România vrea minimum 10 medalii la J.O. Sporturile vizate: gimnastică, scrimă, canotaj, judo și haltere
27.06.2012, 18:50Delegația României care va participa la Jocurile Olimpice de la Londra peste o lună va trebui să se întoarcă acasă cu minimum 10 medalii. Cel puțin acestea sunt așteptările pe care le are președintele COSR, Octavian Morariu, care crede că tricolorii pot da lovitura la gimnastică, scrimă, canotaj, canoe, kaiac, judo și haltere.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
Premier League: Liverpool - Leicester, joi, 22:00, DGS 1
“Performanţa se măsoară în medalii. Cred că avem şanse la câteva medalii în plus faţă de Beijing, în 2008. S-ar putea să obţinem undeva între 10 şi 12 medalii, este ceva fezabil. Depinde, desigur, de conjunctură, de moment, dar depinde în primul rând de sportivi, ei sunt principalii actori. Am investit cât am putut de bine şi în pregătirea lor şi în motivarea lor. Acum ei trebuie să performeze. Sunt convins că toţi merg la Londra cu gândul la victorie, sunt mari campioni printre ei. Unii trebuie să îşi apere titlurile, alţii doresc să câştige titlurile olimpice şi să îşi îmbunătăţească performanţele”, a spus Morariu.
Morariu s-a arătat sceptic în privința revitalizării sporturilor de echipă din România, care se califică tot mai greu la Olimpiadă:
“Noi avem tot mai puţine echipe calificate la JO de mai mult timp. Este o explicaţia de fond pentru acest lucru. Formatul olimpic este unul foarte sever, sunt numai 12 echipe la fiecare disciplină, în timp ce Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene se desfăşoară cu mai multe echipe. Apoi sunt nişte cote pentru continente. Calificările la mondiale şi europene la majoritatea sporturilor nu ţin cont de acest lucru, aşa se explică faptul că nu ajung la JO cele mai bune echipe. Dincolo de asta, sporturile de echipă în România sunt în suferinţă, mai ales după anii '90, din motive economice. Este mult mai dificil de întreţinut o echipă. Dispariţia 'ţesăturii' de sprijin din partea statului a făcut ca sporturile de echipă să decadă. Apoi a intervenit profesionalizarea, mulţi sportivi au plecat în străinătate şi nu au mai venit la echipele naţionale. Trebuie să avem curajul de a promova un cadru legislativ în care companiile mari de stat sau private să fie motivate să sprijine sau chiar să aibă cluburile lor, bazele lor sportive. Trebuie, însă, un cadru fiscal adecvat. Sportul trebuie să poată atrage bani de pe piaţă''.
Etichete: jocurile olimpice , romania , cosr , octavian morrariu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O înregistrare video care pretinde că arată capturarea de către ruşi a unui australian care lupta...