tiriac-9
Foto Reacția neașteptată a prietenilor, după ce Ionela Cozmiuc a ajuns acasă cu noua mașină primită de la Țiriac
tiriac-3
Ion Țiriac a venit cu explicații, după ce i-a cerut Ionelei Cozmiuc să-i înapoieze mașina. Sportiva s-a dus la Otopeni
Ce lovitură: Alexandru Cicâldău revine în SuperLigă, dar nu la Universitatea Craiova!
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

Bărcile de ARGINT ale României! Ioana, Roxana, Gianina și Ionela, vicecampioane olimpice la Paris: ”Suntem mândre”

02.08.2024, 15:14

Vineri, 2 august, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel i-au adus României o nouă medalie, la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris: argintul la dublu rame feminin!

profimedia-0895246092
Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, argint la JO 2024 de la Paris / Foto: Profimedia
  • Liga Națiunilor: Franța - Belgia, luni, 21:45, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Israel - Italia, luni, 21:45, DGS 2

Româncele, medaliate cu bronz la ultimele Mondiale, au început modest şi se aflau pe locul 5 după primii 500 de metri, dar apoi au avansat câte un loc la fiecare punct intermediar (4 la 1.000 m, 3 la 1.500 m) și au terminat pe locul 2 (7:02.97), după ce au devansat Lituania şi Australia.

Galerie Foto

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, argint la dublu rame! Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, argint la dublu vâsle

Aurul a fost obţinut de campioanele mondiale en titre, olandezele Ymkje Clevering şi Veronique Meester, în 6:58.67. Podiumul a fost completat de Australia (Jess Morrison, Annabelle McIntyre), vicecampioana mondială, cronometrată în 7:03.54.

Putem să spunem că este un vis împlinit, am muncit mult pentru această medalie. Părea imposibilă acum două luni, dar am avut nişte antrenamente grele pot să spun şi se pare a fost concursul nostru şi am reuşit să câştigăm o medalie”, a declarat Ioana Vrînceanu.


Am simţit tribuna de la 1.000 m, la niciun alt concurs nu a fost tribună atât de lungă. De obicei tribuna este pe ultimii 250 m acum de la 1.000 m lumea începea să ţipe să urle, dar nu ne-am lăsat deconcentrate de acest lucru.

Am ştiut că pe ultimii metri avem de urcat. Le mulţumim tuturor care au fost alături de noi pentru că la fiecare colţ de tribună era câte un steag al României. Le mulţumim mult pentru că ne susţin indiferent de rezultat”, a afirmat şi Roxana Anghel.

La aproximativ jumătate de oră distanță, Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au cucerit la rândul lor medalia de argint, în proba de dublu vâsle feminin, categorie ușoară. Campioanele europene de anul acesta au început în forţă şi au condus în primele sute de metri, dar au fost devansate de britanice la 500 de metri şi s-au aflat tot restul cursei pe locul 2.

"A fost o cursă foarte bună, foarte grea. Am lăsat totul pe apă, de la prima până la ultima lovitură. Din păcate, astăzi a fost Marea Britanie mai bună, dar noi suntem foarte fericite pentru rezultatul ăsta. La a treia ediţie olimpică şi ultima pentru această categorie uşoară am luat argintul olimpic şi este un rezultat foarte mare pentru noi şi pentru România.

Suntem mândre de rezultatul pe care l-am obţinut, pentru că am dat tot, nu am lăsat nicio rezervă, nicio fărâmă de energie acolo. Şi chiar sunt mândră de ceea ce am reuşit să facem. Pentru noi este un obiectiv îndeplinit este un obiectiv de care suntem amândouă mândre.

Pentru că noi am stabilit că trebuie să ne facem cursele noastre cele mai bune şi ce va fi după linia de finiş va fi bonus. Şi asta am şi făcut. Sunt foarte mândră de cursele pe care le-am făcut şi implicit de rezultatul pe care l-am dobândit la final, pentru că este unul muncit. Dar suntem fericite pentru el", a declarat van Groningen.

Canotoarele noastre au încheiat în 6:48.78. Medaliile de aur au fost obţinute de britanicele Emily Craig şi Imogen Grant, în 6:47.06, în timp ce bronzul a revenit grecoaicelor Dimitra Kontou şi Zoi Fitsiou, în 6:49.28.

România a ajuns la 6 medalii la JO 2024: două de aur, trei de argint şi una de bronz. Patru dintre ele au venit la canotaj

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber şi canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin, argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, de Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin şi de Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, în timp ce bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.

  • Federația Română de Canotaj este a doua cea mai prolifică federația a noastră la Jocurile Olimpice, cu un total de 45 de medalii: 21 de aur, 15 de argint, 9 de bronz.
  • Pe locul 1 este FR Gimnastică Artistică, cu un total de 71 de medalii: 25 de aur, 20 de argint, 26 de bronz.

Articol pus în mișcare de Petrom, sponsor principal al Federației Române de Canotaj. Petrom susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță

Etichete: canotaj romania , argint romania , ioana vrînceanu , ionela cozmiuc , roxana anghel , gianina van groningen , canotaj jo 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat de 30 de ani a muncit 104 zile, cu numai una de pauză, i-au cedat organele și a murit
Un bărbat de 30 de ani a muncit 104 zile, cu numai una de pauză, i-au cedat organele și a murit

Cultura muncii excesive din China este din nou pusă sub semnul întrebării, după ce un bărbat în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
tiriac
”Vreau 100.000.000 de euro pentru că mi-au distrus viața”. Ion Țiriac, dezamăgit că n-a fost ascultat

Fără dubii! Presa britanică a spus cu ce scor se va termina România - Lituania
FOTBAL: KOSOVO - ROMÂNIA, LIGA NATIUNILOR (06.09.2024)
Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania
Head coach Mircea Lucescu, first official training, Romanian National Football Team, Bucharest, Romania - 01 Sep 2024
Mircea Lucescu, moment inedit cu Răzvan Marin, la conferință: "Vorbește tu în locul meu! Hai, spune-le ceva"
mircea
Germania - Ungaria 5-0 / Țările de Jos - Bosnia-Herțegovina 5-2 / Ucraina - Albania 1-2. Toate rezultatele
liga-natiunilor
Recomandările redacției
Ce lovitură: Alexandru Cicâldău revine în SuperLigă, dar nu la Universitatea Craiova!

Cum l-a numit selecționerul Lituaniei pe Mircea Lucescu, în fața jurnaliștilor
lucescu jankauskas
După ce s-a impus la US Open, Jannik Sinner a dezvăluit cum a depășit momentul în care a fost testat pozitiv
Jannik Sinner Poses with Tropy at the US Open
Adrian Mutu a vorbit despre evoluțiile lui Dennis Man
man mutu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media