România a pierdut cu Norvegia, scor 27-28, şi a ratat calificarea în sferturile de finală ale JO
14.08.2016, 10:44UPDATE 03:20 - Naţionala feminină de handbal a României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice de la Rio, după ce Spania a câştigat cu 26-22 în faţa Angolei. În urma acestui rezultat, medaliata cu bronz de la Campionatul Mondial de anul trecut a încheiat grupa A pe poziţia a cincea. În faza următoare s-au calificat Brazilia, Norvegia, Spania şi Angola. Din grupa B au mers mai departe Rusia, Franţa, Suedia şi Olanda.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Naţionala feminină de handbal a României are şanse minime de calificare în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice, după ce a pierdut ultimul meci disputat în grupa A, scor 27-28 cu Norvegia, actuala deţinătoare a titlului.
Pentru a ajunge între cele mai bune opt echipe de la Rio, "tricolorele" au nevoie de o victorie a Angolei în meciul cu Spania, care se va disputa în noaptea de duminică spre luni, de la ora 01:50.
Reeditarea semifinalei de la ultima ediţie a Campionatului Mondial a stat sub semnul echilibrului doar în prima repriză. Cu mici excepţii, cele două echipe au mers cap la cap, diferenţa maximă de pe tabelă, de două goluri, înregistrându-se de doar patru ori, de fiecare dată în favoarea Norvegiei.
România a condus o singură dată, cu 10-9, după o perioadă în care fetele lui Tomas Ryde au avut o dublă superioritate numerică şi au înscris de trei ori consecutiv, prin Melinda Geiger, Florina Chintoan şi Eliza Buceschi.
La pauză, nordicele aveau un avantaj minim, scor 14-13, dar echilibrul s-a rupt în primele minute ale reprizei a doua, când elevele lui Thorir Hergeirsson s-au desprins chiar şi la patru goluri, apoi, până la final, s-au mulţumit doar să gestioneze cu calm diferenţa de scor.
Româncele au încercat o revenire pe final, când Valentina Ardean Elisei, Melinda Geiger şi Cristina Neagu au marcat de trei ori la rând. Prea târziu şi insuficient, însă, pentru obţinerea remizei care ne-ar fi trimis în sferturi. S-a terminat 28-27 pentru Norvegia, care încheie grupa pe poziţia a doua, la egalitate cu Brazilia.
Cristina Neagu a fost din nou cea mai bună marcatoare a României, cu 11 goluri, urmată Melinda Geiger (4 goluri). De cealaltă parte, Veronica Kristiansen a înscris de şapte ori, în timp ce Nora Mork şi Stine Oftedal au reuşit câte 6 goluri.
LIVE TEXT
Min. 60, România - Norvegia 27-28: Ardean, Geiger şi Neagu au înscris trei goluri la rând, iar echipa lui Tomas Ryde a revenit pe final, insuficient, însă, pentru a obţine egalul necesar calificării în sferturile de finală de la Jocurile Olimpice. Pentru a prinde un loc în faza următoare, România are nevoie de o victorie a Angolei în faţa Spaniei, în ultimul meci din grupa A.
Min. 55, România - Norvegia 24-27: Neagu şi Chintoan au marcat în această perioadă, dar nordicele reuşesc să gestioneze bine avantajul pe care îl au.
Min. 50, România - Norvegia 22-25: Se menţine diferenţa de trei goluri în favoarea norvegiencelor, cu 10 minute înainte de final. Chiper şi Neagu au punctat în această perioadă.
Min. 45, România - Norvegia 20-23: Golurile lui Geiger şi Neagu nu au fost suficiente pentru ca "tricolorele" să reducă din diferenţa de pe tabelă.
Min. 40, România - Norvegia 18-21: Fetele lui Tomas Ryde nu se regăsesc în partea a doua. Nordicele au condus şi la patru goluri. Buceschi şi Neagu au punctat în această perioadă pentru echipa noastră.
Min. 35, România - Norvegia 16-18: Deşi Manea a marcat de două ori, nordicele au început mai bine repriza a doua şi s-au desprins pentru prima oară la trei goluri. O nouă reuşită a Cristinei Neagu ne menţine, însă, în joc.
Min. 31 - A început repriza a doua.
Min. 30, România - Norvegia 13-14: La pauză, nordicele au avantaj minim, în special datorită meciului incredibil al Norei Mork, autoare a 6 goluri. De la echipa noastră s-a remarcat Cristina Neagu, care a marcat de cinci ori, în timp ce Paul Ungureanu face din nou un meci mare.
Min. 27, România - Norvegia 13-13: Echilibru în continuare în acest meci decisiv. Neagu şi Hotea au reuşit să marcheze şi să restabilească egalitatea.
Min. 22, România - Norvegia 11-12: Tomas Ryde a riscat în două rânduri şi a scos portarul, iar Norvegia a profitat de fiecare dată şi a înscris prin Oftedal, desprinzându-se la două goluri. "Tricolorele" rămân, însă, în meci, prin reuşita lui Chintoan.
Min. 20, România - Norvegia 10-10: Fetele noastre au profitat de o dublă superioritate numerică, iar trei goluri consecutive marcate de Geiger, Chintoan şi Buceschi au adus România pentru prima oară în avantaj. Nordicele au egalat, însă, de la 7 metri.
Min. 15, România - Norvegia 7-8: Paula Ungureanu face din nou un meci fantastic în poartă, dar nordicele conduc în continuare (au avut şi două goluri avans), datorită formei excelente în care se află Mork. Din nou Chiper şi Neagu au fost pe lista marcatoarelor în dreptul echipei noastre.
Min. 10, România - Norvegia 5-6: Se merge în continuare cap la cap. Chiper şi Neagu au înscris pentru "tricolore" în această perioadă.
Min. 5, România - Norvegia 3-3: Început de meci cu multe goluri. Neagu, de două ori, şi Geiger u marcat pentru echipa noastră.
Min. 1 - A început meciul.
UPDATE 17:30: Brazilia a trecut cu 29-23 de ultima clasată, Muntenegru, astfel că Norvegia nu mai are nicio șansă să prindă primul loc, lucru care ar trebui să fie în avantajul României, înaintea meciului direct.
România joacă în această seară, LIVE-TEXT de la 22:40 pe digisport.ro, pentru un loc în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice. Neagu&Co par să fi revenit la forma care le-a adus bronzul mondial anul trecut şi au nevoie, în teorie, de o victorie în faţa Norvegiei pentru a ajunge între primele opt. Există însă şi alte variante pentru calificare.
După înfrângerile cu Angola şi Brazilia, elevele lui Tomas Ryde au renăscut din propria cenuşă, reuşind două partide foarte bune contra naţionalelor Muntenegrului şi Spaniei. Astfel, cu un singur meci rămas de disputat, calificarea în sferturi depinde doar de noi.
Pentru acest lucru, tricolorele au nevoie de o victorie sau un egal în faţa Norvegiei, formaţie pe care am învins-o în martie, în calificările pentru Campionatul European. Un lucru care ne-ar putea ajuta foarte mult ţine de primul meci din grupă. Dacă Brazilia va învinge Muntenegru, atunci Norvegia nu va putea să mai urce pe primul loc şi, ca atare, ar putea să fie ceva mai relaxată în disputa cu noi, menajându-se pentru partidele din fazele eliminatorii.
Egalul ajută
Şi cu un egal România ar avea calificarea garantată, chiar dacă Angola şi Spania ar face la rândul lor egal în ultimul meci al grupei. În măsura în care am termina la egalitate şi cu Angola şi cu Spania (5 puncte), s-ar face clasament în trei. Noi am avea o victorie (cu Spania), Angola ar avea un succes (cu România), în timp ce Spania ar veni în acest clasament cu un singur punct (remiza cu Angola).
În cazul nefericit în care nordicele ne vor învinge, mai rămânem cu o singură variantă de calificare: Angola să bată Spania. Lucru puţin probabil, având în vedere că în ultimele două partide directe ibericele s-au impus la 10 goluri, respectiv la 9 goluri diferenţă (în cazul unei victorii a ibericelor, am termina la egalitate cu Angola, care are meciul direct mai bun).
"Știam că nu avem voie să facem vreun pas greșit după începutul nereușit. Am avut șase goluri, dar ne-am văzut egalate. Ne-am motivat și nu am lăsat să ne scape printre degete. Acum totul stă în mâinile noastre, ne vom petrece următoarele 48 de ore vizionând adversarul și analizând Norvegia. Intrăm în teren să ne luptăm 60 de minute și să mergem mai departe"
Elisa Buceschi, după victoria obţinută în faţa Spaniei
Calificarea de pe locul patru ne va trimite în "gura" Rusiei, formaţie care a impresionat din nou la această ediţie a Jocurilor Olimpice.
Clasamentele celor două grupe de la JO
Programul complet al românilor la Jocurile Olimpice de la Rio
Etichete: romania , romania handbal jocurile olimpice , romania rio , rio romania
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...