Ce pensie primește Gigi Becali de la Parlamentul European. Când a primit vestea și ce răspuns a dat
articol scris de Digi Sport14.07.2021, 08:46
Gigi Becali (63 de ani) a primit o veste neașteptată chiar de ziua sa de naștere. Finanțatorul celor de la FCSB a dezvăluit că a fost sunat de către o persoană de la Parlamentul European, care l-a întrebat dacă vrea să beneficieze de pensie, în valoare de 2500 de euro.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Milionarul din Pipera a răspuns afirmativ. În plus, Becali are așteptări și din partea statului român. Se pare că va primi o pensie și pentru cele aproape 12 luni pe care le-a petrecut în Parlamentul României.
Becali a dezvăluit că va încasa suma de 2500 de euro, dar că va primi și 4000 de euro, pensie, din partea statului român după ce va împlini 65 de ani, potrivit celor de la XNS.
Patronul FCSB a fost europarlamentar în perioada iunie 2009 – decembrie 2012.
”Am făcut o mare greşeală că m-am retras din mandatul de europarlamentar, că nu aveau curajul să facă asta. M-am retras, am zis că vreau să lupt pentru ţara mea. Am ieşit, iar de acum încolo vreau să lupt pentru familia mea. Nu mi-am dat seama, am fost un idealist şi am greşit.
Îmi pare rău că m-am retras din mandatul de europarlamentar. Acum, am pus nişte avocaţi să se intereseze dacă pot să îmi reiau mandatul, pentru că demisia eu nu mi-am dat-o de acolo”, a spus Becali, imediat după ce a plecat din Parlamentul European.
Motivul pentru care Gigi Becali refuză să mai facă transferuri scumpe + cum poate da FCSB lovitura în acest sezon
FCSB a ajuns la șase sezoane consecutive în Liga 1 fără titlu, însă gruparea patronată de Gigi Becali nu intenționează să investească masiv pentru a-și atinge obiectivul, cel puțin până în prezent.
În această vară, FCSB i-a adus pe Zdenek Ondrasek (32 de ani, atacant), Stipe Vucur (29 de ani, fundaș central), Alexandru Crețu (29 de ani, fundaș central) și Andrei Cordea (22 de ani, mijlocaș), iar doar pentru ultimul a plătit o sumă de transfer, una modică, de 50.000 de euro, conform transfermarkt.com.
De asemenea, vicecampioana s-a despărțit de o mulțime de jucători. Cei tineri, precum Gabriel Simion, Robert Ion, Alexandru Pantea sau Ștefan Cană, au fost împrumutați la alte cluburi din România sau din străinătate, în timp ce jucătorilor care nu erau pe placul lui Gigi Becali, ca Ante Vukusic, Alexandru Buziuc sau Aristidis Soiledis, nu li s-a mai prelungit înțelegerea. Un caz aparte este cel al lui Dragoș Nedelcu, un jucător de persectivă al României, în ciuda problemelor cu care s-a confruntat în perioada recentă, care a fost cedat temporar la Fortuna Dusseldorf.
Daniel Stanciu, fost conducător la FCSB, Dinamo, CFR Cluj sau U Cluj, are o explicație pentru strategie abordată de Gigi Becali, una care are legătura cu pandemia de coronavirus și cu incertitudinea pe care aceasta o provoacă în fotbalul intern, dar și internațional.
"Problema e la bani. E o perioadă foarte grea. Uită-te de ce nu mișcă Craiova, de ce nu mișcă FCSB. Gigi Becali a ieșit acum o lună și a zis că are 10 milioane în cont. De ce, ți-ai pus întrebarea? Pentru că nu știi ce se va întâmpla mâine. Vine al patrulea val, se întrerupe campionatul, trebuie să plătești jucătorii. De ce nu mișcă cluburile mari din Europa? Eu nu cred că ține neapărat de transferuri, că oricum n-am adus jucători de echipă națională sau campioni europeni.
Dacă te uiți financiar, diferența dintre Europa League și Conference League nu e mare. Și ai șanse mai mari să ajungi în Conference League cât mai sus și să câștigi mai mult decât ai câștiga din Europa League. Eu cred că miza pentru echipele românești ar trebui să fie Conference League", a spus Daniel Stanciu, la Digi Sport Special.
Etichete: gigi becali , transferuri fcsb , gigi becali europarlamentar , pensie gigi becali
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...