe membrii Adunării Generale a LPF să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL. Contractul se referea la vânzarea drepturilor de televiziune aferente pachetelor de meciuri 3, 4, 5, 6, 7 şi 9, pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014.
Etichete: dumitru dragomir , dumitru dragomir proces , dumitru dragomir condamnat , sentinta dumitru dragomir , dumitru dragomir achitat
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...