Cu ce rămâne România după CM de rugby? Record mondial de asistenţă şi cea mai spectaculoasă revenire
02.11.2015, 16:12Cupa Mondiala de rugby a fost transmisa in 207 tari printre care si Romania, in exclusivitate pe canalele Digi Sport. A fost primul turneu final transmis integral pe teritoriul Romaniei. Toate cele 48 de partide ale acestei CM au fost difuzate in direct de Digi Sport.
Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1
SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1
Cu ce ramane Romania si rugbyul romanesc dupa acest turneu final? Ramenem cu amintirea unei jumatati de ora foarte buna in fata Frantei, cu bucuria de a fi marcat cel putin cate un eseu in fiecare din cele 4 meciuri jucate, cu amintirea unui final de cariera impresionanta a lui Ovidiu Tonita, care desi cu fractura la un deget, a jucat si a marcat cu Irlanda, cu speranta ca in urma evolutiilor, Romania va avea adversari din primul esalon valoric, astfel incat sa nu jucam doar din 4 in 4 ani impotriva marilor natiuni. Ramanem cu amintirea unui record mondial de asistenta la un meci de Cupa Mondiala: 89.267 spectatori la partida Romania - Irlanda.
Ramanem cu cea mai spectaculoasa revenire intr-un meci de Cupa Mondiala, condusi fiind cu 15-0 de Canada, Stejarii au revenit si au castigat cu 17-15. Ramanem cu bucuria marcarii a 3 eseuri Italiei dar si cu tristetea ca nu am reusit o surprinzatoare victorie. Si ramanem evident si cu scena povestei de dragoste in care Florin Surugiu si-a cerut prietena de sotie pe stadionul Wembley, dupa meciul cu Irlanda. Si tragem speranta ca rugbyul ramane cu mai multi suporteri in Romania dupa transmisiile de la aceasta CM. Rugbyul e un sport care cere sacrificii, cere multa munca, aduna transpiratie, uneori durere si sange. Dar este un sport care da inapoi inzecit celor care il practica sau doar il admira. Rugbyul este o familie de milioane de oameni. Nu exista sa te duci intr-o comunitate rugbystica, sa spui ca esti jucator de rugby, sa ceri un ajutor, si sa nu ti se dea. Rugbyul creaza prietenii ce se leaga pe viata, creaza respect pentru coechipieri si pentru adversari. Te invata cum sa te comporti, cum sa vorbesti, cum sa te descurci in situatiile grele ale vietii. Rugbyul te educa in spiritul de fair-play, de colegialitate si generozitate. Te invata sa te ridici atunci cand iti este mai greu. Merita deci din plin sa treci prin caznele antrenamentului dur, merita uneori sa te mai lovesti, merita sa cunosti infrangerea. Gustul victoriei, o data obtinuta, va fi cu atat mai dulce.
Ati observat probabil in cele 48 de meciuri transmise de la aceasta Cupa Mondiala calitatea oamenilor care practica acest sport: curajul, demnitatea, spiritul de sacrificiu, respectul, munca in echipa, increderea in sine si in coechipier, sunt tot atatea atribute ale unui jucator de rugby. Cu bucuria de a fi adus in casele romanilor o Cupa Mondiala de exceptie, cu regretul ca orice este frumos are si un final, ne luam aici la revedere de la Cupa Mondiala 2015, si asteptam sa ne reintalnim cu un nou tuneu final peste 4 ani, in Japonia.
Etichete: romania , canada , cm de rugby
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...