Exclusiv Ce simte un campion olimpic: ”Tensiunea se ridică, capul se umflă, urechile piuie, în mintea ta totul este negru”
articol scris de Digi Sport12.08.2024, 16:45
Andrei Cornea şi Marian Enache au cucerit medaliile de aur în proba de dublu vâsle masculin de la Jocurile Olimpice desfășurate la Paris.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Sportivii români au terminat proba cu un timp de 6:12,58, la peste o secundă de olandezii Melvin Twellaar și Stef Broenik, care au terminat în 6:13,92.
Marian Enache: ”Tensiunea se ridică, capul se umflă, urechile piuie, în mintea ta totul este negru”
La aproape două săptămâni de la marele succes din Franța, Andrei Cornea și Marius Enache au fost prezenți în studioul emisiunii Liga Digi Sport.
Cei doi au vorbit despre greutățile prin care au trecut pentru a ajunge la Jocurile Olimpice și la câștigarea medaliei de aur.
”Când lumea se uită la noi, (n.r. trebuie) să le dăm impresia, să creăm iluzia că nu ne chinuim, că nu este un efort atât de maxim, deși ceea ce facem noi acolo este de nedescris, senzațiile pe care noi le simțim, mai ales musculare și tensiunea la un moment dat se ridică, capul se umflă, urechile încep să piuie, în mintea ta totul este negru, trebuie să menții această parte echilibrată ...
Spre final, ultimii 300-400 de metri, când ajungi la epuizarea maximă, un sportiv de nivelul nostru și care vrea să obțină asemenea rezultate trebuie să fie capabil să se autodepășească. Sunt niște praguri ale durerii, pe care, atunci când simți durerea trebuie să fii conștient că poți mai mult, că poți să treci peste acel prag.
E o durere la un moment dat atât de puternică și uneori crezi că este foarte greu de suportat, dar este foarte puțin timpul peste care poți să treci. 10 secunde îți ia ca să treci peste acea durere, 15 secunde maximum ca totul să amorțească și să continui spre finiș. Finișul, la noi, este improvizat, acolo noi nu mai avem pic de energie, totul ține de improvizație, noi nu ne antrenăm pentru finișuri, acolo totul e improvizat.
Startul, de exemplu, este gratis în primii 250 de metri pentru că nu producem acidul lactic la un nivel foarte ridicat, adică nu simțim durerea și d-aia este gratis, și putem să dăm peste maxim la start, iar pe finiș, când suntem zero, totul este low, atunci trebuie să improvizăm, acolo trebuie să fii special ca să poți face diferența”, a spus, printre altele, Marian Enache, medaliat cu aur la JO Paris 2024.
Etichete: romania , jo , jo 2024 , andrei cornea , marian enache
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...