Decizia luată de Ion Țiriac. Ce le-a cerut medaliaților de la JO 2024, imediat după ce le-a făcut cadou câte o mașină
articol scris de Digi Sport17.08.2024, 08:10
Sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Paris au primit autoturisme personalizate de la omul de afaceri Ion Ţiriac, în cadrul unui eveniment organizat la Ţiriac Collection.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Ion Țiriac i-a premiat pe medaliații de la Jocurile Olimpice și a decis să păstreze și el o mașină în muzeu: "Vă rog să mi-o semnaţi şi mie!"
Galerie Foto
Ion Ţiriac a păstrat un autoturism în colecţia sa, acelaşi model primit de sportivi, Hyundai Ioniq 5, şi i-a rugat pe aceştia să îl semneze.
"O să păstrez această maşină în muzeu şi vreau să vă rog să mi-o semnaţi şi mie, fiecare are locul lui. Sunt cam o mie de vizitatori pe săptămână şi copii care vin să viziteze muzeul şi trebuie să vadă şi ei ce a însemnat România la Paris 2024", a afirmat Ion Ţiriac.
Printre medaliaţii olimpici care au primit maşini din partea omului de afaceri s-a aflat şi gimnasta Sabrina Maneca-Voinea, clasată pe locul 4 în finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris.
Maşinile primite de sportivi sunt marca Hyundai Ioniq 5 şi au numerele de înmatriculare personalizate cu numele acestora, iar pe uși sunt inscripţionate performanţele acestora.
Sportivii care au câştigat două medalii olimpice la Paris au primit două autoturisme din partea lui Ion Ţiriac.
"Nu e nimic oficial aici, e o treabă aproape de familie... Suntem aici să plătim tributul, răsplata și respectul acestor oameni care la Paris în sfârșit ne-au dat o rază de soare. Ne-au arătat că suntem pe drumul cel bun, că poate ne recâștigăm înapoi copilul, ca să mai lase tableta și să facă alte treburi dacă părinții au ceva în cap și să vedem cum putem ajunge din nou acolo unde am fost.
Pe de o parte, pe de altă parte, cine știe, am avut onoarea, plăcerea să-l văd pe domnul prim-ministru ieri și ne-a promis că ceea ce a scos din gură o să facă, că încep acum și de la infrastructură, să dea bani și pentru sport. Cred că o să o facă. Hai să vedem cum facem noi ăștia care suntem mai bătrânei pe-aici.
Facem asta nu numai pentru că meritați, dar patru ani de zile - am făcut și eu sport - pentru secunda aia, pentru milimetrul ăla, domnul Popovici, pentru tot ce ai, să muncești ca un rob, e mare lucru! Vă mulțumesc încă o dată și sper să avem un viitor destul de strălucit. Dumneavoastră ați dat un exemplu, hai să vedem și noi ce exemple putem da și cum să mergem mai departe", a declarat Ion Țiriac.
Sorana Cîrstea, discurs-manifest la câteva minute după ce medaliații români de la JO 2024 au fost premiați de Ion Țiriac
Galerie Foto
Sorana Cîrstea (34 de ani) a declarat că nimeni nu mai are aşteptări de la politicieni sau de la statul român în ceea ce priveşte investiţiile în sportul din România, singura speranţă fiind legată de sponsorii privaţi.
"Eu cred că nimeni nu mai are aşteptări de la politicieni sau de la statul român. Cred că singura speranţă a sportului românesc este legată de sponsorii privaţi, aşa cum se întâmplă şi cu fundaţia Ion Ţiriac. Sunt oameni care vor să facă ceva pentru sportul românesc şi sper eu că vor fi mai mulţi care vor dori să se implice", a spus Sorana Cîrstea, la festivitatea în cadrul căreia medaliaţii olimpici de la Paris au fost premiaţi cu maşini de omul de afaceri Ion Ţiriac.
Cîrstea, care a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte condiţiile umilitoare de antrenament din România şi după medaliile cucerite de David Popovici la Paris, a menţionat că nu înţelege această reticenţă a conducătorilor români de a investi în sport.
"Sportul este cel mai bun PR care ar putea exista pentru o ţară şi nu înţeleg această reticenţă de a investi în sport. În viitor, după ce mă voi retrage, voi lupta pentru acest lucru, pentru a se investi mai mult în sport, voi încerca să fac tot ceea ce pot pentru acest lucru. Sper eu ca măcar oamenii de afaceri cu posibilităţi să încerce să ajute mai mult sportul", a precizat ea.
"Jucătorii de tenis sunt privilegiaţi, nu vreau să vorbesc despre acest sport pentru că, într-adevăr, părinţii se chinuie puţin la început, dar după aceea dacă ajungi în top începi să câştigi. Însă sunt atâtea sporturi unde munceşti zeci de ani, iar la final de carieră te alegi cu o medalie şi atât. Eu vorbesc doar în calitate de sportivă, dar sunt extrem de mulţi oameni deştepţi în această ţară care pot face anumite lucruri, trebuie doar să se organizeze şi să considere sportul o prioritate naţională", a adăugat Sorana Cîrstea.
În data de 1 august, "Sori" posta un mesaj pe un site de socializare, după medaliile obţinute de tricolori la Jocurile Olimpice de la Paris, în care afirma că sportivii români sunt "folosiţi în scop de câştiguri politice" în condiţiile în care condiţiile de antrenament din ţară la orice disciplină sunt "deplorabile" şi "umilitoare".
Postarea jucătoarei de tenis venea atunci la doar 12 ore după semnalul de alarmă tras de înotătorul David Popovici, dublu medaliat la Jocurile Olimpice de la Paris, referitor la condiţiile de antrenament ale sportivilor români. Acesta declara la Paris că ar vrea ca medaliile sale de aur şi bronz să aducă mai multe investiţii în săli de sport.
Ion Alexandru Țiriac, discursul zilei: ”Am mult peste 2 metri, însă niciodată nu m-am simțit atât de mic”
Galerie Foto
Înainte ca sportivii să primească mașinile, pe scenă a urcat Ion Alexandru Țiriac pentru a le adresa câteva cuvinte medaliaților de la JO 2024. Fiul lui Ion Țiriac a avut un discurs emoționant și a făcut ”o plecăciune” în fața ”eroilor” de la Paris.
”Dragi prieteni, dragi sportivi, dragi eroi, sunt probabil cel mai înalt din sala asta, am mult peste 2 metri, însă niciodată nu m-am simțit atât de mic. Vreau să vă mulțumesc încă o dată, nu pentru cele 30 de secunde, doi metri, un centimetru pe care le-ați depășit la Paris, ci pentru anii care stau în spate, de muncă, de suferință, de lacrimi, de sânge, de accidentări.
În numele românilor, vin eu, vine familia mea, vine fundația și mai vin încă 19 de milioane de persoane să vă dea un mic gest de apreciere, care nu ajunge nici măcar la o unghie față de ce ați făcut voi, însă e ce putem noi să vă dăm astăzi. Să intre automobilele serie customizată (n.r.- personalizată) olimpică, pe care le-am pregătit pentru voi încă de la începutul Jocurilor. Felicitări încă o dată și mulțumesc”, a spus Ion Alexandru Țiriac.
În cadrul unui evenimentul organizat la Ţiriac Collection din Otopeni au asistat, printre alţii, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, sportivele Simona Halep şi Sorana Cîrstea şi fostul tenisman Ilie Năstase.
România a cucerit nouă medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, 3 de aur, 4 de argint şi două de bronz.
Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de 8+1 (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).
Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la categoria 49 kg.
Bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber şi de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol.
Simona Halep și Sorana Cîrstea au oferit imaginile zilei, la gala de la Țiriac Collection
Galerie Foto
Simona Halep (32 de ani) și Sorana Cîrstea (34 de ani) au fost prezente la ceremonia de premiere a medaliaților români de la Jocurile Olimpice 2024, organizată la Țiriac Collection, în Otopeni.
Cele două sportive, despre care în trecut s-a scris că au o relație tensionată, au stat una lângă alta și s-au întreținut vreme de minute bune.
Atât "Simo", cât și "Sori" au ales rochii albe pentru acest eveniment. Sorana Cîrstea s-a deplasat în cârje, după ce recent a suferit o operație la piciorul stâng.
La sugestia lui Daniel Dobre, antrenor alături de care a cucerit titlul la Wimbledon în 2019, Simona Halep a călătorit în Italia pentru a-și trata accidentarea de la genunchi care a ținut-o departe de teren în ultimele luni. Ea speră să revină în circuitul de tenis profesionist cât mai curând posibil.
Relația dintre cele două jucătoare de tenis s-a îmbunătățit considerabil în ultima vreme, iar "Sori" chiar i-a transmis Simonei un mesaj de susținere în scandalul de dopaj în care a fost implicată.
Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a confirmat și el că sportivele au "îngropat securea războiului".
Etichete: ion tiriac , tiriac collection , premiere sportivi romani jo 2024 , premiere medaliati romani , hyundai ioniq
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...