un
”Iese campioană!”. Ion Țiriac s-a ”aruncat” să dea un pronostic despre SuperLigă, dar a dat imediat înapoi: ”Așa slab?”
Ion Țiriac: ”Mă stupefiază dopingul legal” / ”Simona Halep, dacă era deșteaptă, spunea de la început”
Screenshot 2024-09-11 at 19.52.14
Gafa de proporții făcută de Klaus Iohannis la întâlnirea cu medaliații români de la Jocurile Olimpice
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal European

Decizia luată de Ion Țiriac. Ce le-a cerut medaliaților de la JO 2024, imediat după ce le-a făcut cadou câte o mașină

articol scris de Digi Sport
17.08.2024, 08:10

Sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Paris au primit autoturisme personalizate de la omul de afaceri Ion Ţiriac, în cadrul unui eveniment organizat la Ţiriac Collection.

masini16
David Popovici a primit două mașini din partea Fundației Țiriac / Foto: Digi Sport
  • Handbal: Dinamo - Fredericia, joi, 19:45, DGS 2

  • Liga 2: FCU Craiova - Unirea Ungheni, joi, 20:00, DGS 1

Ion Țiriac i-a premiat pe medaliații de la Jocurile Olimpice și a decis să păstreze și el o mașină în muzeu: "Vă rog să mi-o semnaţi şi mie!"

Galerie Foto

Ion Ţiriac a păstrat un autoturism în colecţia sa, acelaşi model primit de sportivi, Hyundai Ioniq 5, şi i-a rugat pe aceştia să îl semneze.

"O să păstrez această maşină în muzeu şi vreau să vă rog să mi-o semnaţi şi mie, fiecare are locul lui. Sunt cam o mie de vizitatori pe săptămână şi copii care vin să viziteze muzeul şi trebuie să vadă şi ei ce a însemnat România la Paris 2024", a afirmat Ion Ţiriac.

Printre medaliaţii olimpici care au primit maşini din partea omului de afaceri s-a aflat şi gimnasta Sabrina Maneca-Voinea, clasată pe locul 4 în finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris.


Maşinile primite de sportivi sunt marca Hyundai Ioniq 5 şi au numerele de înmatriculare personalizate cu numele acestora, iar pe uși sunt inscripţionate performanţele acestora.

Sportivii care au câştigat două medalii olimpice la Paris au primit două autoturisme din partea lui Ion Ţiriac.

"Nu e nimic oficial aici, e o treabă aproape de familie... Suntem aici să plătim tributul, răsplata și respectul acestor oameni care la Paris în sfârșit ne-au dat o rază de soare. Ne-au arătat că suntem pe drumul cel bun, că poate ne recâștigăm înapoi copilul, ca să mai lase tableta și să facă alte treburi dacă părinții au ceva în cap și să vedem cum putem ajunge din nou acolo unde am fost.

Pe de o parte, pe de altă parte, cine știe, am avut onoarea, plăcerea să-l văd pe domnul prim-ministru ieri și ne-a promis că ceea ce a scos din gură o să facă, că încep acum și de la infrastructură, să dea bani și pentru sport. Cred că o să o facă. Hai să vedem cum facem noi ăștia care suntem mai bătrânei pe-aici.

Facem asta nu numai pentru că meritați, dar patru ani de zile - am făcut și eu sport - pentru secunda aia, pentru milimetrul ăla, domnul Popovici, pentru tot ce ai, să muncești ca un rob, e mare lucru! Vă mulțumesc încă o dată și sper să avem un viitor destul de strălucit. Dumneavoastră ați dat un exemplu, hai să vedem și noi ce exemple putem da și cum să mergem mai departe", a declarat Ion Țiriac.

Sorana Cîrstea, discurs-manifest la câteva minute după ce medaliații români de la JO 2024 au fost premiați de Ion Țiriac

Galerie Foto

Sorana Cîrstea (34 de ani) a declarat că nimeni nu mai are aşteptări de la politicieni sau de la statul român în ceea ce priveşte investiţiile în sportul din România, singura speranţă fiind legată de sponsorii privaţi.

"Eu cred că nimeni nu mai are aşteptări de la politicieni sau de la statul român. Cred că singura speranţă a sportului românesc este legată de sponsorii privaţi, aşa cum se întâmplă şi cu fundaţia Ion Ţiriac. Sunt oameni care vor să facă ceva pentru sportul românesc şi sper eu că vor fi mai mulţi care vor dori să se implice", a spus Sorana Cîrstea, la festivitatea în cadrul căreia medaliaţii olimpici de la Paris au fost premiaţi cu maşini de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Cîrstea, care a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte condiţiile umilitoare de antrenament din România şi după medaliile cucerite de David Popovici la Paris, a menţionat că nu înţelege această reticenţă a conducătorilor români de a investi în sport.

"Sportul este cel mai bun PR care ar putea exista pentru o ţară şi nu înţeleg această reticenţă de a investi în sport. În viitor, după ce mă voi retrage, voi lupta pentru acest lucru, pentru a se investi mai mult în sport, voi încerca să fac tot ceea ce pot pentru acest lucru. Sper eu ca măcar oamenii de afaceri cu posibilităţi să încerce să ajute mai mult sportul", a precizat ea.

"Jucătorii de tenis sunt privilegiaţi, nu vreau să vorbesc despre acest sport pentru că, într-adevăr, părinţii se chinuie puţin la început, dar după aceea dacă ajungi în top începi să câştigi. Însă sunt atâtea sporturi unde munceşti zeci de ani, iar la final de carieră te alegi cu o medalie şi atât. Eu vorbesc doar în calitate de sportivă, dar sunt extrem de mulţi oameni deştepţi în această ţară care pot face anumite lucruri, trebuie doar să se organizeze şi să considere sportul o prioritate naţională", a adăugat Sorana Cîrstea.

În data de 1 august, "Sori" posta un mesaj pe un site de socializare, după medaliile obţinute de tricolori la Jocurile Olimpice de la Paris, în care afirma că sportivii români sunt "folosiţi în scop de câştiguri politice" în condiţiile în care condiţiile de antrenament din ţară la orice disciplină sunt "deplorabile" şi "umilitoare".

Postarea jucătoarei de tenis venea atunci la doar 12 ore după semnalul de alarmă tras de înotătorul David Popovici, dublu medaliat la Jocurile Olimpice de la Paris, referitor la condiţiile de antrenament ale sportivilor români. Acesta declara la Paris că ar vrea ca medaliile sale de aur şi bronz să aducă mai multe investiţii în săli de sport.

Ion Alexandru Țiriac, discursul zilei: ”Am mult peste 2 metri, însă niciodată nu m-am simțit atât de mic”

Galerie Foto

Înainte ca sportivii să primească mașinile, pe scenă a urcat Ion Alexandru Țiriac pentru a le adresa câteva cuvinte medaliaților de la JO 2024. Fiul lui Ion Țiriac a avut un discurs emoționant și a făcut ”o plecăciune” în fața ”eroilor” de la Paris.

Dragi prieteni, dragi sportivi, dragi eroi, sunt probabil cel mai înalt din sala asta, am mult peste 2 metri, însă niciodată nu m-am simțit atât de mic. Vreau să vă mulțumesc încă o dată, nu pentru cele 30 de secunde, doi metri, un centimetru pe care le-ați depășit la Paris, ci pentru anii care stau în spate, de muncă, de suferință, de lacrimi, de sânge, de accidentări.

În numele românilor, vin eu, vine familia mea, vine fundația și mai vin încă 19 de milioane de persoane să vă dea un mic gest de apreciere, care nu ajunge nici măcar la o unghie față de ce ați făcut voi, însă e ce putem noi să vă dăm astăzi. Să intre automobilele serie customizată (n.r.- personalizată) olimpică, pe care le-am pregătit pentru voi încă de la începutul Jocurilor. Felicitări încă o dată și mulțumesc”, a spus Ion Alexandru Țiriac.

În cadrul unui evenimentul organizat la Ţiriac Collection din Otopeni au asistat, printre alţii, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, sportivele Simona Halep şi Sorana Cîrstea şi fostul tenisman Ilie Năstase.

România a cucerit nouă medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, 3 de aur, 4 de argint şi două de bronz.

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de 8+1 (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).

Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la categoria 49 kg.

Bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber şi de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol.

Simona Halep și Sorana Cîrstea au oferit imaginile zilei, la gala de la Țiriac Collection

Galerie Foto

Simona Halep (32 de ani) și Sorana Cîrstea (34 de ani) au fost prezente la ceremonia de premiere a medaliaților români de la Jocurile Olimpice 2024, organizată la Țiriac Collection, în Otopeni.

Cele două sportive, despre care în trecut s-a scris că au o relație tensionată, au stat una lângă alta și s-au întreținut vreme de minute bune.

Atât "Simo", cât și "Sori" au ales rochii albe pentru acest eveniment. Sorana Cîrstea s-a deplasat în cârje, după ce recent a suferit o operație la piciorul stâng.

La sugestia lui Daniel Dobre, antrenor alături de care a cucerit titlul la Wimbledon în 2019, Simona Halep a călătorit în Italia pentru a-și trata accidentarea de la genunchi care a ținut-o departe de teren în ultimele luni. Ea speră să revină în circuitul de tenis profesionist cât mai curând posibil.

Relația dintre cele două jucătoare de tenis s-a îmbunătățit considerabil în ultima vreme, iar "Sori" chiar i-a transmis Simonei un mesaj de susținere în scandalul de dopaj în care a fost implicată.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a confirmat și el că sportivele au "îngropat securea războiului".

Etichete: ion tiriac , tiriac collection , premiere sportivi romani jo 2024 , premiere medaliati romani , hyundai ioniq


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum au „citit” experții limbajul corpului în timpul dezbaterii Harris-Trump. Ce mesaje au transmis cei doi candidați prin gesturile lor
Cum au „citit” experții limbajul corpului în timpul dezbaterii Harris-Trump. Ce mesaje au transmis cei doi candidați prin gesturile lor

Tonul și limbajul corpului la dezbaterea Harris-Trump s-au făcut la fel de auzite ca mesajele...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-09-10 105219
OUT de la națională! Primul jucător pe care Mircea Lucescu nu-l va mai convoca la următoarele acțiuni

România a învins-o pe Lituania, scor 3-1, în cadrul etapei a doua din Liga Națiunilor. 

ADIO, Rangers! Răsturnare de situație: Ianis Hagi, aproape de un acord
ianis-hagi
Mircea Lucescu a auzit cum s-a plâns selecționerul Lituaniei după meci și i-a dat "șah mat" în câteva cuvinte
FOOTBALL - UEFA NATIONS LEAGUE - ROMANIA v LITHUANIA, - 09 Sep 2024
"Mizerabil!" După imaginile rușinoase din Ghencea, Lucescu vrea să mute naționala din București. Primele două variante
FOTBAL:ROMANIA-LITUANIA, LIGA NATIUNILOR (9.09.2024)
"Ești urât, chiar și cu bani!" Sătul de criticile primite, celebrul fotbalist a avut o reacție grosolană
raphinha
Recomandările redacției
Screenshot 2024-09-11 at 19.52.14
Gafa de proporții făcută de Klaus Iohannis la întâlnirea cu medaliații români de la Jocurile Olimpice

Foto Și-a cumpărat o mașină cu un design nemaivăzut, interzisă în Europa, dar viral a devenit pentru explicația achiziției
Screenshot 2024-09-11 at 19.17.26
Exclusiv Marius Șumudică a spus motivul pentru care Rapid a ratat transferul lui Denis Ciobotariu
ciobotariu
Primul transfer pregătit de CFR Cluj în iarnă! Anunțul lui Ioan Varga
Ioan Varga
Citește și
Țiriac are o avere de peste două miliarde de euro, dar a fost dat afară din liceu. Ce s-a întâmplat acum 70 de ani
irina-deleanu
Spaniolii au aflat ce a făcut un român cu un Ferrari de 2.000.000 € și au rămas ”mască”: ”Scandalos”. Cum l-au numit
Classic 90s Ferrari which has done one mile a day over last 34 years selling for £2million
Orlando Bloom, prins când trăgea cu ochiul la posteriorul lui Kim Kardashian. Reacția lui Katy Perry a venit a doua zi
Orlando Bloom, prins când trăgea cu ochiul la posteriorul lui Kim Kardashian. Reacția lui Katy Perry a venit a doua zi
De ce n-a reușit Clinton N'Jie la Tottenham. Mauricio Pochettino a dezvăluit ce probleme a avut noul jucător al Rapidului
De ce n-a reușit Clinton N'Jie la Tottenham. Mauricio Pochettino a dezvăluit ce probleme a avut noul jucător al Rapidului
Avem cifrele dezastrului de la Primărie! Suma imensă pierdută după ce FCSB n-a fost lăsată pe Arena Națională
Avem cifrele dezastrului de la Primărie! Suma imensă pierdută după ce FCSB n-a fost lăsată pe Arena Națională
De ce a plâns Salma Hayek în timpul filmărilor cu Antonio Banderas la "Desperado". Ce relație au cei doi în prezent
De ce a plâns Salma Hayek în timpul filmărilor cu Antonio Banderas la "Desperado". Ce relație au cei doi în prezent
Cum arată astăzi bărbatul de care Madonna s-a îndrăgostit când l-a văzut alergând prin parc. L-a făcut tată, dar relația s-a rupt
Cum arată astăzi bărbatul de care Madonna s-a îndrăgostit când l-a văzut alergând prin parc. L-a făcut tată, dar relația s-a rupt
David Popovici și carul cu boi, varianta modernă. Imaginile postate de campionul olimpic au stârnit reacții amuzante
David Popovici și carul cu boi, varianta modernă. Imaginile postate de campionul olimpic au stârnit reacții amuzante
De ce unii șoferi bagă apă, pe lângă aer, în cauciucuri? „Perfomanța vehiculului se îmbunătățește”
De ce unii șoferi bagă apă, pe lângă aer, în cauciucuri? „Perfomanța vehiculului se îmbunătățește”
Descoperirea surprinzătoare făcută de un bărbat pe Google Maps
Descoperirea surprinzătoare făcută de un bărbat pe Google Maps
Ciprian Tătărușanu, printre cei mai importanți jucători români de după Generația de Aur! Ce carieră lasă în spate fostul portar al naționalei
Ciprian Tătărușanu, printre cei mai importanți jucători români de după Generația de Aur! Ce carieră lasă în spate fostul portar al naționalei
L-a interzis pe Ion Țiriac fără să stea pe gânduri! ”I-am spus că e handicapat”
irina-deleanu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum arată astăzi bărbatul de care Madonna s-a îndrăgostit când l-a văzut alergând prin parc. L-a făcut tată, dar relația s-a rupt
Cum arată astăzi bărbatul de care Madonna s-a îndrăgostit când l-a văzut alergând prin parc. L-a făcut tată, dar relația s-a rupt
Digi World
Efectele negative ale carantinei din timpul pandemiei de Covid asupra creierului adolescenţilor:
Efectele negative ale carantinei din timpul pandemiei de Covid asupra creierului adolescenţilor: "Copiii încă suferă consecinţele acestei situaţii"
Digi Animal World
Împerecherea unor elefanți, surprinsă de un fotograf. Momentul rar i-a fascinat pe internauți
Împerecherea unor elefanți, surprinsă de un fotograf. Momentul rar i-a fascinat pe internauți