profimedia-0883381109
AUR pentru David Popovici! E campion european la 200 de metri liber, după o cursă perfectă
profimedia-0883269153
S-a încheiat finala în proba de ștafetă masculină de la Europene! Rezultatul obținut de David Popovici și echipa României
(SP)ROMANIA BUCHAREST FOOTBALL FRIENDLY MATCH ROMANIA VS NORTHERN IRELAND
Au ajuns la un acord! Dennis Man semnează și va avea "cel mai mare salariu oferit de club"
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Tezaurul cucerit de tinerii înotători români la Europene a ajuns la București

articol scris de Digi Sport
09.07.2024, 12:46

La Campionatele Europene de Natație, desfășurate la Vilnius, Lituania, juniorii români au avut o prestație remarcabilă și cu cele 7 medalii cucerite s-au clasat pe un onorant loc 4 în clasamentul general al celor peste 50 de țări participante.

sportivii au fost surprinsi cu cate un cadou din partea unuia dintre partenerii FRNPM - Perla harghitei
Delegația României a câștigat 7 medalii la Campionatele EUuropene de Înot de la Vilnius, pentru juniori / Foto: FRNPM
  • Media: Fotbal Club, marți, 19:00, DGS 1

  • Conference League: CFR Cluj - Neman, joi, 20:30, DGS 1

Două medalii de aur, patru medalii de argint și o medalie de bronz fac parte din tezaurul adus de ”tricolori” la București.

Robert Badea a cucerit două medalii de aur la Europenele de Natație pentru juniori: la 200 și la 400 de metri mixt

Atunci când a ajuns în Aerogara din București, Robert Badea era tot numai zâmbet și chiar avea de ce.

Sunt foarte fericit, chiar nu mă așteptam la două medalii de aur, și rezultatele au fost pe cinste. M-am dus fără așteptări și până la urmă a ieșit bine. „Eram puțin trist după prima medalie de aur, cea de la 200 m. Voiam un rezultat puțin mai bun, dar la 400 m mixt a fost extraordinar, a fost un timp genial.

Timpul m-a bucurat mai mult, clar. Medalia chiar nu mă interesa în acel moment. Mă voi întoarce la antrenamente de miercuri pentru Cupa României. La fel ca întotdeauna, va trebui să fiu atent la detalii, să mă antrenez la fel de bine și cam asta e tot ce contează.


Dedic medaliile echipei mele. Familiei, prietenilor, doamnei director de la Liceul Emil Racoviță, Mihaelei, lui Tibi, Anei, tuturor cei care m-au ajutat, a completat Robert, care a s-a declarat mai fericit pentru recordul european dobortât decât pentru medalia în sine. Am primit foarte multe mesaje de la colegii de clasă care sunt foarte buni cu mine”, a afirmat Robert Badea, dublu campion european de juniori

Robert Badea campion european podium - FOTO FRNPM
Robert Badea este campion european de înot la 200 și la 400 metri mixt / Foto: FRNM

Eu și cu staff-ul da, am sărbătorit, dar cu sportivii nu, pentru că ei au avut programul competițional încărcat și o să vedem. Mai avem deocamdată un concurs de parcurs și vedem după. E o premieră și pentru mine, și pentru el.

Și sperăm să fie doar începutul. Aici pleca din postura de favorit, deci cumva am putea spune că ne așteptam, însă recordul lui european a fost o surpriză. Nu era neapărat în calcul, dar a fost o surpriză plăcută și am fost fericiți”, l-a completat Iulia Becheru, antrenoarea lui Robert Badea.

Vlad Mihalache a simțit că va fi campion european

Campion european la 200 m fluture, Vlad Mihalache dezvăluie că nici nu și-a dat seama de la început că a terminat primul.

Pentru că aveam ochelari, nu mi-am dat inițial seama, dar după ce am văzut reacția antrenorului și a celorlalți din tribună mi-am dat seama că am câștigat. Am fost plin de fericire și cred că s-a văzut și pe filmare acest lucru. În acea seară am adormit cam greu de la emoții.

Am simțit dinaintea cursei. Am vizualizat fiecare parte a cursei, inclusiv cum câștigam, de la start, de la intrarea la bloc start, de la lucru pe sub apă, întoarceri, tot. Și știam de la început că o să câștig, însă nu eram foarte sigur pe mine pentru că știam că se poate întâmpla orice.

Sărbătoarea de după această medalie nu o să se întâmple imediat. Voi pleca într-o vacanță în august. Cred că o să mă rup de înot o săptămână în Barcelona. Merg doar să vizitez locuri și să mă bucur de cultură. Obiectivul meu pe termen scurt e calificarea la Mondialele din iarnă, iar pe termen lung calificarea la următoarele Jocuri Olimpice, pentru care încep pregătirea încă de pe acum”, a declarat Vlad Mihalache, campion european la 200 m fluture, cel care anul trecut a luat medalia de argint.

Eu cu Vlad lucrez de aproape 8 ani. Nu pot spune că a fost obiectivul principal să iasă campion european acum 8 ani. Ne dorim mereu să fim cea mai bună variantă a noastră și acum aceasta a fost cea mai bună variantă, să fim campioni europeni. Peste alți 8 ani sper să ne așteptați aici după Jocurile Olimpice, să venim tot la fel cu o medalie de aur și să ne bucurăm de o medalie de aur peste 8 ani”, a afirmat Mircea Purcaru, antrenorul lui Vlad Mihalache.

Vlad Mihalache campion
Vlad Mihalache este campion european la natație, juniori, în proba de 200 metri fluture / Foto: Captură video

Camelia Potec: „Nu ne așteptam ca această competiție să fie atât de puternică”

Una dintre cele mai mândre persoane din Aeroportul Henri Coandă a fost managerul general al Federației Române de Natație de Pentatlon Modern, Camelia Potec.

O seară foarte frumoasă și o săptămână foarte frumoasă. Această competiție s-a încheiat cu 7 medalii, 4 de aur, medalii foarte prețioase din partea unor sportivi de excepție. Și nu doar a celor care au luat medalii, ci a absolut tuturor, pentru că am depășit 20 de finale la acest Campionat European de juniori. Sunt foarte mândră, bucuroasă pentru ei, pentru că au reușit să câștige și medalii.

Ați văzut cât de frumoși sunt copiii noștri, sportivii noștri, îmbrăcați toți în tricolor e foarte greu să nu-i observi, iar atunci când au ieșit cu medaliile la gât nu aveai cum să nu-i aplauzi, să-i feliciți și să le mulțumești pentru ceea ce au făcut”, a declarat Camelia Potec, campioană olimică, acum manager general FRNPM.

După cum a declarat șefa înotului românesc, rezultatele sportivilor noștri sunt cu atât mai valoroase cu cât au fost obținute în compania unor înotători foarte valoroși:

Mai ales că vorbim de o competiție de juniori care are loc cu 3 săptămâni înainte de Jocurile Olimpice. O parte din acești juniori vor participa la Paris, am avut și noi o sportivă care a câștigat argintul, Rebecca Diaconescu, care va participa și la Jocurile Olimpice. Asta s-a întâmplat și în alte țări.

Sportivi foarte valoroși, cu potențial de viitor, dar și actual, sportivi care înoată repede, dar mă bucur că și noi ne numărăm ca țară printre cele care au adus medalii și iată că am încheiat această competiție pe locul 4 din aproape 50 de țări participante”.

Sportivi si parinti poza grup Aeroport
Poză de grup la Aerorportul Otopeni, delegația de natație a României la Europenele pentru juniori, alături de părinți / Foto: FRNPM

Sportivii reveniți cu medalii de la Europenele de juniori au avut parte și de o altă surpriză din partea reprezentanților unuia dintre partenerii FRNPM, Perla Harghitei. Aceștia i-au așteptat la aeroport alături de Camelia Potec, managerul FRNPM, și le-au înmânat sportivilor și antrenorilor câte un săculeț cadou în care se regăseau obiecte necesare unui sportiv de performanță.

România a încheiat Campionatul European de juniori cu şapte medalii în total.

  • Patru de aur: Vlad-Ştefan Mihalache - 200 m fluture, Robert Badea - 200 m mixt, 400 m mixt și Daria Silişteanu - 100 m spate
  • Două de argint: Rebecca-Aimee Diaconescu - 200 m liber și Aissia Prisecariu - 200 m spate
  • O medalie de bronz: Alexandru Constantinescu - 200 m spate.

Etichete:


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Noi detalii în cazul crimei din Brăila. Suspectul a încercat să-și creeze un alibi și să stea ascuns, dar a mers la păcănele
Noi detalii în cazul crimei din Brăila. Suspectul a încercat să-și creeze un alibi și să stea ascuns, dar a mers la păcănele

Apar noi informații în dosarul crimei de la Brăila. Bărbatul acuzat că a ucis-o pe doctoriță în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-07-22 153745
MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Endrick a devenit jucătorul celor de la Real Madrid

MERCATO 2024 | Fereastra de transferuri din vara acestui an, în care se desfășoară și EURO 2024, se...

Florinel Coman a debutat la Al-Gharafa. Cum s-a încheiat meciul împotriva echipei lui Cosmin Olăroiu
florinel coman al gharafa
Doar DOI antrenori se ”luptă” cu șanse reale pentru postul de selecționer al României
selectioner-romania
Selecționer pentru România! Prima propunere a Comisiei Tehnice, după plecarea lui Edi Iordănescu
GER: Belgium v Romania. UEFA EURO, EM, Europameisterschaft,Fussball 2024 Romania fans during the UEFA Euro 2024 match be
Răzvan Marin a semnat! Anunțul făcut în Italia, în miez de noapte
Belgium v Romania: Group E - UEFA EURO 2024
Recomandările redacției
(SP)ROMANIA BUCHAREST FOOTBALL FRIENDLY MATCH ROMANIA VS NORTHERN IRELAND
Au ajuns la un acord! Dennis Man semnează și va avea "cel mai mare salariu oferit de club"

Dennis Man (25 de ani) și-a decis viitorul: va semna un nou contract cu Parma, valabil până în 2028.

Harry Kane va rata ocazia să-și întâlnească echipa la care a scris istorie
UEFA EURO 2024: Finale Spain vs England in Berlin, Olympic Stadium, Germany - 14 Jul 2024
Guardiola a găsit înlocuitor, dacă Ederson o părăsește pe Manchester City
Pep Guardiola file photo
Video Jucătorul Farului se înscrie la ratarea etapei! Reacția lui Gică Hagi
radaslavescu
Citește și
România a obținut rezultate extraordinare la Campionatele Europene de juniori, la înot
Daria Silisteanu 4
Video Discursul de campion al lui David Popovici, la revenirea în România: ”N-ar fi prea înțelept din partea mea”
popovici
Sharon Stone, un spectacol vizual la 66 de ani. Într-o rochie ca turnată, fără bretele, și-a arătat atitudinea și puterea de seducție
Sharon Stone, un spectacol vizual la 66 de ani. Într-o rochie ca turnată, fără bretele, și-a arătat atitudinea și puterea de seducție
Dezvăluiri din cantonamentul FCSB! Ce se întâmplă cu Vlad Chiricheș, după ce n-a jucat deloc în Superliga
Dezvăluiri din cantonamentul FCSB! Ce se întâmplă cu Vlad Chiricheș, după ce n-a jucat deloc în Superliga
„El va fi noul selecționer al României! Situație fără precedent pentru FRF”. Dezvăluiri tari din culise!
„El va fi noul selecționer al României! Situație fără precedent pentru FRF”. Dezvăluiri tari din culise!
Fosta soție a lui Tom Cruise, surprinsă cu un ochi învinețit în New York. Katie Holmes a încercat să-și ascundă rănile sub o șapcă
Fosta soție a lui Tom Cruise, surprinsă cu un ochi învinețit în New York. Katie Holmes a încercat să-și ascundă rănile sub o șapcă
Ștefania, într-o rochie lipită de piele, care i-a accentuat trupul sculptat: „Speak nu zice nimic când te îmbraci așa?”
Ștefania, într-o rochie lipită de piele, care i-a accentuat trupul sculptat: „Speak nu zice nimic când te îmbraci așa?”
Burleanu, „jucat pe degete" de Iordănescu: lecția primită de șeful FRF după ce a fost pus într-o postură neplăcută
Burleanu, „jucat pe degete" de Iordănescu: lecția primită de șeful FRF după ce a fost pus într-o postură neplăcută
Cine a fost singurul domnitor care a murit după o operație banală? Ce s-a întâmplat?
Cine a fost singurul domnitor care a murit după o operație banală? Ce s-a întâmplat?
Cum va participa Rusia la Olimpiada de la Paris: Fără steag, imn și medalii
Cum va participa Rusia la Olimpiada de la Paris: Fără steag, imn și medalii
Fostul colaborator al lui Gigi Becali îl laudă pe patronul de la FCSB: ”Maturitate! Altă dată se hazarda”
Fostul colaborator al lui Gigi Becali îl laudă pe patronul de la FCSB: ”Maturitate! Altă dată se hazarda”
David Popovici a dezvăluit strategia care i-a adus aurul la 200 de metri liber

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Ștefania, într-o rochie lipită de piele, care i-a accentuat trupul sculptat: „Speak nu zice nimic când te îmbraci așa?”
Ștefania, într-o rochie lipită de piele, care i-a accentuat trupul sculptat: „Speak nu zice nimic când te îmbraci așa?”
Digi World
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de cancer
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de cancer
Digi Animal World
Cum a reușit un câine să incendieze locuința stăpânilor săi. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere
Cum a reușit un câine să incendieze locuința stăpânilor săi. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere