ionela-cozmiuc
AUR! A devenit campioană mondială la ultima cursă a carierei! Sportiva din România a cucerit medalie și la JO 2024
canotaj romania
Medalie de AUR pentru România la Campionatele Mondiale de canotaj U23
mircea
Lituanienii l-au descris scurt pe Mircea Lucescu, după ce au aflat ce a spus selecționerul României la conferință
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

Aurul de la 8+1, adus de ”cea mai puternică echipă pe care a avut-o România până în prezent”

03.08.2024, 14:56

Românii așteptau cu nerăbdare cursa de 8+1, feminin, la canotaj pentru că își doreau o nouă medalie de aur care să se adauge celorlalte două cucerite până acum, de David Popovici și de echipajul de dublu vâsle masculin. Și să ajungem la un total de 7. 

JO2024_PARIS_AUR_8PLUS1_06_Inquam_Photos_Louis_Dubois
Proba si festivitatea de premiere pentru proba 8+1 rame, unde echipajul roman a cucerit medalia de aur, Paris, 3 august 2024 / Inquam Photos / Luois Dubois
  • Liga Națiunilor: Franța - Belgia, luni, 21:45, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Israel - Italia, luni, 21:45, DGS 2

Probabil că la altă culoare a medaliei unii ar fi strâmbat din nas, chiar dacă și simpla prezență în finală este o performanță în sine.

În plus, chiar dacă barca de 8+1 este campioana mondială și europenă en-titre, la una dintre probele favorite ale cantoajului românesc, au trecut 20 de ani de la ultima medalie de aur la Jocurile Olimpice, cea câștigată la Atena 2004.

Canotajul, cea mai puternică federație a României la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Dar așteptarea a luat sfârșit și  medalia de aur a venit, un loc 1 cucerit în stil de mari campioane de către un echipaj despre care Simona Radiș, cea care a obținut alături de Ancuța Bdnar și medalia de argint la dublu vâsle feminin, crede că este cel mai valoros din istoria României.

Cred că suntem cea mai puternică echipă pe care a avut-o România până în prezent. O echipă tânără, cu forțe fizice și psihice nemărginite. Nu sunt regina lumii, sunt aceeaşi Simona pe care o ştie toată lumea. Sunt fericită că am această medalie la gât, dar nu mă schimba.


Ea a venit ca o răsplată în urma anilor de muncă. Şi nu este doar pentru mine. Abia astăzi (n.r. sâmbătă) am realizat cât de mulţi români au venit să ne susţină. Am primit sute de mesaje de încurajare şi felicitări, suntem în inimile oamenilor şi ăsta este cel mai înălţător sentiment. Eu am spus înainte de a veni la aceste Jocuri că România va străluci, că vom obţine rezultate frumoase şi s-a dovedit acest lucru.

Eu cred că nu ne vom opri aici, urmează ca şi alţi sportivi să intre în competiţie. Eu văd câteva rezultate frumoase şi în continuare", a declarat Simona Radiș, citată de Agerpres.

Galerie Foto

  • Federația Română de Canotaj este a doua cea mai prolifică federația a noastră la Jocurile Olimpice, după FR Gimnastică, cu un total de 46 de medalii: 22 de aur, 15 de argint, 9 de bronz.

Este o bucurie care ne motivează şi ne dă încredere, canotajul este pe o scară ascendentă, rezultatele s-au înmulţit, sunt din ce în ce mai bune şi promit foarte mult pentru ediţiile viitoare. Cred că la toate cursele am avut acelaşi nivel de motivaţie şi încredere în forţele proprii şi în echipă. Noi antrenăm totul acasă, nu venim aici nepregătiţi şi sperăm la surprize.

Pentru că surprizele nu vin decât dacă le pregăteşti şi munceşti zilnic pentru ele. Argintul de alaltăieri a fost un rezultat foarte bun, ne-a dat într-adevăr un dram de motivaţie în plus, atât nouă, cât şi celorlalte bărci care nu au reuşit să cucerească o medalie, mi-am dorit foarte mult să reuşim”, a completat marea noastră campionaă.

  • Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Victoria Petreanu și Simona Radiș formează echipajul care a adus a treia medalie de aur a României la Paris 2024.

Ce a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR

Ceea ce au reuşit fetele astăzi de la 8+1 este cu adevărat incredibil. Au făcut o cursă absolut perfectă. Să câştigi cu o barcă, şi nu o barcă mica, o barcă de 8+1, în faţa tuturor asta spune foarte, foarte multe.

Au crezut extrem de mult, au crezut în ceea ce pot face şi iată că au reuşit. Sunt foarte bucuros, felicitări canotajului românesc, care a demonstrat că formează o echipă care merită să fie luată ca exemplu şi ceea ce au reuşit aici sunt absolut convins că va atrage multe lucruri pozitive'', a declarat Covaliu, campion olimpic în 2000 și medaliat cu bronz în 2008.

Canotajul a obţinut cinci medalii la JO 2024, două de aur şi trei de argint

Până acum, România are un bilanţ de şapte medalii la Jocurile de la Paris, trei de aur, trei de argint şi una de bronz.

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Petreanu).

Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, de Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin şi de Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, în timp ce bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.

Articol pus în mișcare de Petrom, sponsor principal al Federației Române de Canotaj. Petrom susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță

Etichete: canotaj , medalii romania , medalie de aur 8+1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum ar putea ajunge România în urna a doua pentru preliminariile Cupei Mondiale. Posibili adversari
Cum ar putea ajunge România în urna a doua pentru preliminariile Cupei Mondiale. Posibili adversari

Miza este uriașă. România a început perfect campania de Liga Națiunilor, cu o victorie 3-0 în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
tiriac
”Vreau 100.000.000 de euro pentru că mi-au distrus viața”. Ion Țiriac, dezamăgit că n-a fost ascultat

Fără dubii! Presa britanică a spus cu ce scor se va termina România - Lituania
FOTBAL: KOSOVO - ROMÂNIA, LIGA NATIUNILOR (06.09.2024)
Mircea Lucescu, moment inedit cu Răzvan Marin, la conferință: "Vorbește tu în locul meu! Hai, spune-le ceva"
mircea
Un actor celebru a venit în România pentru o antrenoare de fitness. Ce a urmat
Screenshot 2024-09-08 at 17.16.30
Mirel Rădoi a luat decizia, după oferta primită din SuperLigă
Recomandările redacției
mircea
Lituanienii l-au descris scurt pe Mircea Lucescu, după ce au aflat ce a spus selecționerul României la conferință

Meciul România - Lituania se joacă azi, de la ora 21:45, pe stadionul din Ghencea, în etapa a doua din Liga Națiunilor 2024/2025.

Giovanni Becali a dezvăluit că Alex Cicâldău nu mai semnează cu Petrolul! Are două variante, una din SuperLigă
giovanni
”Iese campioană!”. Ion Țiriac s-a ”aruncat” să dea un pronostic despre SuperLigă, dar a dat imediat înapoi: ”Așa slab?”
un
Mircea Lucescu a ales lotul pentru meciul cu Lituania: DOI jucători sunt OUT
FOTBAL: KOSOVO - ROMÂNIA, LIGA NATIUNILOR (06.09.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media