featured image-digi
(P) Peste 1.000 de premii în noua campanie Unibet, inclusiv 8 experiențe de până la 50.000 RON fiecare
profimedia-0832789994
”Michael Schumacher ar putea avea o nouă apariție publică”. Presupuneri despre starea sa, la 11 ani de la accidentul teribil
gigi-becali
Gigi Becali s-a hotărât: oferta pentru jucătorul care e în TOP 3 din SuperLigă! Transferul e iminent
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

DIGIPEDIA, un nou capitol în educația științifică cu dr. Bogdan Ivănescu

03.10.2024, 12:34

Din 4 octombrie, DIGIPEDIA, emisiunea fanion dedicată științei, tehnicii și explorărilor și, totodată, cel mai longeviv talk-show din România, revine pe micile ecrane, într-un format dinamic și modern. De-a lungul celor 12 ani, emisiunea a captivat audiența prin abordarea unor subiecte de actualitate, concentrându-se pe relația omului cu mediul înconjurător și pe dezbaterea temelor de impact cu privire la poluare, încălzire globală sau fenomene meteorologice imprevizibile, alături de specialiști și invitați de prestigiu.

vizual comunicat DIGIPEDIA 3
  • Europa League: PAOK - FCSB, joi, 22:00, DGS 1

  • Europa League: Porto - Man. United, joi, 22:00, DGS 2

Producția va fi difuzată pe Digi World, în fiecare vineri, de la ora 21:00, sub îndrumarea unui realizator și prezentator de excepție: dr. Bogdan Ivănescu. Cu o carieră impresionantă atât în domeniul medical, cât și în jurnalismul de știință, dr. Ivănescu va aduce o combinație inedită de expertiză și pasiuni excentrice. Este recunoscut pentru implicarea activă în viața medicală și academică, pe plan național și internațional, precum și pentru eforturile susținute în a face știința cât mai accesibilă.

Pe lângă reușitele profesionale, dr. Ivănescu este și un iubitor al sporturilor extreme, de la scufundări la mare adâncime, la sărituri cu parașuta și escaladarea celor mai înalte vârfuri montane din lume, experiențe care reflectă stilul de viață alert și neconvențional al protagonistului, similar cu ritmul evoluției tehnologice, pe care noua gazdă este pregătită să-l abordeze cu aceeași energie în cadrul emisiunii DIGIPEDIA.

Fiecare ediție promite o călătorie incitantă în universul științei și tehnologiei, punând la dispoziția telespectatorilor informații valoroase și descoperiri uimitoare. Bogdan Ivănescu subliniază utilitatea și importanța unei emisiuni dedicate cunoașterii, într-o eră marcată de dezinformare: "În prezent, există o nevoie acută pentru un concept TV precum <DIGIPEDIA Știință>. Lipsa educației științifice duce adesea la adeziunea publicului la teorii ale conspirației, iar singura soluție eficientă este promovarea educației bazate pe dovezi. Acesta este și motivul pentru care <DIGIPEDIA Știință> a fost inclusă în programul opțional al Ministerului Educației, în cadrul proiectului național Ora de Știut. Având în vedere importanța acestui demers media - <DIGIPEDIA Știință>, cea mai longevivă emisiune de acest tip din istoria televiziunii românești— îmi asum cu bucurie continuarea sa, pentru ca românii de toate vârstele să poată găsi răspunsuri la întrebări sau să știe unde să le caute. Dacă reușim să atingem oricare dintre aceste obiective, înseamnă că ne-am atins scopul!

Proiectul nu ar fi fost posibil fără dedicarea echipei DIGIPEDIA, reprezentată de Mihaela Popescu, în calitate de producător executiv și regizor și Bogdan Giurcă, în calitate de editor montaj, care a setat un nou standard de profesionalism și creativitate, consolidând poziția emisiunii în topul preferințelor telespectatorilor.


"Din 2019, de când am preluat proiectul DIGIPEDIA, am visat să aduc știința mai aproape de oameni, să o transform dintr-un domeniu al curioșilor în ceva esențial pentru fiecare dintre noi. Astăzi, DIGIPEDIA nu mai este doar un talk-show de știință – este o sursă de inspirație pentru tineri, un reper educațional și o dovadă că jurnalismul poate deschide minți și poate schimba destine. Știința ne arată că evoluția este un proces continuu. Acum, acest drum entuziasmant continuă sub îndrumarea unui jurnalist de știință extraordinar, dr. Bogdan Ivănescu. Știu că DIGIPEDIA va merge mai departe cu și mai mult curaj, ridicând ștacheta educației și inspirând o nouă generație de viitori oameni de știință! Astăzi nu sărbătorim doar un succes profesional, ci un succes uman, profund și colectiv. Împreună, am transformat un simplu proiect într-o misiune cu sens. Mulțumesc tuturor celor care au crezut în această idee și sunt mândră de drumul nostru comun!", a declarat Mihaela Popescu, producătorul executiv al emisiunii.

Una dintre cele mai notabile realizări este integrarea conținutului media DIGIPEDIA în programul educațional pilot „Ora de Știut”, lansat în 2021. Mai mult, din anul 2024, acesta a fost inclus în curricula școlară națională ca disciplină opțională, avizată de Ministerul Educației. Astfel, DIGIPEDIA devine prima producție TV din peisajul audiovizualului românesc, recunoscută oficial pentru valoarea și rolul de promotor al științei.

"DIGIPEDIA este una dintre 'navele amiral' ale canalului DigiWorld, fiind în continuare un unicat pe piața media din România, chiar dacă acum emisiunea a atins venerabila vârstă de 12 ani. Un reper interesant, provocator și constant, așa aș defini acest demers jurnalistic care a fost nelipsit în toate serile de vineri în ultimii 10 ani. Zeci, dacă nu sute de invitați de calitate cu un aport de know-how deopotrivă local și internațional au dezbătut mii de subiecte de interes general sau foarte specializat, însă într-o manieră deschisă și originală, ceea ce a făcut din DIGIPEDIA un adevărat popularizator de știință, un generator inspirat de inițiativă și cunoștințe, și poate un prim pas în demersul „învățării continue” la care ne obligă ritmul vieții din secolul XXI.

Fiind adânc legată de un mai recent proiect marca DIGI, „Ora de Știut” (proiectul prin care DIGI România pune la dispoziția sistemului educațional din România material video care se constituie în scheletul orei opționale pentru clasele 5 și 6, la nivel național), avem certitudinea că informația de calitate pe care o culegem, o prelucrăm sau o creăm pentru Digipedia ajunge în cât mai multe minți și face un pas important, nerămânând doar o prezență singulară și captivantă în spectrul TV, ci adaptându-se activ la noile provocări ale tehnologiei și, mai ales, ale cerințelor de cunoștințe extinse, atât de vehiculată în prezent. Digipedia are planuri mari pentru viitor!, a completat Bogdan Chirițoiu, Manager Digi Documentare.

Despre Digi World

Digi World este parte a Grupului DIGI. Grupul mai deține canalele Digi24, Digi Sport 1, 2, 3, 4, primul post TV Ultra HD din România, Digi 4K, televiziunile tematice Digi Life și Digi Animal World, cele de muzică, UTV, Music Channel, Hit Music, postul de filme (pay-tv), Film Now, și posturile de radio PROFM, Digi FM, Dance FM și Chill FM, televiziunile de muzică UTV, Music Channel, Hit Music și posturile de radio PROFM, Digi FM, Dance FM și Chill FM.

Etichete: digipedia , ora de stiut , mihaela popescu , bogdan ivanescu , bogdan chirițoiu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie din Hunedoara a mințit că a fost violată, pentru a-i ascunde soțului că îl înșală
O femeie din Hunedoara a mințit că a fost violată, pentru a-i ascunde soțului că îl înșală

O tânără în vârstă de 25 de ani din orașul Orăștie este cercetată de autorități, după ce a afirmat...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
26 september 2024, UEFA Europa League, league phase, matchday 1, National Arena, Bucharest, FCSB vs RFS 27 Darius Olaru
N-au niciun dubiu! Britanicii au făcut predicția: scorul final la PAOK - FCSB

Surpriză la aeroport! Becali a văzut noul look al lui Octavian Popescu și a spus ce se va întâmpla cu decarul FCSB-ului
tavi popescu
Simona Halep - Arina Rodionova 6-2, 4-6, 6-4. Românca a ”spart gheața”, după 777 de zile
simo
Antrenorul lui Rangers a rupt tăcerea! Ce a spus de Ianis Hagi, după ce l-a reprimit la echipa mare
clement
Cum l-a numit Philippe Clement pe Ianis Hagi, după ce șefii lui Rangers l-au pus să îl reprimească în lot
Rangers Training, The Rangers Training Centre, Glasgow, UK - 02 Oct 2024
Recomandările redacției
gigi-becali
Gigi Becali s-a hotărât: oferta pentru jucătorul care e în TOP 3 din SuperLigă! Transferul e iminent

Echipa lui Adrian Mazilu, meci ”nebun” cu gol în minutul 90+6 și victorie la penalty-uri! Românul de 3.000.000 €, ”dispărut”
adimazilu10_1722444818_3424437794039853801_1541358991
Galerie Foto ”Nu-ți voi răspunde, pentru că nu ai înțelege”. Luis Enrique, derapaj la adresa unei jurnaliste. Cum a reacționat aceasta
margo luis enrique
Blinkova a spus cum a învins-o pe Halep: ”Am jucat cel mai bun tenis din viața mea. Am făcut meciul vieții”
blinkova halep

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media