Ce s-a întâmplat în Cehia după ce țara a primit aproximativ 300 de mii de refugiați ucraineni
articol scris de Digi Sport27.03.2022, 18:48
Ucrainenii au plecat din propria țară, după ce Vladimir Putin (69 de ani), președintele Rusiei, a ordonat începerea bombardamentelor pe data de 24 februarie.
Supercupa Spaniei: Real Madrid - Mallorca, joi, 21:00, DGS 1
Scoția Premiership: Dundee - Rangers, joi, 22:00, DGS 2
Oamenii din Ucraina au lăsat totul în țara natală și au plecat unde au văzut cu ochii pentru a nu fi victime ale războiului care durează de 31 de zile în estul Europei
Creșterile înregistrate în Cehia, după ce au venit în țară peste 300 de mii de ucraineni
Vlastimil Petrzela (68 de ani), fostul antrenor ceh de la Zenit Sankt Petersburg, spune că războiul din Ucraina se răsfrânge și asupra Cehiei. Acesta relatează că e greu în această perioadă și pentru conaționalii săi, pentru că s-a scumpit combustibilul, rata dobânzilor la baănci sau prețul alimentelor.
”Toată lumea se teme în Cehia. Mai mult de 300.000 de refugiați din Ucraina au venit la noi, copii, familii întregi. Nu ne place situația asta. Oamenii din Cehia le oferă bani, le oferă totul. E o catastrofă pentru noi!
Prețul motorinei a crescut, băncile se închid, rata dobânzilor crește, prețul alimentelor a crescut cu peste 20%. E dificil. În Cehia, toată lumea e dezamăgită”, a declarat Vlastimil Petrzela, potrivit Sport24.
Cehul Petrzela a antrenat la Zenit Sankt Petersburg în perioada ianuarie 2003 - mai 2006.
Roman Abramovich se implică în negocierile pentru pace dintre Rusia și Ucraina
Vladimir Putin (69 de ani), președintele Rusiei, a aprobat implicarea lui Roman Abramovich (55 de ani), patronul lui Chelsea Londra, în negocierile de pace care au loc cu Ucraina.
Este a 31-a zi de război în estul Europei, după ce Vladimir Putin a ordonat atacarea statului vecin pe data de 24 februarie, în urma recunoașterii independenței regiunilor Donețk și Lugansk. Potrivit anunțului făcut de Volodimir Zelenski (44 de ani), președintele Ucrainei, peste 16.000 de soldați ruși au murit în război.
Din cauza bombardamentelor comandate în Ucraina, Rusia a primit numeroase sancțiuni din partea Uniunii Europene. Roman Abramovich, patronul lui Chelsea Londra, a fost afectat și el de măsurile pe care Guvernul din Marea Britanie i le-a impus. Acum, oligarhul rus vinde clubul ”albastru”.
Vladimir Putin, de acord cu implicarea lui Roman Abramovich în negocierile pentru pace cu Ucraina
Vladimir Putin și-a dat ok-ul pentru implicarea lui Roman Abramovich în negocierile pentru restabilirea păcii între Rusia și Ucraina, notează Financial Times.
Oligarhul rus de la Chelsea vrea să oprească războiul dintre Rusia și Ucraina și astfel a cerut să fie lăsat să meargă la negocierile dintre cele două state. După ce a primit acordul de la Vladimir Putin, Roman Abramovich s-ar fi întâlnit deja cu un oficial al biroului condus de Volodimir Zelenski, pentru a aranja o rundă de negocieri.
”Este un risc mare pentru el. Dar a spus 'Vreau să fac ceva'. Putin este imprevizibil și poate să se înfurie, întotdeauna e ceva riscant. Asta atrage multă atenție, ceea ce e periculos”, a declarat un apropiat al lui Vladimir Putin, potrivit sursei citate.
”Pot confirma că domnul Abramovich este implicat în discuțiile pentru pace”, a specificat și David Arakhamia, membru al grupului de negociatori ai lui Volodimir Zelenski.
Informația despre Roman Abramovich vine în contextul în care și Volodimir Zelenski a văzut în oligarhul rus un liant al negocierilor dintre Ucraina și Rusia.
Motivul pentru care Volodimir Zelenski i-a cerut lui Joe Biden să nu-l sancționeze pe Roman Abramovich
Volodimir Zelenski (44 de ani), președintele Ucrainei, l-ar fi îndemnat pe Joe Biden (79 de ani), președintele Statelor Unite ale Americii, să nu-l sancționeze pe Roman Abramovich (55 de ani), oligarhul rus care deține Chelsea Londra.
Președintele Ucrainei ar fi vorbit la telefon cu omologul său și i-ar fi cerut acest lucru deoarece speră ca Roman Abramovich să medieze în negocierile continue dintre Ucraina și Rusia în speranţa unei opriri a războiului, notează news.ro, care citează The Wall Street Journal.
Sancțiunile pentru Roman Abramovich, amânate de SUA
La începutul lunii martie, Departamentului de Trezorerie al SUA a elaborat un set de sancțiuni pe care ar fi urmat să i le aplice lui Roman Abramovich, în urma războiului pornit de Vladimir Putin în Ucraina pe 24 februarie.
În timp ce Marea Britanie și Uniunea Europeană i-au aplicat sancțiuni oligarhului rus, Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe a solicitat Departamentului Trezoreriei să nu pună în aplicare penalizările pentru patronul lui Chelsea.
Rugămintea ar fi venit după ce Volodimir Zelenski ar fi luat legătura cu Joe Biden și i-ar fi spus că omul de afaceri ar putea fi un factor important în restabilirea păcii în estul Europei.
Casa Albă nu a oferit încă un punct de vedere referitor la informațiile apărute. Roman Abramovich este considerat un apropiat al lui Vladimir Putin.
Roman Abramovich se confruntă cu probleme financiare, după ce a fost sancționat drastic de guvernul din Marea Britanie și UE.
Etichete: rusia , ucraina , vladimir putin , roman abramovich , vestimil petrzela , razbou
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Este anchetă la Iași, în urma unei tragedii în care un adolescent de 15 ani, ce a ajuns la Urgențe...